Petter Nilsson(SD)

Välkommen till Sverigedemokraterna!

Välkommen att engagera dig i Sverigedemokraterna!

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Håkan

    En gammal kommunist med en blogg här på VK han anser att det är Paludan som är det stora problemet.Han är en stilstudie på dom som kallar sig demokrater.Och kallar dom som har en annan åsikt för rasister.En del sitter på alldelens höga hästar.

    • Mique

      En del av kommentatörerna, på Petter Nilssons blogg, fortsätter att vräka ur sig, hatiska och oförskämda personangrepp. Varför har inte deras föräldrar, tagit sitt ansvar och lärt de vad hyfs och fason är och att behärska sitt eget modersmål!? Är inte Lennart Holmlund socialdemokrat!?

        • Mique

          Sakfrågan var inte den person, som hatet var riktat mot. ”Substansen” i min kommentar var, SD-svansens oresonliga hat mot allt och alla. Om du inte läser, det jag ”bluddrar” om, hur kan du då svara mig?

          • Marko

            Tror du har svårt se skillnad på hat och en annan åsikt än din
            Som vänstern generellt.

      • Drutten

        Hyfs och fason, har inte heller de kriminella islamisterna som vill förstöra samhället och försöka mörda våra poliser och annan blåljuspersonal, fått lära sig av sina föräldrar. Hederliga skattebetalare betalar för all skit som vissa, inte bara islamister, ställer till med. Märkväl att jag använder ordet islamist och inte muslim, då detta har helt vitt skild betydelse. I alla fall för mig. Bra och hederliga människor försöker icke mörda vår blåljuspersonal, så gör inte muslimer utan det gör kriminella islamister som vill göra Sverige till ett nytt Kalifat.

        • Mique

          Läs min kommentar, 29 April, kl 10.19, till Petter Nilssons blogginlägg, ”När det allmänna inte kan garantera yttrandefrihet!

  2. brorson

    Ang. gruvhälsmannen. Snart kommer de politiskt korrekta att tycka synd om, honom. Ja. det har varit synd om honom, som har levt så många år i ovisshet om han får stanna i Sverige eller ej Och varken kunnat etablera sig på riktigt i Sverige eller återetablera sig i hemlandet, lurad av giriga flyktingadvokater och naiva flyktingaktivister, som inte tar ansvar för vad de ställer till med .Hans barn ,som också har utvisningsbeslut, har bott på flyktingförläggning hela tiden. Hur ska de kunna återanpassas till hemlandet? Vad har svensk flyktingpolitik gjort med den här mannen, om vi antar att han levde ett hederligt och laglydigt liv i hemlandet?

    Märkligt nog finn s(mig veterligt) inget parti, som tagit itu med den här rättsrötan, att personer utan asylskäl får stanna flera år i Sverige, varunder de gång på gång kan anföra nya omständigheter och därefter anföra verkställighetshinder, som ska prövas i en ny rättsprocess, och därefter nya omständigheter på nytt. o.s.v. Advokaterna förhalar ärendena, för de är upptagna med andra mål, säger de.

    1. Aslyprocessen hos Migrationsverket måste kortas ner till elva dagar, från ankomst till beslut av MV.N äre jag låste att man gjort det i ett annat land, undersökte jag om det är möjligt i Sverige också med bibehållen rättssäkerhet. Och fann att det är möjligt. t. o.m. med bättre rättsäkerhetför den asylsökande.. Sama handläggare kommer ju att ha hand om samma ärende från början till slut, och inte för många ärenden samtidigt.. Om beslutet överklagas. är sannolikheten för att nya omständigheter har tillkommit, mindre, Domstolen har att ta ställning till de fakta i målet, som redan finns. om MV har tagit ett felaktigt beslut utifrån dessa fakta. .

    2. Rätt till advokat under handläggningen hos MV på statens bekostnad avskaffas. De. som, får bifall till sina asylansökningar, c:a hälften av alla ansökningar, behöver ju ingen advokat, utan bara de som anser att de fått avslag på felaktiga grunder .Endast asylsökande har idag rätt till advokat på statens bekostnad under handläggningen hos en myndighet

    3. Överklagandefristen förkortas från tre veckor till tre dagar (72 timmar). Treveckorsfristen gäller bl-s- hårt arbetande småföretagare, som ska ta ställning till om de ska överklaga ett beslut av Skatteverket i en komplicerad skattefråga. Under överklagandefristen, ska den som fått avslag, ta ställning till alternativen:
    a) Överklaga till Migrationsdomstolen. Klaganden ska senast dagen efter träffa sim advokat. Advokater som inte har tid, ska inte anlitas.
    b) Avge nöjdförklaring, vilket bör tolkas så att vederbörande vill lämna landet frivilligt. Vederb. ska senast dagen efter överklagandefristens utgång följas av personal till gränsstation, flygplats eller färjehamn, och får därifrån åka vart han vill.
    c. Inte ge något besked alls. vilket får tolkas så att vederb. funnit det utsiktslöst att överklaga, men ändå inte vill lämna landet frivilligt. Och ska därför tvångsutvisas till sitt hemland,

    Den asylsökande ska hela tiden vistas i MV;s ankomstförvar och får inte utan tillstånd lämna området. Om han överklagar, ska han stanna i ankomstförvaret, tills domstolen har avgjort frågan, vilket ska ske senast tio dagar efter överklagandet.

  3. brorson

    Alla partier måste nu på allvar ta itu med två frågor:
    1. Hur korta ner tiden från ankomst till beslut av Migrationsverket om asyl eller avslag till elva dagar?
    2. Hur säkerställa att de, som fått avslag och inte har överklagat inom en betänketid på tre dagar (72 tunnar) lämnar landet omedelba? Samma tidsfrist ska gälla efter avslag hos Migrationsdeomstolen

    Jag har givit ett kortfattat svar i ovanstående kommentar. Men vad vill partierna idag? Mderaterna vill ha ett volymmål för hur många asylsökande som ska tas emot. Utan att förklara hur det ska gå till i praktiken. Jag ser två problem.
    a) 29.997,, 29.998, 29.999. 30.000- Stopp , du får inte söka asyl i Sverige,. för då överskrids volymmålet”.
    b) Och vad händer om volymmålet inte uppnpås under något enstaka år? Ska Migrationsverket annonsera efter asylsökande i utländska tidningar?

    SD vill. om jag har uppfattat rätt ha totalstopp för flyktinginvandring, tills integrationen fungerar, vilket enligt min mening är lika orealistiskt. Detta såg vi nu under Ukraina-kriget, trots att Sverige inte ens för första asylland för flyktingar från Ukraina. SD:s förklaring till sin omsvängning, att Ukraina ligger något närmare Sverige äm ex-Jugoslavien är obegriplig. SD kan ju inte ens styra vad EU hittar på, och än minrfe vad som sker utanför EUoch driver människor på flykt. Såg att dansk grånspolis kräver att f Ukraina-flyktingar ska bevisa nationalitet. I Sverige räcker det att man kommit med färja från Polen.

    Vad vi borde kunna göra, om inte EU har ställt till det, är att kräva att flyktingar ska söka asyl i första land de kommer till, och utvisa flyktingar, som kommit ända till Sverige, till det landet. Men vad kan vi göra om det landet, vägrar ta emot de tillbakaskickade? I så fall kommer det tillbaka till Sverige, som knappast kan vågra utreda deras asylansökan. Vi kan arbeta internationellt för en implementering av första land-principen i FN:s flyktingkonvention. Och under tiden? Göra som Danmark. skiva avtal med något afrikanskt land, att flyktingar som har sökt asyl i Danmark, får åtnjuta alyl i det landet i stället?

    Vad vi kan göra är att ändra lagstiftningen, så att det inte är lättare att få asyl i Sverige än i andra EU-länder. Samt att den som fått asyl i Sverige inte får bättre förmåner i Sverige än i andra EU-länder. Vi kan också korta ner asylprocessen till elva dagar från ankomst till beslut av Migrationsverket och kräva att den asylsökande ska bo på MV:s ankomstförvar under hela tiden, och inte springa omkring ute i det svenska samhället. Olovlig frånvaro ska leda till avslag på asylansökan.

    För att klara handläggningstiden på elva dagar, ska den asylsökande möta en handläggare från MV senast dagen efter ankomstdagen. Vid anhopning av ärenden ska MV i första hand omdisponera sin egen personal, beordra övertid, ta in pensionärer och andra tidigare anställda, som vill tjäna extra- Och i andra hand låna in personal från andra myndigheter, som ska prioritera MV:s personalbehov före sina egna personalbehov. Detta får leda till att personer, som har ärenden hos de andra myndigheterna får vänta längre på beslut. Men detta är ett mindre ont än att tusentals personer, som inte ens har rätt att vistas i Sverige, vistas här ändå och ställer till ofog..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.