Petter Nilsson(SD)

Tror verkligen övriga partier i regionen att omställningsplanen kommer nå en fullständig hemtagning?

Regiondirektören fick ansvaret under förra året att spara medel i Regionen, effektiviseringsplanen döptes till ”Omställning för en hållbar ekonomi”.

Övriga partier har inte velat prioritera mellan regionens verksamheter, och istället så fortsätter man lägga all tilltro till tjänstemännen. Såklart det är lättsamt att som politiker inte behöva ta ansvar när sedan besparingar görs.

Sverigedemokraterna har vart tydliga med att ge god marginal för att kunna täcka behoven i vården såvida effektiviseringsplanen inte skulle få fullständig hemtagningseffekt (alltså att man inte kan tillgodoräkna samtliga effektiviseringar som planen föreslår).

När budget lades i juni så valde samtliga övriga partier att räkna med att den liggande effektiviseringsplanen skulle innebära en fullständig hemtagning.

Visst är det populistiskt riktigt – dessutom enkelt – att låta regiondirektören bära hundhuvudet för sjuklöverns oförmåga att prioritera mellan regionens verksamheter. Samtidigt är det inte intellektuellt hederligt.

Tror verkligen övriga partier att omställningsplanen kommer nå en fullständig hemtagning?

2 kommentarer

  1. NN

    Bra att SD arbetar med vårdfrågan, som väljarna anser vara så viktig idag! Övriga partier kör bara på i gamla fotspår, utan konsekvensanalys och med stort tjänstemannaansvar för fattade beslut, kanske i totalt fel riktning utifrån partiernas ideologier…

  2. Pingback: Ambulansrasten ÄR en politisk fråga! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.