Marja

Den långa resan.

Irriterad!

Har ni också dagar då ni av någon anledning blir irriterade på allt och alla? Jag tycker inte att jag vanligtvis hakar upp mig på ’tokigheter’, men ibland blir jag irriterad på precis allt. Antagligen är jag stressad, trött eller allmänt less.

 

I dag läste jag i Aftonbladet att Angelina Jolie och Brad Pitt tjänar runt 100 miljoner kronor per film, men ändå får deras barn ärva kläder av varandra. Mäh! Det är väl bara bra? Återanvändning är ekologiskt och ju fler gånger man tvättar kläderna, desto mindre farliga ämnen finns kvar i tygerna som kan skada barnen. Man borde väl i stället berömma Brangelina att de gör så i stället för att hela tiden köpa nytt, trots att de skulle ha råd? En totalt värdelös och korkad notis.

 

Sen har jag funderat över diskussionerna om att skolbarnens foton skall retuscheras. Föräldrar har ifrågasatt det och en fotofirma har förklarat att det inte är frågan om att försköna barnen, utan snarare att retuschera bort ev snor, matrester eller blod. Men hallå… vore det inte enklare att torka av barnen INNAN de ska fotograferas? Men fotofirmorna vill förstås tjäna pengar på en retuschering, för den är inte gratis.  

 

På vattengympan i kväll blev det igen diskussion om/med kvinnorna som gympar passet efter oss.  Det är en grupp invandrarkvinnor och somliga i min grupp är så irriterade på att de flesta har tunna leggings eller cykelbyxor under baddräkten.  Det påstås att de inte duschar ordentligt och att de badar med ’kläderna på’. Jag har tidigare deklarerat att jag inte bryr mig och att jag inte oroar mig över att vattnet ska bli ’smutsigt’, för de är sista gruppen för dagen och sedan dammsugs bassängen hela natten.

I dag försökte jag säga att vi måste förstå att de inte är vana att visa sig nakna, att de har mycket hår på vissa ställen som de vill dölja o.s.v. Jag fick ta emot det vanliga svaret att man måste ’ ta seden dit man kommer’ och att jag också måste bära burka om jag åker till vissa länder. Javisst, men jag kan välja bort att åka till länder där jag tvingas bära burka, men de här kvinnorna har inte kunnat välja bort att tvingas fly från sitt land och att tvinga dem att klä av sig nakna tycker jag är att kränka deras integritet.

Det blev en ganska hätsk ordväxling mellan en ung invandrartjej och en svensk dam. Tjejen anklagades för att duscha med kläderna på, men hon sa att hon tar av sig kläderna i duschen. Att hon är hygienisk. Vet ni vad den svenska damen då gör? Hon gör sig ärende in i duschrummet för att kolla att tjejen faktiskt klär av sig!!! Jag var på väg ut när hon kom tillbaka och högt deklarerade att…

 

Jag är så IRRITERAD på inskränkta människor som tror att de är så himla PERFEKTA själva. Jag är så IRRITERAD på människor som hela tiden kontrollerar att alla andra gör RÄTT, men ändå tycker att de själva får göra som de vill.

 

Ja, nu vet ni.

 

God natt mina vänner <3

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Bra att du tar upp detta! Så trist att vissa är så inskränkta.
  Tänk att människor orkar hålla på att hänga upp sig på bagateller. Energiläckage!

  Skolbarn har fotograferats åtminstone sedan början av 50 talet och då fanns ingen retuschering utan läraren såg till att eleverna var ”propra”. Trams med retuschering!Men det ger ju klirr i kassan hos fotografen.

  Vad gäller badet så har även dessa mer klädda kvinnor badat i badhus förr. Men badhus ser olika ut i världen. Sverige är ju inte enda landet med offentliga bad…..
  Men några är nog benägna att tro det….

  Fortsätter att följa vad som händer uppåt landet….

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Klart du får vara irriterad, det tror jag alla har… såna där irritationsdagar då hälften av allt som händer och det man får höra är ren idioti.

  Sen är det så otroligt olika, hur vi tänker och känner, många bemöter ju andra som dom själva blir bemötta, och då kan det bli svårt att inte dra alla över samma kam, om man nu blivit bemött på ett sätt man inte önskat.

  När jag gör något för en annan människa, ibland för såna jag inte känner, så säger jag att jag gör det, för jag VET, att denna någon skulle ha gjort samma sak, och tanken och vetskapen om det, räcker.

  Ha en fin fredag, Marja!

 3. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-10-19 12:24)
  Tack för kloka ord, Maria! Ja, vissa dagar blir man irriterad över sådant man inte skulle bry sig om i vanliga fall. Ha en fin helg. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.