Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Grattis Skellefteå!

Grattis Skellefteå kommun till etableringen av batterifabriken Northwolt. Jag vill även passa på att gratulera Skellefteå till ert fantastiska aktiva och öppna arbete för lyckas med denna jätte etablering. Allt fler städer i världen och i Europa tar beslut om att förbjuda förbränningsmotorer. Detta gör att omställning till grön energi är nödvändig. En fabrik i Skellefteå med 2000 nya arbetstillfällen breddar arbetsmarknaden i hela länet och i Norrland. Etablering skickar också tydliga signaler att Norrland och Skellefteå är ett en attraktiv plats men våra naturtillgångar, vår långa industri historia, rent vatten och tillgång på kompetens vilket kommer att innebär många ringar på vattnet.

Att de nu placerar produktionen i Skellefteå är naturligtvis otroligt viktigt för Skellefteå men det är samtidigt betydelsefullt för hela länet. För Robertsfors kommun näringsliv och arbetsmarknad så är det också väldigt betydelsefullt. Northwolt räknar med 2000 nya jobb i Skellefteå men också med över 500 indirekta jobb. Vår arbetsmarknadsregion blir breddad och min förhoppning är att näringslivet i Robertsfors kan se möjligheterna och nyttja denna etablering.

Robertsfors kommuns långsiktiga arbete med tillgång till bra infrastruktur som exempel utbyggnad av E:4an och Norrbotniabanan gör att vi får ytterligare argument i vårt arbete att få tillstånd en fullt utbyggd E:4 ända upp till Skellefteå och att arbetet med Norrbotniabanan fortskrider med ännu mer kraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.