Petter Nilsson(SD)

Välkommen till SD!

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Brorson

    De senaste dagarnas händelser visar att alla människor på vår jord inte vill bli svenskar, vilket vår utrikesminister Ann Linde verkar tro. De vill inte ens bli amerikaner, vilket vår tidigare utrikesminister Carl Bildt verkar tro. Vill alla afghaner och andra invandare i Sverige bli svenskar, vilket alla svenska politiker verkar tro är bäst för dem själva, oavsett om de vill det eller ej. Därför ska de tvingas.

    • Brorson

      Det inträffade ett fel, så att bara en mindre del av texten, som jag skrivit, kom med. Ovanstående är alltså bara en mindre del av det avsedda inlägget. Min avsikt var att diskutera om svensk invandringspolitik, som går ut på att alla ska bli svenskar (”integreras”) är realistisk och genomförbar, när många invandrare inte vill bli svenskar. De tycker kanske att de själva tillhör en överlägsen folkgrupp eller ras och att svenskarna ska ändra på sig och bli som dem.

      Detta är även en kritik mot SD, som i sin ambition att ta avstånd från rasismen, enligt min mening har gått till motsatt överdrift och har förväxlat kunna och vilja. Det finns naturligtvis inget hinder att ett barn, som adopteras till Sverige som nyfött uppfostras till att bli en etnisk svensk i alla avseenden. Men när barnet växer upp och upptäcker att det har en annan hudfärg än andra svenskar, vill börjar barnet kanske identifiera sig med personer som har samma hudfärg som barnet själv – även med nyanlända invandrare, som slår vakt om sitt eget språk, sin egen kultur och sina egna sedvänjor och absolut inte vill bli svenskar, eftersom de förknippar svenskhet med en dekadent, västerländsk livsstil.

      Apropå Afghanistan, så är jag övertygad om att åtminstone hälften av de afghanska kvinnorna av egen fri vilja letar fram sin gamla burka, vädrar ut malmedlet och sedan tar på sig burkan, medan de tänker Skönt att bli av med främlingsväldet och den dekadenta västerländska livsstilen, att få vara en riktig, anständig kvinna igen. Utan urstarka nationalistiska känslor hos majoriteten av det afghanska folket, hade talibanerna inte kunnat segra. De vill vara afghaner och inte svenskar eller amerikaner .

      Ann Linde har inte givit upp hoppet om att göra om alla afghaner, som hela tiden har bott kvar i sitt eget land, till svenskar. Vad för slags bistånd vill hon ska fortsätta? För det handlar väl inte om akut nödhjälp under den första kaotiska tiden? När det gäller sådan hjälp brukar Sverige vara bland de sista hjälparländerna. Hur har det lyckats med omgörningen av de tusentals afghaner, som befinner sig i Sverige utan asylskäl, till svenskar? I stället för att bli laglydiga svenskar har dessa pojkar, som troligen inte begått brott innan de kommit till Sverige, blivit kriminella afghaner.

      Det finns en myt, som florerar även bland SD-medlemmar, att det finns ett riksdagsbeslut från 1975 att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land. Jag ha läst propositionen. och så står det inte. Jag minns dessutom diskussionerna under den tiden och protesterna från vissa invandrare, speciellt de chilenska flyktingarna: ”Vi vill inte bli svenskar. Vi vill behålla vårt språk och vår kultur. Vårt mål är att återvända hem så fort diktaturen har fallit”. En liten knorr om flyktingars rätt att behålla språk och kultur fördes därför in i propositionen, vars huvudsakliga syfte dock var att alla invandrare skulle bli svenskar.

      En mer uttalad målsättning om mångkultur kom i början på 2000-talet, genom en avsiktlig feltolkning av ett EU-direktiv om nationella minoriteters (samer m.fl.) rättigheter. Detta utvidgades av invandrarlobbyn till att gälla alla minoriteter, och speciellt de med muslimsk tro. Den politiken har nu drabbats av allvarliga bakslag. Så nu kräver alla partier, möjligen med undantag för MP, att alla invandrare och flyktingar ska tvångskonverteras svenskar, som viftar med pride-flaggor, skriver önskelistor till jultomten och tar nubbe till sillen på midsommarafton.

      Flyktingar ska inte bara lära sig att följa svenska lagar. De ska även lära sig svenska värderingar, tro på dem, att de är höjden av förnuft och humanitet, och följa dem också. Och detta redan under de första dagarna i Sverige, och inte först när det eventuellt blir aktuellt att bli svensk medborgare. Det blir alltså väldigt mycket korvstoppning, som leder till att de nyanlända inte förstår vad som är särskilt viktigt, att inte begå brott, att inte göra såda

      • Brorson

        Sista meningen i föregående kommentar. lyder: Det blir alltså väldigt mycket korvstoppning, som leder till att de nyanlända inte förstår vad som är särskilt viktigt, att inte begå brott, att inte göra sådants som är förbjudet enligt SVENSK strafflag., även om det är tillåtet enligt hemlandets lagar.

        Enligt min mening är det viktigare att nyanlända får lära sig att inte begå brott än att följa alla möjliga svenska sedvänjor. Man bör naturligtvis inte tränga sig före en kvinna i en kö, för att min är en man, med det är dock inget brott. Det är faktiskt viktigare att man får klart för sig att man inte får våldta lättklädda kvinnor, i tron att alla lättklädda kvinnor är horor och att horor får våldtas. Man behöver inte förstå att värdlandets lagar är förnuftiga och humana. De ska följas ändå.

        Det måste göras klart för alla nyanlända, att begår de allvarliga brott, blir de utkastade ur Sverige, oavsett hur starka asylskäl de har. Straffhot är ett bättre sätt att framtvinga laglydnad än ändlösa förklaringar, som de nyanlända ändå inte förstår. Utländska turister förutsätts ju att följa värdlandets lagar. Varför inte ställa samma krav på flyktingar och andra invandrare?

        Asyl är ett tillfälligt skydd, medan man behöver skydd från förföljelse i hemlandet .När skyddsbehovet har upphört ska man åka hem. Det förstod de chilenska flyktingarna, som kom till Sverige under 1970-talet. Och därför protesterade de mot den svenska invandringspolitiken, som gick ut på att de skulle göras om till svenskar. Och därför är det helt fel att ge nyanlända permanenta uppehållstillstånd.

        Permanenta uppehållstillstånd ska inte heller ges automatiskt för att man har vistats en viss tid i Sverige med tillfälligt uppehållstillstånd. Det ska krävas särskilda skäl. Det är också dags att inse, att vi har inte plats för en ny flyktingvåg, om alla eller de flesta som kommit med tidigare flyktingvågor är kvar i landet. Men med en politik att asyl betyder tillfälligt skydd, att flyktingar ska återvända hem när skyddsbehovet har upphört, kan vi inte kräva att alla ska bli svenskar bara för att de har fått asyl i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.