Petter Nilsson(SD)

Regeringens Afghanistan-idioti!

Jag kliver upp på morgonen, brygger mitt kaffe. Brukar rulla gårdagens nyheter medan man styr upp kaffe. Lyssnar in gårdagens nyheter och märker då att Linde utlovar fortsatt bistånd till Afghanistan – indirekt innebär det bistånd till Talibanregimen.

Hon snurrar runt lite kring förhoppning om fredsförhandlingar, men Talibanerna har ett klart övertag, så svårligen ser man det ske. Även ifall det inte vore så, skulle det vara svårt även av andra skäl, exempelvis opinionen. Vilket av huvudspåren Linde, feministregeringens minister skulle föredra avseende fredsförhandlingarna skulle förvisso vara intressant få veta. Förstår att samtliga huvudlinjer innebär omfattande förtryck av kvinnor.
Roughly 65.0% say they probably or definitely would not vote for (a) a president who would accept a peace agreement with the Taliban even if women were no longer allowed to go to school (65.6%), (b) a president who would accept a peace agreement with the Taliban even if women could no longer work outside the home (65.0%), or (c) a president who would accept a peace agreement with the Taliban even if the central government lost territory (65.8%).

Det är väl kanske inte väldigt förvånande att man vill ge medel till en talibanregim. Sverige har en lång historia att ge svenska skattemedel till diktaturer och islamism. Samtidigt känns det allvarligt talat som att regeringen tappat greppet.

Mig veterligen var endast SD och V emot Sveriges fortsatta insats i Afghanistan.
Att S sedan får samvetskval – eller vad det nu kan vara – som leder till att man vill ta emot alla asylsökanden i Afghanistan, och dessutom möjliggöra ett skuggsamhälle genom att se till att Sverige får så många illegala som möjligt. Ptja. Det gör det ju jäkla svårt för Sossarna att ändra inställning nu när Afghanistan på allvar är otryggt.

Men hur kommer det sig att just Afghanistan ska få detta omfattande fokus. Afghanistan av alla länder?
Enligt exempelvis ledaren i Dagens Arena så har Afghanistans sak har blivit Sveriges. Mångkulturalism som på något vis präglat Sverige att bli mångnationalistiskt: Det vill säga att Sverige ska sörja för en rad olika nationers intressen, i stället för endast Sveriges.

Helt fullkomligt absurt. Jag har en nationalistisk grundsyn. Jag bryr mig om Sveriges väl och ve. Låt vara att jag prioriterar Västerbotten över övriga regioner, även om jag har respekt för systemperspektivet.
Men inte fasen kan politikerna i Sverige på allvar börja prioritera andra länder än Sverige?

Jag fattar att det här inlägget är kontroversiellt. Kanske skriver jag det mindre för opinionen och mer för min egen sinnesfrids skull. Man blir bara för förbannad.

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Maria

    I Text-tv lan man läsa: 109 SVT Text måndag 16 aug 2021
    INRIKES PUBLICERAD 16 AUGUSTI

    Var tredje syrier självförsörjande

    Endast en tredjedel av syrierna boende
    i Sverige är självförsörjande. Mindre
    än hälften har ett jobb, och
    långtidsarbetslösheten i gruppen ökar.

    -Det är tuffa villkor på arbets-
    marknaden, särskilt för utomeuropéer,
    säger Ahmed Abdirahman på stiftelsen
    The Global Village, som har låtit SCB
    ta fram statistik om svensksyrier.

    Kriget i Syrien har gjort att antalet
    människor med syriskt ursprung under
    2010-talet har vuxit till den största
    invandrargruppen i Sverige. I dag bor
    omkring 250 000 personer i Sverige
    som har sina rötter i Syrien. Så vem försörjer gruppen?

  2. arbetare

    Enligt V / Fi:s Gudrun Schyman är alla vi svenska män som talibaner så för de bokstavstroende i den vänsterfeministiska sekten blir därmed Afghanistan och Sverige samma sak .

    Svårare är det inte att lura de lättledda

  3. Lars

    Ett kännetecken för diktaurer, är ju att de inte riktigt går att lita för någon. Allt stöd till befolkningen kommer att nagelfaras av diktaturen, som kommer att se till att pengarna hamnar rätt sett från diktaturens synvinkel. Det är naivt att tro, att Sverige skulle kunna bedriva någon form av aktivitet, t.ex. utbildning av kvinnor eller försvar av kvinnors rättigheter utan att talibanerna skulle ha full koll och bli de som kammade hem pengarna till en hårdför diktatur. sen kan man ju t.ex. kunna ta emot flyktingar och utbildad dem i Sverige, men dels är det ju mest unga män som kommer hit, och dels verkar de snarare sugas upp till andra aktiviteter är att kämpa för afganska kvinnors rätt i hemlandet. Viss, det kommer ibland kvinnor som anhöriginvandrare, men frågan är hur fria de egentligen tillåts vara i Sverige?? Och, varför ska just Sverige ta emot så många per capita? Det var ju från början USA:s krig egentligen, så de borde ju ta emot fler per capita än Sverige, och totalt kanske 1,5 miljoner om Sverige har tagit emot 50.000. Och Storbritannien och Frankrike och Tyskland ca 1 miljon, och med övriga lände som deltagit i afganistanstyrkan, skulle alla kunna ta emot 10 % av befolkningen. Om man då valde att ta emot enbart kvinnor skulle man kanske kunna lära upp 20 % av kvinnorna till feminister. Skulle de då vara väkomna tillbaka? Skulle det lösa några problem i Afganistan? Knappast….

  4. Oberoende Observatör

    Afghanistan är sedan 2013 det största mottagarlandet för svenskt bistånd. Sverige har gjort ett politiskt åtagande att bidra med 8–8,5 miljarder kronor i utvecklingssamarbete under 2015–2024. Biståndsstrategin för 2021–2024 omfattar 3 288 miljoner kronor SEK.
    Fråga : Är det för mycket begärt att Sverige omedelbart kapar biståndet ? Eller ska man göda talibaner med svenska biståndspengar.

  5. Brorson

    Talibanerna är hårdföra nationalister, som värnar sitt lands kulturella och religiösa traditioner, och har tillämpat en klassisk gerilla-strategi, att erövra landsbygden och de mindre städerna först och storstäderna sist. De har haft ett starkt grepp omlandsbygden under åtminstone 4 – 5 år. Talibanerna har aldrig besegrats. De drog sig tillbaka till mer otillgängliga områden på landsbygden efter den amerikanska inmarschen 2001, och har sedan dess utfört talrika ”nålstick” mot de utländska styrkorna.

    Detta har taliban-krigare själva berättat, och det finns ingen orsak att tvivla på att de talar sanning i det avseendet. De två senaste USA-presidenterna har känt till detta, och dragit de enda riktiga slutsatserna (att USA förlorat), medan den svenska regeringen har varit totalt ovetande.- och verkligen trott på sina egna fantasier, att alla afghaners högsta önskan är att bli svenskar med total jämlikhet mellan könen. Målet för det svenska biståndet tycks ha varit att skapa en urbaniserad och ”upplyst” medelklass, som vältar sig i lyx och hatas ännu mer av de fattiga på landsbygden, som inte fått någon del av detta, inte ens gratis tamponger.

    De torde vara mer rädda för sin egen lokalbefolkning, som kräver hämnd, än för de talibanska ledarna, som behöver utbildade experter för att vikta samhällsfunktioner ska fungera. Delar av denna nya medelklass har säkerligen bytt sida, för att rädda sina egna skinn. Men det uppges dock finnnas 400.000 internflyktingar (1 % av landets hela befolkning) i Afghanistan idag, varav en del har flytt från de väntade strider, som nästan inte har förekommit, och förväntas återvända hem under de närmaste dagarna. Övriga kommer att försöka fly till grannländerna, och vidare till Europa.

    Vi kan alltså tidigast om en månad och senast under slutet av året vänta en flyktingvåg liknande den under hösten 2015. Precis som då kommer ekonomiska migranter från minst två världsdelar att blanda sig med de egentliga flyktingarna och söka asyl. Förutom västra Balkan-rutten och centrala Medelhavsrutten kommer den nya Vitryssland -Litauen-rutten att utsättas för ett så starkt tryck att Litauens gräns mot Vitryssland faller. Och då väntar flyktingsmugglarnas båtar vid den litauiska Östersjökusten.

    Litauen vädjar nu – som det verkar inför ohörande öron – om hjälp från andra EU-länder, I stället kritiseras landet av företrädare för den humanitära stormakten Sverige för omänsklig behandling av de flytkingar, som lyckats ta sig in Litauen – och INTE är vitryssar. Vitrysslands diktator Alexandr Lukasjenka hämnas på Litauen för att landet har tagit emot vitryska flyktingar, genom att bussa migranter från alla möjliga länder direkt från flygplatsen i Minsk till gränsen mot Litauen.
    Flygplan med illegala migranter har inga problem med landningstillstånd i Minsk.

    Den svenska regeringen förtränger tanken på en stormig höst på Östersjön med att Afghanistan saknar kust. När kollapsar Litauens gränsskydd l öster?

  6. Jonsson

    S/Mp inser kanske att miljardregn över talibaner inte är någon valvinnarstrategi.
    De måste bara låtsas att de har en annorlunda biståndsstrategi hädanefter … så talibanerna behöver knappast oroa sig för uteblivna betalningar.
    Jag vet inte hur religionerna och folkgrupperna är procentuellt fördelade i islamistiska emiratet Afghanistan. Dock verkar invånare stödja den nya regimen och sharia, med tanke på hur smidigt övertagandet syns ha varit.
    Ann Lindes (S) förra klavertramp visar att hon inte är att lita på.
    Jag vet inte ens vad nuvarande bistånd ska avhjälpa. Har inte hört något om t ex svältkatastrofer. Mp verkar missnöjda med att det ”dom byggt upp” nu kommer talibanerna tillgodo, förmodligen sjukhus och liknande. Så många frågor som uppstår beträffande svensk inblandning.

  7. Erik

    Bra läge nu för Löfven och co att fortsätta importen av bidragstagare för att visa resten av världen vilken humanitär stormakt Sverige är. Bara att höja en redan hög skatt för att föda alla dessa människor. Grattis till alla svenskar, ni har dragit vinstlotten igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.