Marja

Den långa resan.

Jag är sjuk.

Jag är sjuk. Så sjuk att jag inte orkat öppna datorn. Jag är jättebesviken på doktorn på Ålidhems akutmottagning, som tyckte att mina prover såg bra ut trots att det var ett rött kryss efter snabbsänkan. Det betyder ju att jag har en infektion i kroppen, vilket inte är att leka med i den här åldern. Jag har genomlidit helgen med frossa, febertoppar upp till 39,4, iskalla duschar och mycket sömn. Knät blev mer och mer svullet och jag blev tvungen att ta fram mina kryckor, för jag kunde inte stödja på det.

 

I morse ringde jag min egen vårdcentral och fick en akuttid hos min egen doktor. Knät såg groteskt ut och sänkan ’gick i taket’. Hon skrev en remiss till ortopedakuten och där har jag legat nästan hela dagen. De tappade ur lite vätska ur knät för att se om det var infekterat och sedan togs det en himla massa blododlingar för att jaga bakterier. De tyckte ju att man måste ta reda på varför jag har så hög sänka. Sedan upptäckte de att jag hade en kraftig UVI med fara för njurbäckeninflammation. Knät är nog ganska oskyldigt, det är artros som kan bli så ibland.

 

De konsulterade infektionsmottagningen och i morgon bitti ska jag efter ytterligare provtagning träffa både en ortoped och en infektionsläkare. Jag är väldigt tacksam att jag blir undersökt och i värsta fall blir det inläggning. Jag vill bli frisk!

Det blir ingen begravning för mig, tyvärr. Det kan ta några dagar att spåra bakterierna. Jag hoppas bara att det inte är något farligt.

Johanna tycker så synd om mig och föreslog att vi åker och tar ett farväl i sommar i stället. Ja, det går också bra.

 

God natt mina vänner <3

 

 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Nej, vad tråkigt, men klart att ni kan ta farväl på andra sätt, det ordnar ni garanterat så det blir fint och minnesvärt. Men att du skulle ha sådan otur, själv sitter jag med rethosta, inflammation i bägge ögonen och snuvig… så typiskt, detta är nionde dagen dessutom, så det blev långvarigt. Vsd less man blir, på allt sånt här.

    Krya på dig Marja, och hoppas att du snart känner dig bättre. //Kram

  2. Larisa Karlsson

    Kära Marja!

    Jag hade ond aning att det var så illa eftersom du var ”tyst”

    Kämpa på nu!
    Hör av dig om du behöver hjälp!!

    KRAM

  3. Terttu

    Tack Marja, att du orkade skriva i blogget. Jag tänker på Dig. Hälsar Terttu, som är i Örebro hos syster.

  4. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2012-11-06 20:46)
    Ja, jag tycker själv att jag har otur och att det alltid blir så dramatiskt. De senaste tre åren har jag varit ovanligt mycket sjuk… är kanske något som inte blivit helt bra. Nu ska jag se till att sänka m.m. följs upp tills det blir bra. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.