Marja

Den långa resan.

Bad luck!

Länstrafiken och lokaltrafiken samordnar sina biljettsystem och den 11 mars sker övergången till nytt system tvärt.
Den här veckan är umeborna fullt upptagna med att byta ut sina busskort och snackisen på stan är de långa köerna på de få ställen där man kan göra det.

I går och i dag har det varit lång kö utanför Ultras kontor på Vasaplan. Inne på kontoret finns det bara plats för ett par personer åt gången, så folk har fått stå ute i kylan upp till en timme. I går stängde kontoret precis ’on time’ trots att det fortfarande stod en lång kö ute och väntade. Jag vet inte om man kan säga att den här övergången är så värst välplanerad.

Man kan även byta ut sina kort på Busstationen och Resecentrum på sjukhuset, så jag hoppade av bussen vid sjukhuset, för där får man åtminstone stå inomhus och köa. Jag köade i 1 timme och 5 minuter. Den ena kassan stängde vid utsatt tid, men den andra var öppen tills alla i kön hade blivit betjänade. Hon som stängde sin kassa ställde sig längst bak i kön och motade bort alla nytillkomna… tills de som stod längst bak föreslog att de skulle ta över den uppgiften, så hon kunde gå tillbaka till sin kassa och hjälpa sin kollega. Hyggligt i alla fall att alla blev betjänade.

Innan det hade jag varit hos tandläkaren. Jag har maximal otur, som vanligt. Tanden jag har haft ont i och som har en krona, är infekterad. Den är inte rotfylld, men nu måste vi göra det. Och jag som ska åka till Barcelona om en och en halv vecka.
Nästa vecka ska vi rensa rötterna och döda nerverna, lägga ett provisoriskt förband och så får jag fara i väg och äta antibiotika för säkerhets skull. Wish me luck!  Varför blir det alltid så dramatiskt för mig? Jag vill ju bara glida i väg och fira min födelsedag. Vilken tur att jag åker med en person som står ut med mig om jag blir gnällig.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Oj.. det där bytet har jag missat! Måste genast skriva ner på ”att-göra-listan”

    Hmm.. Marja.. det där låter inge vidare men jag kan trösta dig med att jag hört ryktas om att 2013 är förändringarnas år: Till det bättre så då antar jag att du kommer sluta upp med att ha det så oturligt med hälsan och att du blir piggare, starkare och friskare under detta år 🙂
    Jag håller tummarna för det! Kram

  2. Ditte

    Vlken otur! Men det vänder nog nu i samband med din födelsedag. Säkert! nu blir det bara positivt!
    Hoppas och tror att din tand och du snart återhämtar er.
    Och barcelona blir pricken över i….
    Även i Stockholm läggs biljettsystemet om. Förköpsremsorna skall bort och ersättts av ett accesskort som man kan fylla på med reskassa. Blir nog bra när allt fungerar.
    Många positiva tankar till dig!
    Kramar!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-03-07 12:25)
    Tack Ditte för dina positiva tankar. I dag har tanden lugnat ner sig och jag ska gå på vattengympan.
    Jaha, så de kära remsorna ska bort. Då blir det samma system som vi har… ett kort man kan fylla på med resor.
    Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.