Petter Nilsson(SD)

Unga tar SMS-lån till aktieinköp.

SVT gick ut med nyheten ”Unga tar sms-lån till aktieköp: ”Ser det som en ’no-brainer'”. Det är förstås fullständigt vanvett.
Problemet är att folk faller för det, vilket förstås leder till att människor sätts i skuld.

Det här är otroligt farligt, och påpekar också det stora bekymret med SMS-lån. Ett misstag kan vara fullständigt förödande för den enskilde.

Överhuvudtaget är SMS-lån inget rimligt alternativ. De häftiga räntorna som de medför gör ju att det är rimligare ta det på kreditkort.

De som för reklamen litar ju på att det enbart är mer lättillgängligt än övriga alternativ. Att en person impulsivt väljer att ta ett lån.

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. leif

    Ni hatar ju Public Service. hur kan det komma sig att samnytt eller era andra partimedier inte kan breaka sånt här? Är dom inte journalister? Eller är det så att svenskar kanske gör sånt med så det blir ointressant?

    Uselt!

    • Lars x

      Det är väl helt i sin ordning. Det viktiga med alternativmedia är ju att de tar upp grejer som vanliga media på grund av sin egen agenda vägrar att ta upp, eller tar upp i censurerad form, dvs inte nämner kritiska fakta om de inte stämmer med deras agenda, eller värdera ner fakta som strider mot deras agenda och lyfter andra saker som på nåt sätt ”oskadliggör” obekväma fakta. alternativmedia har små ekonomiska resurser och har inte råd att göra fullständig journalistik inom all områden, och lämnar därför självklarheter och sport och annat som inte är ”politiskt känsligt” och ”politiskt brännbart stoff” till media med stora ekonomiska resurser och stora redaktioner….Konstigt vore det annars!

  2. Maria

    Låneföretagen är på hugget nu! Föräldrars och skolans roller för information om risker är otroligt viktiga!

  3. Ulf Parde

    Håller med Petter. Jag brukar säga, att den dag man med 100% säkerhet kan förutse aktiernas kommande värdeförändringar (inklusive då krig, pandemier, naturkatastrofer, sjukdomar, personal- ägarförändringar, kommande konsumtionsmönster m. m.), den dagen måste vi införa kommunism. Men jag tror att den dagen aldrig kommer.

  4. Brorson

    Jag antar att du kommer att skriva något om sossarnas angrepp på rösträtten och tankefriheten.

    När jag började kommentera på vk, var det från min sida ett försvar för troende muslimers rätt att inneha politiska uppdrag för MP, även om de – enligt någon företrädare för något annat parti- ”inte kan skilja mellan religion och politik”. Nu handlar det om att någon, som har avslöjat att han har röstat på SD, inte får arbeta i en kommunal verksamhet, som har upphandlats från en S-styrd organisation. Han har alltså inte varit anställd som partiombudsman inom S. Det hade varit en helt annan sak.

    Jag försvarar naturligtvis också anställda i privata vårdföretag, deras rätt att rösta på, vara medlemmar i och inneha politiska uppdrag för Västerpartiet, och så även deras rätt att kräva att alla upphandlade verksamheter ska återtas i kommunens egen regi – trots att det skulle medföra att den egna arbetsgivaren mister entreprenaden. Det handlar inte alls om att gilla eller ogilla islam, att gilla eller ogilla SD eller gilla eller ogilla V. Det handlar om grundläggande mänskliga rättigheter, oavsett vad man tycker eller tror på.

    Det är särskilt illavarslande att socialdemokratiska makthavare tror att de är tankeläsare med rätt att förbjuda andras tankar. Svenska socialdemokrater har börjat, fastän i mindre skala, agera som det kinesiska kommunistpartiet.

    • Maria

      Det finns uppenbarligen problem med långa styrelseinnehav för s! Demokrati innebär att också andra synsätt får göra sig hörda, respekteras och tom kanske påverka förd politik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.