Petter Nilsson(SD)

Trump friad. Twitter stänger av Trump för gott.

Trump friades.

Måste medge att jag tycker att Candace Owens har en väldigt intressant – och hyfsat personlig – take avseende händelserna på capitol hill. Hennes skildring skiljer sig inte oväsentligt från det klassiska liberala narrativet.

Ni kommer ihåg att Trumps twitterkonto med ca 100 miljoner följare togs bort av twitter, nu förklarar man att kontot tas bort för gott, enligt twitter.
För inte länge sedan så stängde twitter ned även project veritas.

Budbärarimmuniteten – ni känner till grundstenen som gör att posten inte straffas varje gång något illegalt skickas med brev?
Sociala media tillåts budbärarimmunitet (mere contuit) såvida man inte väljer att plocka bort användare eller inlägg – väljer sociala media att göra det så går de över gränsen till att bli publicister istället. Det vill säga att sociala medier själva väljer vilket innehåll de ska publicera. Sociala media bygger på att enskilda användare tillför innehåll, inte att big-tech själva gör det.

Även här i Sverige begränsas röster av big tech. Sverigedemokratiska politiker har begränsats och avstängts. Till och med här i länet, vår riksdagsledamot, Jonas Andersson – från Skellefteå.

Utvecklingen är klart oroande.

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Björn

  Även offentlighetsprincipen gällande rätten att ta del av fup och domar är ifrågasatt på väldigt konstiga grunder.
  Endast forskare och personer med presslegitimation föreslås få ta del av dessa handlingar. Skrämmande.
  Är rädd att regeringen i smyg lägger förslaget innan nästa val, utan debatt och får igenom det. Krävs ett riksdagsval emellan för att ändra i grundlagen.

 2. Sven

  Offerkofta..

  Ständigt denna offerkofta.

  Man ska begränsa public service eftersom de försöker jobba objektivt (=anses missgynna de som enögd slirar på sanningen)

  Man ska kritisera privata bolag som försöker begränsa uppenbara lögner och uppvigling.

  Det är uppenbart tufft för vissa att granskas.
  Tur man kan ta på sig offerkoftan.

  • arbetare

   Alla får givetvis tycka vad de vill …..
   Problemet kommer när BÅDE statlig media och techgiganterna enögt och partiskt försöker styra både informationsflöde och tysta obekväma åsikter för att passa den sittande regimen .
   Då blir det rejält fel , såväl i Kina och Nordkorea som hemma i Sverige .
   Vet man inte bättre upplevs givetvis en fri nyhetsförmedling som ”lögner och uppvigling” , det är alltid obekvämt när sanningen inte passar in i den önskade mallen .
   Därför är en politiskt oberoende public service så viktig och något vi borde haft här i Sverige .

   • Kim

    ”Problemet kommer när BÅDE statlig media och techgiganterna enögt och partiskt försöker styra både informationsflöde och tysta obekväma åsikter för att passa den sittande regimen .”
    Visst är det så. Men problemet är ju ännu större då några hårt driver frågan att det är så, men egentligen inte har något på fötterna. Ja, mer än att ta på sig just en offerkofta och gnälla på att de som inte parti just för dem inkl halvsanningar och rena lögner MÅSTE hålla på med censur. Kanske är det bara så att vissa borde acceptera att public service och tec-jättar inte erbjuder samma service vad gäller enögd marknadsföring som de egna kanalerna i form av köpt media och troll?

    Menar du att det är samma styrning i Sverige som i Kina och Nordkorea? Jösses …
    Det är mycket anklagelser (främst från extremhöger), men få fakta i det vissa kallar ”tydlig politisk styrning” inom public service. Och framförallt väldigt få exempel på länder där man tycker det fungerar bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.