Petter Nilsson(SD)

Utvisningsdömda tillbaka i Sverige med evakueringsflyg från Kabul

Ann Linde meddelade att fler än 900 personer med koppling till Sverige har evakuerats från Afghanistan, enligt Svenska Dagbladet.

SvD avslutar nyhetsuppslaget med följande stycken:

”Ann Linde bedömer att UD inte kommer att hinna med att hjälpa dem alla och de som får hjälp kommer att få betala för flygresan hem.
– Vi har meddelat alla att det blir en flygbiljett hem och kanske lite mer.

Tv4 rapporterade sedan att två utvisningsdömda greps efter att ha brutit mot återreseförbudet – till följd av utdömd utvisning från Sverige. Att dessa två kom med ett evakueringsflyg under onsdagen.

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. Brorson

  Dessa två kommer att stanna länge i Sverige p.g.a. rådande verkställighetshinder mot utvisningar. Säkert långt efter det att talibanerna tagit över och öppnat Kabuls flygplats för internationell trafik. Så nu kan de hoppas på allmän amnesti i Sverige.

 2. arbetare

  Det är ju fantastiskt att i ett land som uppges vara i kaos man lyckades hitta av de troligen enda som blivit utvisade efter att ha begått brott i Sverige och frakta hit dem igen för dyra pengar …..

 3. Kalle

  Låter som ett misstag som kan ske i kaoset.
  Frågan är hur man hanterar det.
  Ska dom utvisas igen när det är möjligt?
  Har dom fått avdrag på straff pga att dom ska utvisas? Kan vi då stryka detta avdrag om dom nu igen är i Sverige?
  Om inte, kommer vi försöka ändra möjligheter att göra så?
  Det springer ju även omkring mängde som aldrig har blivit utvisade som har fått straffavdrag pga dom är dömda till utvisning.

  Självklart kommer inget av ovan ske utan dom kommer springa fria och lyfta bidrag och förmodligen begå nya brott inom snar framtid.

 4. Brorson

  När afghaner kommer till Sverige sker ett möte mellan världens strängaste och världens slappast moral. Frågan, som ingen vågar ställa är vem som har mest rätt (eller mest fel): stränghetens eller slapphetens plogeter. Läste f.ö. att inte bara utvisade brottslingar hade tagit sig tillbaka till Sverige, träng sig före personer som skulle evakueras. Det har även asylsökande, som åkt hem i väntan på beslut, gjort.

 5. Kenth

  Sverige skall skicka 750 miljoner i bidrag till någon skolverksamhet i hörde jag som hastigast
  på svt nyheter.
  då de pengarna behövs vara kvar för att styra upp vårat land.
  Sverige är fantastiskt!!

 6. Håkan

  Det är ju bara att Lyssna på Linde,sist jag såg en siffra från hen så var den på 1100 utflugna från Kabul.VET Linde något om någon av dessa?

  • Marko

   Linde vet ingenting om någonting är slutsatsen man kan dra av att analysera alla hennes uttalanden.
   I detta fallet så skulle hon inte göra något alls men media tvingade henne.
   Hon har troligen gett ordern ”fixa det!” till sina underhuggare,hur eller detaljer om nuvarande status verkar hon inte veta mycket om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.