Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Byggstart

Äntligen är allting klart för byggstart av ett flerfamiljshus i Robertsfors kommun. Den 30 augusti undertecknade ROBOs styrelse och JSB byggnadsfirma ett avtal om ett nytt hyreshus i Robertsfors, på Storgatan 34. Det har sedan något år tillbaka varit väldigt svårt att hitta bostad, både lägenhet och villa i kommunen. Det har framför allt varit stort tryck på att få en lägenhet nära samhällsservice. Att vi nu kan möta det ökade trycket känns riktigt bra.

Avtalet innebär inledningsvis att den befintliga fastigheten ska rivas ” Tommys hårvård” samt att allt markarbete inklusive gjutning av grund ska vara klart innan 30 november. Under februari-mars inleds arbetet med att faktisk bygga huset och allt förvänts vara färdigställt september – oktober 2018.

Fastigheten kommer att innehålla 16 hyresrätter. Av dessa är 8 stycken 2:or och 8 stycken 3:or. Byggnaden kommer att ha 4 våningar. Kontraktsumman ligger på 21,1 miljoner exkl. moms.

Jag är övertygad om att vi måste fortsätta kommunens planering av ytterligare byggnationer. Framför allt ser vi behovet från vår egna verksamheter av lägenheter i markplan. Vi försöker ligga i framkant och gör klart detaljplaner och översiktsplaner allt för att underlätta ev. byggstart. Vi för kontinuerliga dialoger med privata fastighetsägare som är intresserade av att bygga och vi får se hur den processen fortsätter.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.