Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Företagsbesök

Vi fortsätter kontinuerligt med våra företagsbesök. I veckan har vi träffat två väldigt olika företag men lika inspirerande. Vi besökte Svenska dynor i Flarken och ägarna Marita och Roland Glenge. De tog över företaget 2014 och har idag 8 anställda. Marita berättar att det finns en otrolig kompetens bland medarbetarna, en del har varit i branschen i 40 år. Svenska dynor har ett stort utbud av tyger, skinn och konstläder. De gör specialskurna madrasser och dynor, allt utifrån kundens behov. De är framför allt inriktade på dynor och tyg av allehanda slag till husvagn, husbil och båt. De gör även gardiner. Marita presenterade sitt företag på ett föredömligt sätt och vi fick en ordentlig rundvisning i lokalerna. Hon berättar om de utmaningar och möjligheter företaget står inför. Bland annat söker de en duktig sömmerska.

Vi träffade även Aluman i Ånäset. De gör fönster och dörrar i aluminium. Aluman har ett eget system av foderbildande profiler som avsevärt kortar monteringstiden i sandwichelement. Aluman har sista åren ökat i omsättning och har sista månaderna anställt 8 nya medarbetare. De är idag 33 anställda på företaget.Det var fantastiskt att lyssna på Ove Andersson produktionschef och VD Hans Granholm och det driv och engagemang som finns i företaget. Imponerande med vision och Mål kopplat i idrottstermer och de låga sjuktalen på ca 1,6%.

Igår kväll på Spiran var jag inbjuden till organisationen företagarna. Vi diskuterade en rad viktiga frågor. Allt ifrån bygglovsavgifter och alkoholtillstånd till upphandlingar och dialog ut mot företagen. Det var ett mycket positivt möte som bara kan leda till förbättringar. Tack för inbjudan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.