Petter Nilsson(SD)

Nej. Prideflaggan är inte lika viktig som Sveriges.

Risigt av Expressen att köra slask-anklagelser mot en SD-märkt KSO. Tycker kommunstyrelsens ordförandes svar var väl formulerat och väl avvägt. Låt vara att såvida hon inget kommenterat, så hade troligtvis ingen artikel skrivits.

Som KSO för Hörby så är jag ansvarig för att ingen medborgare känner sig kränkt och är rädd för att bli behandlad annorlunda för sin politiska åsikt eller liknade. ” – Cecilia Bladh in Zito, Expressen

HBTQ-flaggan representerar en gemenskap. Det är uppenbart att gemenskapen vi behöver slå vakt idag om är Sveriges.

Alla svenska medborgare inkluderas fullvärdigt i Sverige. Sveriges flagga är viktig att lyfta istället. Sen vem som blir kär i vem är väl sällan något för en flagga. För egen del har jag inga bekymmer med folks livsval över huvud – så länge som ingen far illa av det.

Det sagt så är jag less slask-anklagelser. Måste finnas ett rättspatos. Om någon döms för något så är det en väsentligen annorlunda sak.

Misstänker att Expressen inte tryckt en artikel ens ifall en vänsterinriktad kommunstyrelseordförande så frenetiskt skulle stampa på en svensk flagga.

Etiketter: , , , , ,

11 kommentarer

  1. Maria

    Konstigt: Det primära i Sverige idag är att särskilt värna särgrupperingar…Det har blivit mindre centralt att lyfta fram majoritetssamhället. förutom i idrottssammanhang. Annorstädes är det annorlunda. Amerikaner. exempelvis, uppvisar stor nationalkänsla och är stolta över den egna flaggan.

    • Mique

      USA är väl knappast ett bra exempel! Amerikanarna tjatar jämt om den kristna guden i sin nationalism, precis som talibanerna som hela tiden tjatar om allah. Det bästa för mänskligheten skulle vara att all vidskeplighet och religion totalförbjöds!

      • Bertil Funck

        Lösningen på världens problem är knappast att skippa Gud. Se exempel som Kina (från dagens förtryck bakåt till Maos utrensningar, Sovjetunionen (där Ryssland annrkterade ett antal länder och skickade folk till Gulag) eller Nazityskland…

        • Mique

          Vidskeplighet och religion triggar människors dumhet till det absurda. Religiösa och vidskepliga människor lever, liksom drogmissbrukare, i en värld styrd av hjärnspöken, detsamma gäller för filterbubbelpersoner.

  2. Lars

    Det här handlar ju i någon mån om det som brukar kallas Deep State, dvs att tjänstemän i stat och kommun och region själva tar makten och styr i tysthet. Eller myndighetsaktivism om man så viss. Demokratier är tyvärr mera känsliga mot detta fenomen än diktaturer. Dels gör maktbyten mellan olika politiska partier i regeringen att man givetvis inte kan byta ut alla tjänstemän bara för att det blir ny regering, dvs andan bland tjänstemännen blir i någon mån kvar trots ny regering, och dels tillsätts ju de flesta tjänstemän av andra tjänstemän och inte av politiker, med undantag av vissa högre tjänstemän eller vissa poster. Och då politiker i huvudsak drar upp de grova penseldragen, så kan tjänstemännen på olika sätt sätta sin egen prägel på mycket. Allt detta är inte av ondo, men det urholkar demokratin då väljarna inte få veta om en del av det som sker. Och om många tjänstemän drar åt samma håll, kan de ofta i realiteten tvinga politikerna att lyda tjänstemännen, särskilt i smått. Och många små saker kan tvinga fram nåt stort. Om SD kommer i maktställning i en kommun (eller stat eller region) kommer givetvis de tjänstemän som tillsatts av tidigare politiker att försöka fortsätta styra efter sitt eget huvud så långt detta är möjligt, och det som hände visar tydliga spår på att man medveten provocerat aktuell politiker, just i syfte att kunna rapportera om politikerns reaktion. O andra sidan kan det mycket väl vara så, att den aktuella politikern tjänat på saken bland sina egna väljare…När Reinfeldt ko till makten första gången ”städade” han upp bland generaldirektörer och andra, tillsatta av S. En del fick som straff ansvara för myndigheter de inte gillade, t.ex. gav lägre status, och tillsatte en den nya GD: utan S partibok….

    • Mique

      Om det är så att det inte passar herrn att leva i ett demokratiskt land, så har säkert länder, såsom Belarus, Ryssland och Ungern plats för dig.

      • arbetare

        På vilket sätt är det demokratiskt när tjänstemän efter eget huvud vägrar lyda lagar och direktiv som beslutats av den folkvalda regeringen ?

        Jag anser att sådant är arbetsvägran och skäl för uppsägning .

        • Mique

          Dina och andras svennetomtar tycks dansa runt hej vilt på era loft, så här strax före jul! Att det skulle finnas någon slags ”Deep State” är ren konspiratorisk filterbubbelretorik.

    • olle

      Tjänstemän skall inte styra efter efter sitt eget huvud utan att ha landets och medborgarnas bästa för ögonen. När tjänstemannaansvaret togs bort någon gång under -70 talet, startade en nedmontering av
      de offentliga rättsprinciperna som idag genomsyrar hela samhället.
      Ett återinförande av tjänstemannaansvaret är troligen den viktigaste åtgärden ett politiskt system kan göra för att påbörja återuppbyggnad av folkets förtroende för politiken och dess makthavare.

  3. Kenth

    Vi håller på att bli invaggade på ett smygande sätt där gemene medborgare skall
    sitta tyst och småle när de styrande talar om för oss vad som vi skall och inte skall
    göra. Vill vi ha ett kommunistiskt inriktat samhälle? Beror på er medborgare hur ni
    röstar i nästa val!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.