Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Skola, hemtjänst och budget

På tisdagens kommunstyrelse så la vi vi fast verksamheternas budget för 2015. Vi socialdemokrater fick igenom samtliga våra förslag vilket innebär ökade satsningar på grundskolan. Kommunen kommer att satsa på en dator till varje elev (ett till ett satsning). 2015 börjar vi med lågstadiet i hela kommunen. 2016 går vi vidare med mellanstadiet och 2017 högstadiet. För att kunna genomföra denna satsning så kommer vi att anställa en it-pedagog som ska delas mellan skola och it-kontoret.

Vi utökar budgeten för grundskolan rejält. Fortsätter satsa på it-hjälpmedel i skolan så som smartboards m.m. Avsätter 18,7 miljoner för upprustning av skollokaler, förskoleavdelningar och ny produktion av en ny avdelning i södra kommunen. Det känns bra att vi kan fortsätta satsningen på kommunens barn – De är vår framtid.

Med en socialdemokratisk regering som vet att de man beslutar i riksdagen måste man också ta ansvar för. Ge kommunerna och landsting resurser så vi kan genomföra dessa åtgärder. Med en socialdemokratisk regering så får till exempel barn och utbildning i Robertsfors ytterligare ca 2 miljoner samt medel till ökade löner och kompetensutveckling för lärarna.

Vi har räknat upp verksamheternas budget i genomsnitt med  4 % och det är riktigt bra.

På kommunstyrelsen avsatte vi ytterligare 1 miljon till personalförstärkningar inom hemtjänsten.

Trots utökade budgetramar och extra satsningar så budgeterar kommunen med ett plusresultat på 7,9 miljoner kronor. Några orosmoln finns och det är några individ ärenden. Men när kommunen har ordning och reda i ekonomi så kommer vi även att klara dessa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.