Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Bättre välfärd

Sverige är på rätt väg och är ett land att vara stolt över. Sverige har den högsta tillväxten i norden och en av de allra högsta i Europa. Arbetslösheten fortsätter att minska och ligger idag på under 7 %, den lägsta siffran på över 7 år. Ungdomsarbetslösheten fortsätter att sjunka och budgetunderskottet har halverats på ett år.

En rad reformer har genomförts från den första januari då vi äntligen har en socialdemokratisk budget i riksdagen. Gratis medicin till alla barn. Många har nog blivit förvånade när de skulle hämta ut medicin på apoteket och fått veta att det är gratis. Från den 1 mars införs ett glasögonbidrag för alla unga under 19 år. De ska inte vara en klassfråga om du behöver mediciner eller ser dåligt. Höjd ersättning till pensionärer, förbättrad trygghet i sjukförsäkring m.m. Politik gör verkligen skillnad och socialdemokratin tar verkligen strid för den svenska modellen. I välfärden behövs det inte lägre löner och skattesänkningar – det behövs fler kollegor.

Regeringen satsar två miljarder om året till ökad bemanning inom äldreomsorgen. Det innebär att Robertsfors kommun nu har fått 1,87 miljoner/år till att höja bemanningen i vår fantastiska äldreomsorg. Kommunen har även fått 169 000 kronor till kompetenshöjning inom handikappomsorgen och äldreomsorgen. 138 000 till satsningar inom psykiatrin. Bra reformer som stärker den svenska välfärden och som verkligen gör skillnad.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.