Petter Nilsson(SD)

Information om Corona-viruset

Ser särskild anledning att beröra just information rörande Coronaviruset. Läste en debattartikel av en oroad debattör, som tyckte att informationen rörande Coronaviruset inte finns lätt tillgänglig genom våra myndigheters hemsidor.

Region Västerbotten och Länsstyrelsen svarar en oroad debattör att information är lätt att ta del utav. Och visst är det lätt att känna till vart informationen finns utlagd om man också skriver under som kommunikationsdirektör samt Kommunikationschef. Det är hälsosamt att gå utanför sina egna referensramar. Säkerligen stöter de som arbetar med kommunikation på information i större omfattning än medborgare i allmänhet.

Jag menar att god tillgång till tydlig och väl nyanserad information inte är ett hinder för onödigt stor oro. Tvärtom är god kommunikation en förutsättning för att allmänheten ska kunna skapa en klar bild över smittoläget.

Sverigedemokraterna har vart tydliga i regionen att vi vill ha stärkt information om Coronaviruset, likväl som stärkt beredskap och rutiner för eventuella pandemier där kommunikation förstås är en viktig bit som behöver bli bättre.

Detta nämndsinitiativ var det första i modern tid i Regionstyrelsen, och avslogs av samtliga övriga partier.

 

Vill samtidigt föra vidare att mer information om viruset finns här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.