Petter Nilsson(SD)

SD och nya regeringens stärkta opinion!

Noterade att inte bara sentio rapporterar att SD stärks jämfört med valresultatet (23% för SD samt 52% för SD, M, L, KD). Även Ipsos-Heltal lyfter SD samt stärkt förtroende för regeringen (21% för SD samt 51% för SD, M, L, KD).

Nu är det förstås komplexa analyser att säga varför stöd mellan olika partier varierar – i synnerhet i ljuset av olika undersökningar. Men. Jag ser det inte som omöjligt att stödet för bland annat MP beror på att stödröster från andra partier (S, V, C, m fl), nu återgår till de partier de i övrigt närmast sympatiserar med.

Etiketter: , , ,

20 kommentarer

    • brorson

      Så får du väl inte säga om sossarna? Så bör du inte säga om något nutida riksdagsparti, om du inte har bevis för det du säger. Eftersom du med detta grundlösa etiketterande relativiserar nazisternas brott mot mänskligheten och framställer Hitler som en klämmig kille, som ville allas väl. Sanningen är ju att han inte ens ville tyskarnas väl. Tror du inte att dagens svenska sossar vill alla svenskars väl? Det vill de naturligtvis. Frågan år bara om deras praktiska politik (och det gäller alla partier) verkligen i alla delar kommer att leda till det de vill. Har den förda politiken under de gångna åtta åren gjort det?

  1. brorson

    Det är inte förvånande att väljarstödet för SD har ökat efter valet, eftersom skränvänstern med avgående C-ledaren Annie Lööf i spetsen ger SD hela förtjänsten för Tidö-avtalet och förnekar att övriga partier bidragit med någonting. Tidö-avtalet är populärt bland väljarna och tydligen också bland ledande socialdemokrater. Detta är en delförklaring till att L har minskat efter valet. Den andra delförklaringen är att många moderater (minst 2 procentenheter) hade taktikröstat på L, lockade av löftet på L-valaffischerna ”Utan oss inget regeringsskifte”. Att L inte lyckats behålla de nya L-väljarna kan också förklaras med alla knivar i ryggen på partiledningen från ledarskribenterna i den liberala landsortspressen, vilka har förnekat all påverkan på Tidö-avtalet från L.

    Jag har i tidigare kommentarer skrivit en hel del om public service och ägarkoncentrationen inom den liberala pressen, först genom de stora koncernernas uppköp av fristående liberala tidningar och under senare decennier också genom uppköp att socialdemokratiska tidningar, som till stor del har lagts ner. Med följd att de liberala tidningarna i flera medelstora städer, bl.a. Västerås och Örebro fått absolut monopol på den lokala tidningsmarknaden,

    I brist på egna lokaltidningar har många socialdemokrater blivit prenumeranter på de liberala tidningarna, vars ägare gör allt för att behålla dessa nya prenumeranter. Det har gått så långt så att de liberala ledarskribenterna har kampanjat mot sin egen partiledning inför valet, trots att de fortfarande är partimedlemmar. Johan Persson kallades ”låtsas-liberal” av en f.d. revolutionär kommunist, som numera är ledarskribent i en stor liberal landsortstidning. Vem är ”låtsas-liberal”?

    Att han inte har blivit inbjuden till Nobel-festen kan Jimmie Åkesson ta med ro, med tanken på att Nobelstiftelsen har långt ifrån ett fläckfritt förflutet, med fjäsk för det tyska nazistpartiet under Hitler-tiden. Enligt en artikel i tidskriften Scientific American under 1960-talet var tyskar överrepresenterade bland pristagarna under nazi-tiden, medan amerikaner har varit överrepresenterade därefter.

    Svenska statens rasbiologiska institut fixade nobelpriset i medicin 1933 till en amerikansk ärftlighetsforskare som påtryckning på den svenska regeringen att ”rasförädla” det svenska folket. Under 1940-talet hade Gunnar Myrdal, S, ett avgörande inflytande över valet av pristagare och fixade priset 1946 till Herman Muller i uppenbart syfte att rättfärdiga tvångssteriliseringarna i Sverige. Muller föreslog senare att man skulle inseminera vänsterradikala amerikanskor med DNA från en sovjetisk kommunist i syfte att skapa en nya amerikansk människoras. En annan pristagare donerade egen sperma till en spermabank i syfte att förbättra den amerikanska, vita, rasen.

    Myrdal instiftade även nobelpriset i ekonomi, som alltså inte är ett av de ursprungliga nobelprisen. Han belönades själv med nobelpriset i ekonomi, som några år senare gavs till Milton Fridman, som var rådgivare till fascist-diktaturen i Chile.

    Till suspekta nobelpris hör även lobotomi och DDT. Som medlem i Svenska Akademien hade Per-Olof Sundman, som även var nazist och riksdagsman för C, ett direkt inflytande av valet av nobelpristagare i litteratur. I sina egna böcker hyllade Sundman det nazistiska övermännisko-idealet. Till årets nobelfest är företrädare för den islamistiska fascistisk-diktaturen i Iran inbjudna.-

    Har ni tänkt på att utmärkande för fascismen är att fascister ställer ”etik och moral” högre än demokrati, rösträtt och valresultat, som Villy Hansen gör nu? Är han fascist?

    • Madde

      Du är borgare in i benmärgen tydligt. Kasta ord och släng in lite namn och utvald historia så låter det bra. Men tyvärr lider majoriteten av svenskarna av lågbegåvning och faktaresistens som inte ser vilken bluff högern är. Tidö-avtalet? Vilket skämt. Nästan lika stort som ministrarna som presenterades där dom själva uttalat sig om sin egna faktaresistens. Bra dom har självinsikt i det iaf. Sd är och kommer alltid vara främlingsfientligt på alla sätt och vis. Mäns våld mot kvinnor var en icke-fråga i deras partiprogram, det finns alltså inte ett sånt problem i Sverige men det är jävligt viktigt att ta bort böcker på andra språk än svenska i våra bibliotek. Idioter.
      I linje med M,L och det barn ska bli utsatta för redan från 2års ålder är ju även det ett tecken på lågbegåvade personer som återigen visa upp sin faktaresistens och bortser från evidens.

      Pajaser. Förrädare. RASISTER.

      • brorson

        Jaså, heter du Madde nu? Förstår att det du har skrivit är ett självporträtt. Att det finns en tidskrift, som heter Scientific Amerikan verkar du inte känna till. Innan man kunde läsa den på nätet bestod varje nummer av ett par hundra sidor. En mycket intressant artikel om valet av nobelpristagare. Där framgick också att forskare från John Hopkins-universitetet var i snitt tio år yngre, när de fick priset, jämfört med pristagare från andra amerikanska universitet. Faktaresistens? Nobelstiftelsen i lilla Sverige verkar inte ha haft så bra koll på forskningsläget i världen. Redaktörerna hos Scientific American verkar i vart fall haft bättre koll.

        Stjärnkirurgen Paulo Macciarinis framfart med den konstgjorda luftstruparna är ännu ett tecken på den falska auran av finhet kring nobelprisen. Men du vissa kanske inte att KI, som i det längsta försökte tysta ner skandalen är ett nobelinstitut, som utser medicinpristagare? Du visste kanske inte heller att skandalerna med just medicinpriset är betydligt fler än för övriga vetenskapliga pris?

        Innan Alfred Nobel gjorde KI till ett nobelinstitut, hade KI dåligt anseende för att läkarutbildningen där var sämre än läkarutbildningarna vid universiteten. Men snabbutbildade läkare från KI anlitades då av fattigt folk, som inte hade råd med mer kompetenta läkare. Så kan det gå. Den sämst ansedda läroanstalten har blivit den mest ansedda – men håller uppenbarligen fortfarande inte måttet i en jämförelse. När ledningen nyligen har försökt tysta ner sina egna professorer, när de har försökt avslöja forskningsfusket.

        Tjommen, som donerade sperma för att förbättra en vita amerikanska rasen var dock ingen medicinpristagare. Jag förnekar inte att han förtjänade sitt pris för sin forskning. Men han är ändå ett exempel på att auran kring priset kan stiga vissa forskare åt huvudet, så att de tror att de själva är början på en ny och bättre människoras.

        Jimmie ska kanske vara stolt över att inte ha blivit inbjuden till detta fina sällskap. Tänk bara ´på Alice Bah-Kunke, MP, som hade spökat ut sig i en klänning som föreställde ett smältande isberg i syfte att ge vetenskaplig aura kring klimathysterin!

      • Håkan

        Du borde lära dig vett och etikett,men i dina kretsar är väl ett sansat språkbruk inte det bästa.Det brukar vara så bland vänsterextremister.

      • Mique

        Hej Madde! Välkommen till Petter Nilssons blogg! Här härjar nättrollen och näthatarna fritt. Dåligt språkbruk och nedsättande epitet är förbehållet trollen. Kunskap, sunt förnuft och medvetenhet existerar ej, destå mer av konspirationsteorier, pseudovetenskap och undermåliga kunskaper i det svenska språket.

      • Agneta

        Funderar på om Madde och Mique är samma person? Verkar nästan så, sättet att uttrycka sig samt att benämna alla med andra åsikter än de själva som lågbegåvade och nättroll

    • Kim

      SD har redan visat hur man tänker med bränslepriset. Lovade 10 kronor. Man presenterar förslag på ca 50 öre. Även om man skulle låtsas att deras egen utsago att det är en krona skulle tillämpas så … ja, det är ju lätt att snacka…

  2. Kim

    Som Madde skriver – anhängarna är faktaresistenta.

    Nu senast ser vi hur regeringen ser på Norrland.
    SD tycker det är överskattat att ha norrländska representanter. Regeringen är utan norrländsk representation. Vem vet – annars kanske det skulle bli svårt att genomföra det man vill – att se Norrland som en koloni som bara ska leverera. Men trots att vi levererar mer energi än vad som förbrukas är det i söder man ska ha elkompensation. Nästa steg blir såklart att ta bort elområden, TROTS att alla som inte är faktarestistenta vet att det innebär marginella skillnader söder ut och ENORMA skillnader i norr.

    Men så är ju de blåbrunas syn – det är skillnad på ”vi” och ”dom”. Kanske vaknar några av de norrländska trollen och inser hur snabbt man kan glida från ”vi” till ”dom”. För de blåbruna kommer norrland att fortsätta vara ett ”dom” som bara är en resurs. Det är bara början …..

  3. brorson

    Jag litar på sossarna. Ja, jag litasr på att de 107 socialdemokratiska riksdagsledamöterna kommer att göra sitt jobb, som de har betalt för, som oppositionsparti. Som ett seriöst oppositionsparti (till skillnad mot MP och C) avvaktar S de konkreta resultaten av Tidö-avtalet, som de enligt Magdalena kommer att granska punkt för punkt, innan de kommer med eventuellt kritik. Det är så demokrati fungerar. S vill naturligtvis inte binda ris åt egen rygg, inför den händelse att S återigen skulle bilda regering. S förnekar ju inte de svåra problem som vi har med kriminalitet, okontrollerad och illegal invandring, utan inser att något måste göras. Och kommer naturligtvis att granska och bevaka att det görs görs rätt, även sett ur ett socialdemokratiskt perspektiv.
    Det kommer sossarna att göra i riksdagen, i riksdagens utskott. Och begära ändring av det som de finner är felaktigt eller tveksamt. Inte minst de liverala riksdagsledamöterna kommer att vara lyhörda för sådan kritik, och kommer tillsammans med oppositionen att fälla sådana förslag, om de ö.h.t. går så långt som till omröstning i riksdagen. Vilket dock är mindre troligt. Rätttelse kommer att ha skett dessförinnan, Det är så demokrati fungerar. Jag litar alltså på att sossarna kommer att ta sitt demokratiska ansvar.

    Litar på sossarna gör uppenbarligen däremot inte de partier, som vill bilda regering tillsammans med S, C och MP, som vill att det även i fortsättningen ska vara fritt fram för utländska ligor, för kriminella som inte ens har rätt att vistas i Sverige, att begå brott i Sverige, att ta kontroll över hela stadsdelar att skrämma dem som bior där lagligt till tystnad. Villy Hansen, som i snart sagt varje inlägg han skriver visar sitt förakt för den demokratiska processen, för rösträtten och väljarna, som enligt honom infe förstår politikens såpra frågor (Gör han det själv?) har nu citerat ur en internationell organisation,som få hört talas om förrän nu, och som kritiserar Tidö-avtalet ur ”ett rättssäkerhetsperspektiv”. Ur ett okunnighetsperspektiv, vill jag säga. Varför inte avvakta sossarnas utlovade grsnkning av avtalets praktiska tillämpning?

    I den s.k. rapport, som Hansen citerar ur, upprepas på nästan varannan rad uttrycket ”Vi ser…”, exempelvis ”Vi ser åtgärder som syftar till att göra det svårare att vara flykting, papperslös eller asylsökande, med det övergripande målet att minska migrationen, oavsett vilka konsekvenser det kan få för individens mänskliga rättigheter eller värdighet.” Tja, man ser inte mer än man vill. Eller kan se. För det är ju för tidigt att se resultatet av sossarnas granskning punkt för punkt. Rättssäkerheten för kriminella måste ju också ses i samband med rättssäkerheten för brottsoffer och andra laglydiga. Och t.o.m rättssäkerheten för kriminella som drabbas av brott från andra kriminella.

    Justitieminister Gunnar Strömmer, M, som är utbildad jurist och har varit verksam som advokat, förklarade mycket tydligt målkonflikterna avseende personlig integritet och rättssäkerhet för olika grupper i söndagens Agenda. Tidö-avtgalete formuleringar kommer inte att bli lagtext rakt av, utan tillkomsten av nya lagar kommer att se enligt de demokratiska rutiner, som jag beskrit ovan.Och som även oppositionspartierna kommer att delta i.

    Det som jag reagerar mot i den s.k. rapporten är den ser som fel att göra det svårare att leva som ”papperslös” i Sverige. De, som gör det, har nämligen själva valt att vara ”papperslösa”. I vilket syfte då? Kan man födas som ”papperslös”? Ja, om man är ett hittebarn. Men hittebarn kommer inte att vara papperslösa särskilt länge, eftersom ett hittebarn som påträffas i Sverige, automatiskt blir svensk medborgare, oavsett hudfärg e. dyl. Ett hittebarn är ett övergivet nyfött barn vars föräldrar eller andra släktingar inte kan spåras. Övergivna äldre barn kan ju själva ge ledtrådar vilka de är.

    I den Sverige-fientliga re

    • brorson

      I den Sverige-fientliga retoriken framställs ”papperslösa”´som ett särskilt folkslag, som ett stenåldersfolk som har levt ouptåckta i de svenska djunglerna under tusentals år och har upptäckts av svenska myndigheter först nu och kräver medborgerliga rättigheter. Ungefär som en del urinvånare i Amazonas, vilka upptäcktes av brasilianska myndigheter så sent som under andra hälften av 1900-talet
      – – –
      Visst gör sossarna sitt bästa för att visa sina egna väljare att de är ett oppositionsparti och bråkar för fullt om energipriserna, rena tramset. Och gör alltså allt för att dra uppmärksamheten från avsnittet om brottsbekämpningen i Tidö-avtalet. Som man tydligen hoppas att nuvarande regering har hunnit genomföra innan S kommer tillbaka i regeringsställning,,,

  4. Mique

    Gunnar Myrdal var visserligen medlem i Kungliga Vetenskapsakademien, men satt aldrig i Kommittén för Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne, kommittén ansvarar för förslag till pristagare till ”Ekonomipriset”. Priset instiftades av Sveriges Riksbank 1968 i samband med bankens 300-årsjubileum av den dåvarande riksbankschefen Per Åsbrink. Gunnar Myrdal var aldrig ledamot i nobelstiftelsen. Nobelstiftelsen har förövrigt dragit tillbaka inbjudan till den iranska ambassadören. I Mars 1975 besökte Milton Friedman Chile under sex dagar, Friedman höll ett antal föreläsningar och träffade vid ett tillfälle diktatorn August Pinochet i ett kort möte som varade runt 45 minuter. En del chilenska ekonomer som deltagit i ett tidigare utbytesprogram och utbildat sig vid universitetet i Chicago arbetade i Pinochets administration. De hade fått lektioner av bland andra Friedman. Friedman blev erbjuden hedersdoktorat från två chilenska universitet, men avstod pågrund av att universiteten stod under militärdiktaturens kontroll. Friedman föreläste även vid universitet i dåvarande Jugoslavien, Sovjetunionen och Folkrepubliken Kina. Nobelpriset i fysiologi eller medicin pristagare utses av Nobelförsamlingen vid Karolinska institutet. Thomas Morgan fick Nobelpriset i fysiologi eller medicin 1933 för sin upptäckt av gener och deras placering på kromosomer. Hermann Muller tilldelades priset 1946 för sin upptäckt av att röntgenstrålning framkallar mutationer på arvsenheterna och deras placering på kromosomerna. Per-Olof Sundman var som tonåring under en kort period i början av andra världskriget medlem i Nordisk Ungdom. Som författare var Sundmans erkänd både i Sverige och lnternationellt och var under en period Sveriges mest översatta författare. Sundmans författarskap har ofta jämförts med Ernst Hemingway, Joseph Conrad och Antoine de Saint-Exupery. All högerextrem desinformation och rena lögner som snurrar runt i filterbubblorna på nätet och som anamas, med hull och hår, av äldre lågutbildade män, är förkastlig och av enbart ondo.

    • brorson

      Du har aldrig läst Scientific American? Jag kan också kort nämna att tyska pristagare inte bara var överrepresenterade under Nazi-tiden, utan dessutom att icke-judar fick pris för judars upptäckter. Filterbubblorna står du för själv. Faktaresistent är du också. Du begränsar ju faktaurvalet till det som passar din skönmålning av historien. Eller Wikipedias skönmålning.

      Jag deltog f.ö. själv i demonstrationen mot utdelningen av priset i ekonomi till Milton Fridman, eftersom han var arkitekten till Chile-juntans ekonomiska politik. Motiveringen av valet av honom till pristagare var att han var ”höger” och att valet av tidigare pristagare haft en slagsida åt vänster, påstods det, då Myrdal stämplades som vänster. Du har aldrig hört talas om informell politisk påverkan? Nej, det passar inte i din egen ”filterbubbla”?.

      • Mique

        Jag har i tidigare kommentarer, påpekat att jag inte använder mig av populärvetenskapliga informtions- och kunskapskanaler. Framför allt söker jag information och kunskap i Univercity of Cambridge digitala databas, men även på CiteSeerX och World Wide Web Virtual Library. Den populärvetenskapliga tidskriften Scientifie American har en mycket låg rankning på internationella rankningslistor, tidskriften ratas av många forskare på grund av undermålig journalistik och otaliga sexuella trakasserier av kvinnliga medarbetare, forskare och kommentatorer. Nationsfördelningen av nobelpriset under trettio- fyrtio- och femtiotalet har en saklig förklaring och beror ej på någon konspiratorisk informell politisk påverkan. Resten av din kommentar är enbart whataboutismisk gallimatiastrams.

  5. brorson

    Det har efter tidigare socialdemokratiska valnederlag spekulerats om S förlorat valet avsiktligt, eftersom partiledningen inte vågat genomföra reformer som den ansett nödvändiga, p.g.a. risken för splittring av det egna partiet. Magda påstod nyligen att den omläggning av migrationspolitiken som utlovas i Tidö-avtalet genomfördes av S redan 2015. Är det sant? Kanske delvis. Men mycket som S velat göra har stoppats av både MP och motstånd inifrån det egna partiet.

    Några månader före valet 2018 hade S antagit ett radikalt migrationspolitiskt program, som dock kom att lysa med sin frånvaro både i valrörelsen och därefter. Professor Ulf Bjereld, som inflytelserik socialdemokrat (och medlem i partistyrelsen?) hade nämligen hotat partiledningen med att förstöra valrörelsen om nämnda program skulle komma att användas i valrörelsen. Bjereld har tidigare varit medlem i stalinistiska KPML(r) och visar fortfarande tydliga vänsterextrema åsikter, som går tvärtemot traditionell svensk arbetarrörelses värderingar. Han är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

    Om S hade vunnit årets val, hade den nya S-ledda regeringen stått inför svåra problem, som denna regering inte hade kunnat hantera. Genom sitt makalösa uttalande att det inte ska finnas några ”somalitowns” i Sverige, lyckades Magda sänka väljarstödet för S i valkretsar med många invandrare. Förstod hon inte det, när hon sa det? Valresultatet i de valkretsarna blev i stället en framgång för V (som hon lovat att inte samarbeta med) och Nyans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.