Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Föreningslivet

Jag var igår kväll på ett möte där representanter från kommunens idrottsföreningar och politiker från kommunen deltog. Sisu-idrottsutbildarna och västerbottens idrottsförbund håll i mötet. Ola från sisu pressenterade statistik från föreningslivet i kommunen och det är bara att konstatera att idrotten och föreningslivet står sig väldigt starkt. Vi har till exempel fler utbildningar, aktiviteter än vad Lycksele kommun har med dubbelt så stor befolkning. Syftet med mötet var att ta fram hur föreningarna kan fortsätta att utvecklas och möta framtidens utmaningar. Det som framför allt kom fram var bättre samverkan och samarbete mellan föreningarna. Bättre dialog och information från kommunen till föreningarna samt att kommunen tar fram en kravspecifikation mot föreningarna för att de ska kunna lyfta olika former av bidrag.

Sisu och kommunen ska göra en sammanställning vad som kom fram under kvällen och ta fram konkreta förslag på hur föreningslivet kan utvecklas. Föreningarna kom överens om att innan sommaren starta processen med att ta fram ett gemensamt kansli/idrottens hus. Det ska bli spännande att följa den processen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.