Marja

Den långa resan.

KORKAT!

Klarar du av- och påklädning?”
“Klarar du att stå framåtböjd över tvättställ?”
“Hur ofta tar du dig en tupplur?”
“Är du morgon eller kvällsmänniska?”
“Är du nöjd med ditt sexliv?”
“Störs du av förändrad sexuell lust?”
“Störs du av väderkänslighet?”
“Har du under det senaste året haft en konflikt med make eller maka?”
“Har du under det senaste året fått en försämrad ekonomi?”
“Äter du onyttig mat?”
“Kan du gråta när du är ledsen?”
“Går du i kyrkan eller deltar du i religiösa möten?”
“Kan du skratta helhjärtat?”
 “Har du en känsla av att något hemskt kommer att hända?” 

Detta är några exempel på frågor i ett personlighetstest kommunanställda inom Umeå kommun tvingats besvara. Kommunen har köpt testet från ett företag som heter Personalpartner och det har bl.a. använts då en arbetsledare ifrågasatt om en anställd fungerat i sitt arbete.   

 Många av dem som deltagit i de här testerna har känt sig kränkta av frågorna. Jag är innerligt glad att jag inte längre arbetar för Umeå kommun, för jag skulle definitivt ha vägrat svara på dessa korkade frågor. Det hade i så fall tolkats som ‘arbetsvägran’ och det hade ju kunnat bli intressant.

Om detta läste jag i dagens Vk. Just nu kan vi läsa på webbtidningen att kommunen slutar med dessa tester. Gå in här och läs vad personalchefen säger, samt kommentarerna på det. Det verkar som att de ansvariga inte hade en aaning om detaljerna i den ‘utvärdering’ de har beställt av Personalpartner. KUSLIGT hur det kan gå till. Det vore kanske läge att använda pengarna till utbildning av chefer och arbetsledare. De skulle kanske svara på frågorna för att visa att de “fungerar i sin roll”.

Själv har jag klantat mig på hemmaplan. Jag ställde min kaffemugg på en sax, så den välte över dator och fjärrkontroll. Datorn klarade sig, men fjärrkontrollen (till digitalboxen) dog. Jag har skakat ur kaffet, torkat med hårtorken, bytt batterier… men inget hjälper. Jag hoppas att den börjar fungera igen när den torkat. Jag kan inte byta kanal på TV:n, så det blir att titta på trean hela kvällen. Tur att jag kan reglera ljudet med den andra fjärrkontrollen
 

Här kommer ett par bilder från trädgården i norr. Vackrast var en Echinea med namnet Magnus. Den stod så fint mot den gråblå husväggen.

Daggkåpans blad glittrade i solen efter det häftiga regnet.

 Ha en trevlig måndagskväll <3

 

8 kommentarer

 1. Marie

  Hej! Prova att stoppa fjärren i en påse med riskorn. Har hört flera ”döda” saker uppstå efter en sån behandling men har haft tur att inte behöva testa själv ännu. 🙂

 2. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-09-24 21:21)
  Ja, är man klantig så får man skylla sig själv. Jag kan stå ut med trean i kväll och i morgon funkar fjärrkontrollen kanske… eller så får jag fara och köpa en ny. Vilket besvär det blir då.:) Kram

 3. Anne-Marie Mäkelä

  Men vilken otur. Du skulle ha haft en bra bok och sluppit 3:an också. Men vilka vackra fotografier. Jag var och lyssnade på Gunnel Carlsson (Gröna Rum) och hon hade också väldigt vackra foton på just Magnus. Hon var härlig att lyssna på.

 4. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-09-25 08:04)
  Självklart kunde jag ha stängt TV:n och i stället läst en bok eller gjort något annat. Jag tittade på ’Projekt Accessory’ och sen fick det vara. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.