Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Nyföretagandet ökar i Robertsfors kommun!

Robertsfors kommun hade 2011 den största procentuella ökningen av landets alla kommuner när det gäller nystartade företag. 126 % var ökningen från 2010 till 2011. 2:a på listan var Hallsberg som hade en  ökning med 77%. 43 st nya företag startade under 2011 och det är mycket glädjande siffror. Ska Robertsfors öka befolkningsmässigt måste det finnas goda möjligheter att starta och driva företag i vår kommun. Vi från kommunen försöker göra vad vi kan för att underlätta och näringslivsfrågor är en prioriterad fråga i vårt arbete. Vi jobbar mycket med dialog direkt mot företag. Vi har under 2011 besökt ca 50 företag och haft många olika typer av företagarträffar med olika teman. Vi har haft träffar med köpmannaföreningar och andra intresseorganisationer allt för att underlätta för entreprenör. Kommunen utbildar ett 40-tal tjänstemän och politiker i SKL utbildning "förenkla helt enkelt" där målsättningen är att snabba på beslutsprocessen och det ska vara en väg in i kommunen. Man ska inte som företagare eller kommunmedborgare slussas runt i den kommunala organisationen.

 

 

4 kommentarer

  1. Johan Löf

    Jätteglädjande med dessa siffror som vi Robbanbor kan vara stolta över.
    Du beskriver många bra saker som görs men jag saknar initiativ för att jobba med entreprenörskapet i skolan.

  2. Patrik Nilsson

    När det gäller entreprenörskapet i skolan så kan jag bara hålla med om att här har vi mycket att göra. Vi kan bland annat se i olika rankingar att skolans inställnig till företagande är väldigt lågt. Vi är idag med i ett projekt i Regionvästerbotten som riktar sig till att främja entreprenörsskap i skolan och min förhoppning är att vi får en bredare uppslutning och förankring inom skolan än tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.