Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Nolia

Jag har idag jobbat en och en halv vecka efter sommarledigheten. Semestern är som alltid för kort men jag tycker ändå att det varit en riktig skön sommar där jag och familjen hunnit med otroligt mycket. Bilsemester, bad, utflykter, svamp och bärplockning samt mycket mer. Förra veckan jobbade jag 4 dagar på Nolia då Robertsfors kommun hade en egen monter. Vi hade lånat Erik Westerbergs ubåt och den drog väldigt mycket folk. Över 6000 personer var ner i ubåten och en uppskattning så cirkulerade ca 40 000 människor i kommunens monter. Det är riktigt bra siffror. Under alla 9 dagar så har huvudtemat för kommunen varit bo och bygga i Robertsfors kommun. Vi har även visat upp så mycket som möjligt av allt som finns i kommunen. Näringslivs representanter fanns på plats en dag, representanter från olika delar av kommunen en dag, kultur och fritid en dag, köpmännen en dag, gröna näringen, musikskolan osv. Många ideella människor har ställt upp och marknadsfört sitt område, ni har alla gjort ett jätte jobb!

Robertsfors kommun var den enda kommunen som hade en egen monter. Man kan fråga sig om det verkligen ger något att en kommun finns på en mässa som Nolia. Det har faktiskt kommit fram människor som velat flytta till kommunen och hört sig för om bostäder och arbete. Några har varit intresserade av hur barnomsorgen fungerar om kommunen kan erbjuda öppet tider lite senare på kvällen. Det var en viktig fråga för den familjen för att flytta till kommunen. Detta måste vi naturligt vis lösa. Skulle dessa familjer flytta hit så har mässan varit en succé! Att nästan 40 000 människor i någon omfattning fått höra talas om Robertsfors kommun är inte heller att förringa och kan skapa ett mervärde i framtiden.

En kommentar

  1. Bertil Örjestad

    Bra jobbat. Jag var själv och jobbade hela lördagen i våran station i Aktivitetsparken. Gick runt en snabbsväng men såg inget från Robertsfors. Gick kanske inte på hela området. Bra att robertsfors marknadsför sig. En br akommun att bo i som jag varmt kan rekomendera. Vore det inte för att grabben började gymnasiet i Umeå och frun hade fast jobb i stan så hade vi givetvis bott kvar. Robertsfors har billiga bistäder i jämförelse med Umeå. Såg glädjande siffror om ungdomsarbetslösheten. Skoj. Nu gäller det ta nya tag så att VI sitter kvar som styrande i Robert(s)for(s) kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.