Petter Nilsson(SD)

Välkommen till Sverigedemokraterna!

Valen närmar sig!
Vill du göra skillnad och arbeta för att förbättra samhället?
Välkommen till gemenskapen!

 

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Välkommen? Nu tycks man vilja utesluta en Jonathan Lindgren i Bollnäs för hans uttalanden om Sydafrika. Förutom att han kanske har rätt, måste han få säga det. Er ledning behandlar sina kämpar väldigt illa.

    Bra att ombuden körde över ledningen på SDs landsdagar i fråga om kontanter. Vad har kunden haft för val om han anses ha ingått ett ”avtal” bara för att han gått in?
    Även kommunägda utomhusbad (t ex Umelagun) bör tvingas ta emot kontanter. Här gäller, att om man går till badet själv så har man med sig en begränsad summa. Blir
    man bestulen på den (när man gått i vattnet), så är skadan mindre än om man blivit av med kort eller telefon. För övrigt är en mobil svår att hantera i
    sommarsol och känslig för sand m. m. Att kommunen har ”riktlinjer” om ”kontantfritt i sina verksamheter är en oacceptabel medborgarfientlighet. Det är en medborgerlig rättighet som offentligt
    ägda verksamheter ska förhålla sig till. Om det finns något beslut att kommunens verksamheter ska vara ”kontantfria”, så måste det rivas upp. Det offentliga
    ska inte få exkludera människor på det sättet. Ökad rånrisk? Varför är det värre i Sverige än i andra länder? Kan det i så fall bero på en ansvarslös invandringspolitik? För övrigt tycks buset
    ha blivit ”bra på” att utföra andra stölder (rån via swish, kortstölder, it-bedrägerier, varustölder m. m.) om kontanter inte finns till hands. I Norge, USA
    och Euroländerna är det lag på att näringsidkare tvingas hantera kontanter.

  2. Basic Rules

    Varför det?
    Ni gör allt för att anpassa er till det liberala M.
    Stå upp för era egna, sluta fega ur som ni gjorde med landstingspolitikerna som ställde frågan kring hur ska mindre begåvade kvotflyktingar , vid max 70 i i IQ föreligger ett förståndshandikapp och det ska vi lösa ?!
    Er politiker stödde sig på en vetenskaplig rapport om IQ hos olika etniciteter och är därför högst relevant hur omhändertagande/vård kommer belasta berört landstingskostnader. Ni uteslöt denne!
    Det samma gäller inom klimatområdet, våga stå upp för vetenskapen och inte globalist’s vänster propaganda och lögner.
    För mig har ni fegat ur fullständigt !

  3. Brorson

    Det är sant att SD har anpassat sig för mycket till M, men det betyder inte att SD bör inta något slags högerposition i jämförelse med M, eller tolerera rasistiska uttalanden från medlemmar. SD;s anpassning till M utnyttjas nu av socialdemokratiska demagoger, såsom Anders Lindberg i Aftonbladet, till rena lögner att M har anpassat sig till SD.

    SD är mig veterligt enda parti, som har infört nolltolerans mot rasism för medlemmar. Vilket betyder att SD ställer större krav på sina medlemmar än vad Sveriges rikes lag gör. Det bör dock observeras att endast spridning av grova rasistiska uttalanden, som i sak är osanna, är förbjudna. Man bör alltså tänka inte bara på vad man säger. utan också hur man säger det. Nolltolerans innebär inte endast att själv avhålla sig från rasistiska yttringar, utan även reagera när andra – och särskilt närstående – gör rasistiska uttalanden eller använder rasistiska
    symboler.

    Lagen kriminaliserar endast spridning av rasistiska uttalanden av en viss grovlek. Det är inte nolltolerans. Om Ida Karkiainen hade varit SD-medlem, borde hon alltså ha uteslutits ur partiet, eftersom hon inte har visat nolltolerans mot rasism, vare sig som 15-åring eller nu. Under senaste veckan har vi fått erfara att socialdemokratisk nazism är mer godartad och mer tolerabel än annan nazism. Sedan tidigare vet vi att socialdemokratisk antisemitism och hets mot judar och t.o.m. fördrivning av judar från vissa svenska städer, är helt accepterad inom S.

    Att fler SD-medlemmar utesluts ur SD för brott mot nolltoleransen än andelen medlemmar, som utesluts ur andra partier p.g.a. uppenbart rasistiska uttalanden, tyder alltså inte på mer utbredd rasism inom SD än inom andra partier. Jag har härmed inte påstått vare sig det ena eller det andra om eventuell rasism inom SD . De, som ständigt tjatar om SD:s rötter, borde visa fram bevisen för att de rötterna fortfarande finns kvar, om så skulle vara fallet.

    Jag har flera gånger fört fram att Sverige måste satsa på återvandring. De tankar om återvandring, som fördes fram av medlemmar i SD:s ungdomsförbund under landsdagarna, ser jag emellertid som mycket bekymmersamma, som nära gränsen till vad som kan accepteras, om inte den gränsen rentav har överskridits. Det får inte råda något som helst tvivel om att ingen person. som har laglig rätt att visas i Sverige, själv ska besluta om eventuell återvandring, att inte minsta antydan till tvång får förekomma.

    Det är fler än man tror, som har återvandrat, men utan att meddela svenska myndigheter.

  4. Brorson

    Många har permanent uppehållstillstånd, fastän de inte borde ha fått det. Många har svenskt medborgarskap, fastän de inte borde ha fått det. Detta såg den blivande justitieministern Morgan Johansson, som ett så stort problem, så att han ville införa ett provisoriskt medborgarskap, med möjlighet att utvisa personer som hade ett sådant. Detta var under allianstiden. Nu vill han helst inte bli påmind om vad han tyckte då. Så utskälld blev han. Motivet var att många grova förbrytare hunnit bli svenska medborgare innan de åkt fast.

    Min egen ståndpunkt i den debatten var, att något provisoriskt medborgarskap inte skulle införas och att i stället de provisoriska uppehållstillstånden skulle fylla samma funktion. d.v.s. ge samma rättigheter inom flera områden som ett medborgarskap, men inte skydda mot utvisning p.g.a. brott. Dessutom ska ett permanent uppehållstillstånd – enligt nuvarande regler – upphävas, om den som har sådant vistas utomlands i mer än sex månader.

    Det vore naturligtvis bra om i första hand personer, som har fått permanent uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap , bestämmer sig för att återvandra till hemlandet. Och ännu bättre om den som fått svenskt medborgarskap avsäger sig detta. Som nämnts ovan behöver en återvarndrare, som haft permanent uppehållstillstånd inge göra någonting särskilt för att bli av med detta, utan det åligger svenska myndigheter att bevaka vilka som inte har återvänt till Sverige efter besök i hemlandet. Men mig veterligt finns ingen myndighet som rutinmässigt kontrollerar detta.

    Hur många som vistas illegalt i Sverige, vet ingen. Men ingen vet heller hur många som i praktiken har återvandrat – och kanske har kvar sina svenska folkbokföringsadresser och sina svenska bankkonton, som fylls på med diverse bidrag varje månad. En brevbärare har berättat för mig att hon delar ut post till sexton personer med utländska namn, som uppges bo i samma enrummare. Men det får hon inte berätta för polisen p,g,a, tystnadsplikten för brevbärare. Moderaterna vill ha en folkräkning för att klarlägga vilka som egentligen bor i Sverige. Men det har den nyss avgångna SMP-regeringen sagt nej till.

    SD-ungdomar har föreslagit att det bildas en återvandringsmyndighet, som bedriver uppsökande verksamhet, Det säger jag mycket bestämt nej till och det hoppas jag verkligen att moderpartiet (SD) också gör. Denna uppsökande verksamhet är inte förenlig med nolltoleransen mot rasism, enligt min mening. Hur ska urvalet av personer, som ska uppsökas av myndigheten med uppmaning att åka hem. göras? På vilka grunder? Hur kommer det att uppfattas av en invandrare som aldrig har begått ett brott, men kanske har misslyckats med att få jobb? Även om urvalet inte görs på grundval av ras, religion eller etnicitet kommer det att uppfattas så.

    Om man i stället informerar brett, så att alla nås av informationen, så är det ingen uppsökande verksamheten. Ett frikostigt återvandringsbidrag kan bidra till att fler återvandra, men det måste alltid vara den enskildes eget initiativ av ansöka om bidraget. Och det kommer han att göra, om han vet att han kommer att mista andra bidrag (försörjningsstöd, mm) om han lämnar Sverige och inte återvänder hit inom sex månader.

    Om man betänker hur mycket A-kassa, försörjningsstöd, etc, egentligen kostar, så torde det för de flesta inte ens gå ett år för att de sammanlagda kostnaden – för en person – överstiger 100.000 kr. Detta torde ge en hint om att ett återvandringsbidrag på 300.000 kr eller mer skulle vara en ren vinst för det svenska samhället. Och så även om någon, som har jobb i Sverige, återvandrar. För då blir ju ett jobb ledigt, som kan sökas av någon arbetslös – en annan invandrare eller en svensk.

  5. Brorson

    Som jag skrev i föregående kommentar har många, som inte borde ha fått det, fått både permanent uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap. Varför kan man inte upphäva detta? För oss som är pålästa om rättsstatens principer och mänskliga rättigheter är svaret självklart. Men alla är inte lika pålästa, och de måste upplysas om detta – i synnerhet om de är politiskt aktiva.

    I en demokratisk rättsstat, kan inte en senare regering genom ny lagstiftning upphäva förmåner, som en myndighet har beviljat en enskild enligt då gällande lagstiftning, Ny lagstiftning gäller allts bara nya fall, inte gamla fall. Det är ju samma sak inom straffrätten. Straff ska utmätas enligt den lag som gällde, när brottet begicks, och inte enligt en nyare och kanske hårdare lag.

    Det finns alltså inga möjligheter att genom ny lagstiftning upphäva redan beviljade permanenta uppehållstillstånd. Detta innebär alltså att all återvandring för personer som har laglig rätt, enligt beslut av svensk myndighet att vistas i Sverige, måste bygga på den enskildes fria vilja.

    Därför är det också viktigt att inte blanda ihop begreppet återvandring med utvisning p.g.a brott samt avvisning av asylsökande, som fått avslag. Ingen vet hur många som vistas i Sverige illegalt, men det kan vara uppemot 50.000 illegala. De måste självfallet letas upp och utvisas – utan ekonomiska lockbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.