Marja

Den långa resan.

Jag kan sticka när jag sover.

Jag kan minsann sticka i sömnen. Jag har varit lite manisk med stickningen igen på sistone och kan inte bestämma mig när jag ska avmaska den stoora halsduksrullen jag nu håller på med. I går kväll satt jag och stickade ännu efter det att jag hade stängt av TV:n. “Ett varv till… ett varv till…” tänkte jag hela tiden. Ögonen föll igen av trötthet, men jag spärrade upp dem igen och fortsatte sticka. “Sista varvet för i kväll ”, tänkte jag och då somnade jag sittande MEN fortsatte tydligen sticka, för när jag vaknade till igen hade jag stickat ut varvet jag börjat på och sticknigen låg i famnen. Nu får jag träna på att vända stickningen och börja på nytt varv igen… i sömnen.

Inget brev från banken med posten i dag heller. Jag har överhuvudtaget inte fått någon post på en vecka. Jag ringde banken redan i går och fick en tid till i dag. Som tur är finns ju alla papper i datorn, så vi kunde fixa allt på plats. Jag passade på att betala min lägenhet och få hjälp att ta ut kvitton på de inbetalningar jag måste ha gjort för att få ut nycklarna. Min egen skrivare är ju nerpackad och magasinerad. Sen tecknade jag en olycksfallsförsäkring, så nu är jag försäkrad till tänderna.

Då är jag redo för inflyttning… om drygt två veckor. Det börjar kanske bli dags att beställa lite nya möbler och anmäla adressändring (igen).

På busshållplatsen var det ovanligt ostädat. Någon hade haft bananparty.

Den bruna geggan nere till höger är inte hundbajs, utan en mycket övermogen banan som mosats ut. Eller trampats på. Jag tycker fortfarande att det är synd att skräpkorgarna togs bort från busskurarna.

I dag hade de som skulle kolla ventilationen varit här medan jag var i stan. Jag såg dem utanför grannhuset när jag gick till bussen och frågade då när de skulle komma till det hus jag bor i.

“Vi är på väg dit“, sa den ena mannen.
Va bra. Blir ni färdiga där i dag då?”, frågade jag.
Ja, vi räknar med det“.
“Jag tänkte bara så att ni inte kommer och väcker mig i morgon“.
“Höh?”
Han såg väldigt frågande ut, så jag var tvungen att säga “Äh, jag skämtade bara.”

Han hade då ingen humor. Eller snarare, han hade inte samma humor som jag.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

.

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm… då kanske det finns något annat man skulle kunna lära sig att göra i sömnen, så får man dubbla saker gjorda under dygnet. Laga mat, kanske…städa…fast det blir jobbigt om man börjar göra saker som man inte kommer ihåg, och sen kan det bli mycket galet 🙂

  2. Marja Granqvist

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-08-15 06:57)
    Tänkte också på det, men då måste jag ju sätta skydd i den vassa ändan och då blir det ju svårt att sticka.:) Kanske bäst ändå att hålla sig vaken.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.