Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Ambulansen till Ånäset!?

Allt sedan förslaget från landstinget pressenterades att Robertsfors ambulansen skulle flyttas till Umeå och att en Skellefteå bil skulle stationeras i Ånäset eller Lövånger så har vi arbetat med att ambulansen ska bli kvar i kommunen. Kommunen har på olika sätt försökt påverka lanstinget och vi har även uppvaktat landstingsledningen. Min ambition har varit att ambulansen skulle bli kvar i den befintliga station som finns i Robertsfors. Men när det inte har varit en framkomlig väg så har vi tittat igenom lediga lokaler i  Ånäset och tagit fram olika alternativ för en station i Ånäset. Det mest optimala är Reningsverket i Ånäset, som ligger i direkt anslutning till E4:an. Där finns det ett färdigt garage, kök, omklädningsrum och kök. Detta förslag har vi pressenterat för landstingsdirektören och ansvarig tjänsteman. De har diskuterat detta i ledningsgruppen och landstinget anser att Ånäset är ett väldigt bra alternativ. Jag har dessutom fått indikationer att Ånäset ligger väldigt bra till. Jag kan bara hoppas att landstinget håller fast i denna ståndpunkt och att vi skriver avtal så fort som möjligt för Ambulansen placering i Ånäset är den bästa och är den mest centrala plats för att nå så många människor som möjligt i mellanbygdsområdet.

Jag återkommer i detta ärende så fort jag vet mer. Trevlig helg på er alla!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.