Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Ökade skolresutlat

I går presenterade lärarförbundet sin ranking över bästa skolkommun 2017. Robertsfors kommun klättrar med 110 platser och landar på plats 111. Riktigt kul och att allt det arbete som rektorer och lärare lagt ner sista året gett resultat.

Kvalitetsarbetet i skolan är en långsiktig satsning där en stabil bemanning, kompetenta pedagoger är grunden och där barnets behov ska stå i centrum. Jag är stolt att vi nu ligger på den övre halvan i kommun Sverige och nu ska vi hålla i den kvalitativa utvecklingen.

Resurser som kommunen satsar på skolan ligger vi på plats 21 och lärartäthet på plats 24, en medveten satsning som nu ger resultat! Det mest glädjande är att resultaten bland eleverna stiger. Andel elever som når godkänd i betyg landar vi på plats 147 en förbättring med över 100 platser bland landets kommuner. Meritpoäng i åk. 9 plats 123 också det en kraftig förbättring.

En stor förbättring är kategorin friska lärare, där är vi på plats 277 av 290. Här har vi avsatt mycket resurser sista året i hela kommunens organisation. Vi måste få ner sjuktalen. Där har chefer utbildats, förbättrad arbetsmiljö, stöd i rehabprocessen och attraktiv arbetsgivare är några av de ledord om vi jobbar med. Sjuktalen första halvåret 2017 har sjunkit med 0,6% men är måste vi ner mycket mer.

En medveten satsning 2017 är i de löneförhandlingar som genomfördes under våren där Robertsfors kommun permanentat lärarlönelyftet som staten genomförde tidigare. Det är viktigt att kommunen som arbetsgivare är tydlig och att lönen som en parameter är en viktigt pusselbit för att vara en attraktiv arbetsgivare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.