Marja

Den långa resan.

Jag går vidare, men glömmer inte.

Jag går vidare, men tänker inte glömma. Jag vill komma ihåg precis hur djävligt allt var, för att också komma ihåg att det blir bättre. Jag vill komma ihåg hur det känns att sitta som en strandad val i soffan och ta sats hundra gånger för att komma upp. Jag vill komma ihåg den skarpa smärtan i hela benet när foten når golvet. Frossan, som inga filtar kan hjälpa… feberhettan som bara mildras med en iskall dusch. Yrseln, som gör att jag tror jag är på en båt ute på öppet rasande hav. Ångesten som gör att jag inbillar mig att det kommer att vara så här resten av mitt liv. Att det bara går utför.

Allt det där ska jag komma ihåg när/om jag hamnar i en likadan situation, för då kan jag också komma ihåg att det blir bättre.

 

I dag tog jag bussen till Ålidhems centrum och fyllde ryggsäcken med frukt och grönt. En lagom utflykt, som gav lite motion och frisk luft. Jag hade bara en krycka för balansens skull och kom på att jag egentligen skulle vilja ha en käpp att stödja mig på. Tre ben är mycket stadigare är två. En krycka är helt ok, men sliter på axeln.

Vackra Melody Gardot går med käpp efter en trafikolycka och i den här färgstarka videon dansar hon till och med på gatorna i Rio.
”Mira, look what you do to me…”

 

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Ditte

    Det gör ont i mig att läsa att du mått/mår så dåligt. Ibland glömmer man, åtminstone jag, att ta vara på dagen och tänka på att jag är ganska frisk.
    Många tankar till dig och jag håller tummarna att eländet nu har vänt.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2012-11-13 01:44)
    Tack snälla Ditte för dina tröstande ord. Ja, vi måste ta vara på de goda dagarna och aldrig ge upp hoppet om att det kommer att bli bra igen. Ha det så gott! Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jamen usch… jag vet inge värre än att vara förkyld och tappa lukt och smak, man får panik då man får för sig att det aldrig ska kommma tillbaka, men det gör det alltid, så småningom. Nu har ju du haft det än värre, med smärta och annat otyg, så nog förstår jag att du känner skillnad och njuter av att det blir bättre och lättare. //Kram

  4. Lisbet Olofsson

    MARJA!

    Ditt inlägg får mig att tänka på dig och vad du går /gått igenom.

    Får jag låna dina tänkvärda ord tillsammans med videon i ett nyhetsbrev?

    Det kommer bättre dagar.

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.