Marja

Den långa resan.

Umeå Christmas Market.

I morse var det en sådan där magisk morgon. Temperaturen hade sjunkit till -17 grader, det var alldeles vindstilla och träden var vita av rimfrost. Hela världen var lite dimhöljd och höll andan. Jag stod länge vid balkongdörren och lät mig beröras av ögonblicket. Mindfullness kallas det visst.

Jag har naturen närmare här, skogen och sjön finns bakom knuten och det får mig att må så mycket bätttre. I själen. Kroppen kände tydligt av att det så snabbt hade blivit kallare.

 

Tyvärr hann jag inte gå ner till sjön, för jag hade en hel massa ärenden att uträtta på stan.
Jag hamnade på Christmas Market. Nej, jag har inte varit utomlands, utan i ’internationella’ Umeå.


 

Umeå Christmas Market är en liten marknad där man bl.a. kan köpa fiskprodukter, färska munkar, godis, trosor till mängdrabatt och olika hantverk.


 

Det verkar som man har underhållning också.


 

Luften är ’hyfsad’ just nu, sa luftmätaren på Vasaplan när jag passerade den i mörkret.


 

I kväll har jag skrivit ett tjugotal julkort. Jag är så gammalmodig att jag tycker om att skicka (och få) riktiga julkort.

 

Ha en fin tisdagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Åhh.. det där ska jag ta och kolla in 🙂 Verkar ju hur mysigt som helst och jag måste faktiskt ändå ner på stan. Kul att se nåt annat än de trista gamla butikerna haha… Kram på dig Marja, hoppas allt är bra!

  2. Ma

    Kul med Christmas market. Det är något vi inte har här i Norrtälje. Här är det bara vanlig julmarknad som varit än så länge…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.