Petter Nilsson(SD)

Ska Sverige skämmas över vår yttrandefrihet?

Jahapp, så gnälls det utomlands. Vi invånare i Sverige ska tydligen skämmas för vår yttrandefrihet.
Yttrandefriheten. En av de centrala friheter som utgör grunden för en fungerande demokrati och möjliggör att vi kan diskutera idéer och tankar på ett djupare plan.

Tydligen möjliggör denna skamliga frihet att en enskild individ kan bränna en bok. Yttrandefriheten innebär även en begränsad kränkthet hos människor som inte är tillräckligt kulturellt utvecklade att kunna föra dialog även kring frågor där man inte är ense. En möjlighet för vissa individer att mogna kan man tycka.

För detta ska tydligen Sverige skämmas samt hållas utanför ett försvarssamarbete där länders totalförsvar stärks av ytterligare en medlem.

Mja. Är nog inte orimligt anta att det ligger i vissa länders ledares intressen, kanske för att säkra sin plats fortsättningsvis. En ledares intressen behöver inte heller sammanfalla med ett lands – eller dess befolknings – väl.

Etiketter: , , , , ,

43 kommentarer

 1. brorson

  Holmlund tar avstånd från koranbränning, men inte för att det skulle vara förargelseväckande beteende (ett brott) och inte för att det gör muslimer ledsna och förargade och inte för att det gö räven många av oss icke-muslimer förargad, utan för att det ”saboterar” Sveriges chanser att bli medlem i den odemokratiska militäralliansen Nato.

  Ni, som har läst mina tidigare kommentarer här, vet att jag tycker att polisen har gjort fel, som givit provokatören Paludan tillstånd till koranbränning, att jag anser att koranbränning inte skyddas av yttrandefriheten – som däremot skyddar kritik i tal och skrmot Koranens innehåll Varför upprepar jag detta först nu? Jag har tvekat in i det sista. Det finns tillfällen, när det är mindre lämpligt att säga vad man tycker. Och det gäller förstås i ännu högre grad en hög politiker, som till råga på allt råkar vara statsminister, än en okänd bloggdebattör.

  Kristersson förtjänar kritik för sin lösmynhet. När han säger att han känner sympati för de muslimer, som tagit illa vid sig av Paludans provokationer, förväntar de sig handling, inte bara ord, Det förväntar sig muslimer inte bara i Sverige utan i hela världen, Men i stället får de en undervisning (som inte ens alla vi ursprungs-svenskar instämmer i)om svensj yttrandefrihet av en maktlös svensk regeringschef .- som om Sverige vore världens medelpunkt, som alla ser upp till.

  Kristersson har därigenom – oavsett om han har rätt eller fel i sakfrågan (bränna Koranen)- skämt ut Sverige. Personligen tycker jag att strafflagens alla kriterier för förargelseväckande beteende (”ägnad att väcka förargelse hos allmänheten”) har uppfyllts, om man bränner heliga skrifter. Grundlagen går visserligen före annan lag och grundlagens formulering ”på annat sätt” må vara svårtolkad.

  Men om vad som helst är tillåtet, för att det uttrycker en åsikt, som torde det ju också vara tillåtet att kasta sten på Paludan. Eller tejpa munnen på Kristersson. Och även om man själv tycker att man har rätt, bör man välja rätt tillfälle att säga det – i synnerhet när det gäller så hår känsliga frågor. Och i synnerhet om man är en hög politiker.

  Det är inte yttrandefrihet att skända heliga skrifter, däremot att kritisera deras innehåll i tal och skrift, Bränna böcker är inte heller yttrandefrihet, utan ett angrepp på yttrandefriheten. Skända nationsflaggor är inte heller yttrandefrihet, eftersom de symboliserar folket. Som exempel är det rasism att bränna svenska flaggan.

 2. Marko

  Man kan bara konstatera att det är en konflikt mellan religion och samhälle med yttrandefrihet som ej går att lösa utan att någon sida backar.
  Är man djupt religiös så är gud helig och man kan självklart inte backa.
  Så det som finns kvar att backa på är vår yttrandefrihet.
  Ska vi backa?
  Vad mer bör vi backa på isf?

  • Kim

   Whatabout … Helt eget ämne. Igen…

   Fast var inte formuleringen att ingen har anmält intresse eller att ingen anser det lönsamt?

   Hoppas partier både bland rödgröna och blåbruna kan komma överens om långsiktiga riktlinjer. Att det sedan tar 10-20 år att få dem i drift och att allt mer tyder på att det kommer att kosta åtminstone 2 kr per kWh är ju en annan sak…

   • Marko

    Du förstår fortfarande inte innebörd av whatabout?

    Och ja kärnkraft tar tid.
    Det är en enorm skada på vårt samhälle som har åstadkommits, vi kommer få lida enorma konsekvenser länge.

    • Kim

     Det är den stora skillnaden mellan oss – jag förstår innebörden… Och vad ”hålla sig till ämnet” innebär.

     • Marko

      Uppenbarligen förstår du inte, be någon förklara.
      Du är ej heller moderator.
      Om bloggens ägare har publicerat så är övriga ämnen accepterade.
      Förhåll dig till det.

     • Kim

      Marko – Än en gång visar du hur mycket du förstår. Talande. Inget att skämmas för tat du tycker det är svårt med komplexa frågor. Det finns fler som tycker det.
      Vi kan ju kolla våra påståenden:
      Du kan ju börja med att visa på var jag påstått att jag är moderator.
      Vill du att jag ska visa på där du har svårt att följa ämnet?

   • Marko

    Jag är inte imponerad av nuvarande regering.
    Dom borde ha sänkt skatt på el.
    Bränslepriser är ett svek anser jag.
    Mycket i övrigt att önska.
    Att hålla info om privatpersoners tillgångar hemligt är däremot ett måste i dagens samhälle.
    Även övrig insyn behöver minskas, tyvärr.

    • Kim

     Du kan inte se relationen till att hemlighålla detta kontra vad i övrigt som är offentligt`? Du tycker inte det finns andra områden som är betydlig mer känsliga? Iaf för de som inte har något att dölja?

  • Mique

   Expressens rubrik lyder: ”Vattenfall tillbakavisar uppgifter om ny kärnkraft”. Hur är det med din läsförståelseförmåga, gällande ditt modersmål!?

   • Marko

    Din första erfarenhet av en online publicering?
    Du förstår inte att det går att ändra?
    Tips är att leta efter ordet ”uppdaterad”

    • Mique

     Nej, det är inte min första erfarenhet av en online-publicering. Nej, det är inte min uppgift, att leta efter uppdateringar i de mediaartiklar som du hänvisar till, det är ditt ansvar att dina kommentarer stämmer överens med innehållet i länkarna du hänvisar till! Med tanke på, den franska flaggan, ”delfinerna i våra sjöar”, hundra miljoner euro som enligt dig är lika med tio miljarder svenska kronor plus många fler exempel, så har dina kommentarer ingen som helst trovärdighet, du lever på att sprida desinformation och rena lögner!

     • Marko

      Det brister rätt ordentligt i din logik.
      Inte helt ovanligt, kan vara någon underliggande orsak .
      Du tycker iaf alltså att jag ska uppdatera text jag ej har tillgång till när tidningar uppdaterar sina publiceringar.
      Förklara hur det ska genomföras och motbevisa min åsikt om ditt intellekt.

 3. Bättre förr

  Det är ju många muslimer bland de många som sökt och fått skydd i Sverige. Man kunde då kanske tro, att världen skulle uppskatta detta, inte minst den muslimska delen. Finland har ju som jämförelse tagit emot få. Men, just vårt stora mottagande har också skapat grogrund för t.ex. Paludan att köra sina aktioner. I Finland har han väl inte gjort så mycket. Nu visar det sig, att omvärldens, särskilt den muslimska, tack för allt flyktingmottagning är att göra en jätteaffär av att en enskild person, som dessutom av publiken vid evenemanget att döma inte väcker notis hos vanligt folk uppmärksammats oproportionerligt mycket av media och politiska och religiösa aktivister som läst eller hört om evenemanget i media men inte varit där fysiskt.

 4. Kim

  Petter – du har helt rätt i att vi ska stå upp för vår yttrandefrihet. Det är tråkigt att se vår regerings krypande för Erdogan som ändå aldrig kommer släppa in oss så länge vi är en demokrati. Ev övertalande behöver ske av andra Natostater. Inte genom trams.
  I det ämnet vore det ju även bra om du tycker det var lämpligt och klokt av Paludan i samarbete med SD att bränna en koran?

 5. Mique

  Ditt inlägg ter sig mycket lustigt, med tanke på, din och ditt partis inställning till den svenska grundlagsskyddade yttrandefriheten.

 6. Lars Gidöf

  Yttrandefrihet är väl ett ord som inte ska komma från SD

  Varför söker SD namn på folk och organisationer som kritiserar Tidöavtalet och hotar med indragna stadstöd till organisationer som kritiserat detta avtal???

   • Lars Gidlöf

    Nu får du ge dig, läs på och kom med fakta. Det går inga pengar till aktivister, detta är organisationer som enligt SD inte får vara kritiska mog Tidøavtalet.

    Varför är folk så lite pålästa som du är??

    • Marko

     Och hur påläst är man när man inte kan skilja på SD och enskilda personer?
     Annars får du gärna uppdatera mig om var SD officiellt har gått ut med detta.
     Att CRD inte är proppfull med antidemokratiska aktivister kan du försöka övertyga någon annan om.

     • Mique

      ”Marko”, läs min kommentar till din Expressen-hänvisning en gång till och tänk efter! Jag tvivlar starkt på, att du har någon som helst förmåga, till varken läsförståelse eller logik.

 7. Marko

  Noterar att en viss censurblogg återigen förespråkar ett totalitärt samhälle.
  Inte första gången.
  Man bör då sluta att prata om att man kämpar för demokrati i andra inlägg om man inte vill framstå som en hycklarkung.
  Här är exempel på antidemokratisk publicering.
  ”Det måste vara en brottslig handling att orsaka stora ekonomiska skador för enskilda och samhället även om det skett under att vi har yttrandefrihet”

 8. brorson

  En SD-ledamot har startat en välkommen diskussion om Sveriges helgdagar. Men att avskaffa 1 maj som helgdag gillar jag inte alls. Bl.a därför att sossar och kommunister inte har någon ensamrätt till den dagen. Den är alla arbetares dag, och skulle kunna användas för att manifestera alla arbetares rätt att vara medlemmar i de fackföreningar, som sluter avtal med arbetsgivarna. Och den bör även i Sverige firas som en kristen helgdag. Jag citerar ur nyhetskanalen Vatican News hur påven firade 1 maj :”I mässan i Santa Marta, på den Helige Josef arbetarens dag, den1 maj, bad påven Franciskus för att alla arbetare ska få rätt betalt, ha ett värdigt jobb och att kunna få njuta av att vila.”

  Efter diskussioner inom Katolska kyrkan att alla möjliga yrkesgrupper utom numera den största yrkesgruppen av alla hade egna skyddshelgon, beslöt påven Pius år 1956 att även arbetarna skulle få ett eget helgon, nämligen Jesu jordiska fader Josef, som sedan dess firas i Katolska kyrkor över hela världen med en särskild mässa den 1 maj, Jag uppmanar härmed alla, oavsett partitillhörighet som är aktiva i något kristet samfund i Sverige att börja med arbetarmässor inom sina respektive kyrkor. De, som vill delta i någon 1 maj-demonstration bör uppmanas att börja dagen i kyrkan med bön för alla som arbetar. Gör som påven!

  Att dra igång en ny helgdag under våren, tycker jag inte är någon bra idé, eftersom det redan finns så många lediga dagar under våren.. Dessutom kan ju även Engelbrekt firas den 1 maj, med tanke på hans anknytning till bergsbruket, där de på den tiden fåtaliga arbetarna var anställda. Samt att 1 maj är en bra kompromiss mellan de olika uppgifterna för hans dödsdag, när han mördades, nämligen 27 april och 4 maj. Hans födelsedag är inte känd.

  Jag föreslår vidare att natten mellan den 20 och 21 juni, (natten mellan 19 och 20 juni under skottår) d.v.s. årets kortaste natt återinförs som midsommarnatten och alltså att dagen före och dagen efter åter lir midsommarafton respektive midsommardagen. Samt att nationaldagen flyttas från 6 juni till ”annandag midsommar” den 22 juni. 6 juni har ju ingen lånbarig tradition som nationaldag ocj firades ursprungligen som Svenska flaggans dag efter upplösningen av unionen med Norge. Om unionsupplösningen är något att fira, kan de ju fira den i Norge, att de blev av med de svenska färgerna i den norska flaggan..

  För att råda bot på bristen av helgdagar under sensommaren / hösten föreslår jag att mors dag firas på jungfru Marias himmelsfärdsdag den 15 eller 16 augusti, då hon enligt traditionen lyftes upp till himlen på staka änglavingar för att där återförenas med sin son, Jesus. Denna händelse är avbildad i flera svenska medeltidskyrkor, särskilt i östra Svealand (Stockholms län).Så stark har kulten av ”Guds moder Maria” varit i Sverige, så att man har byggt en hel domkyrka till minnet av hennes himmelsfärd. nämligen Västerås domkyrka, byggd under 1200-talet. Det är först under 1900-talet som Maria i någon mån har blivit utkonkurrerad av Lucia som det mest firade helgonet i Sverige. Så varför inte göra även Lucia-dagen 13 december till officiell helgdag?

  Bra initiativ att stärka det svenska kulturarvet som ett kristet land, men det kräver alltså inte att 1 maj avskaffas som helgdag, Bör inte även Sveriges näst största arbetarparti, sett till antal LO-medlemmar som röstar på partiet, börja fira 1 maj? Med tal av Mats Fredlund…

 9. brorson

  Förblindad av hat mot alla svenskar, som helt eller delvis håller med SD (över 50 % av svenska folket) skriver Hansen att regeringen styrs av SD. Nooshi Dadgostar, V, säger Kristersson har rekryterat en stor del av sina ministrar och statssekreterare ”direkt från näringslivets lobbyorganisationer”. Jag tror att Dadgostar har bättre koll på verkligheten än Hansen. som enligt min mening inte alls är ”vänster-någonting” utan en fascist, som sätter sina egna höga ideal över demokratin. Precis som fascister gör.

  • brorson

   Man ska väl inte beskylla hela det socialdemokratiska partiet för detta.. Men faktum är att en S-politiker har avsatts av den lokala partiavdelningen för att hon har lovat fortsatt kamp mot de kriminella gängen -.sedan hon stoppat kommunal finansiering av en verksamhet. där våld, vapen, skyddsvästar och narkotika har förekommit. Tydligen har de kriminella tagit över en stor socialdemokratisk kommunavdelning genom att skriva in nya medlemmar, en taktik som kallas ”entrism”.och bekämpades av Olof Palme. När detta lyckas med en hel socialdemokratisk partiavdelning, måste frågan ställas hur det stor till med Centerpartiet, som har fjärmat sig rejält från de svenska bönderna och landsbygden. Håller C på att bli en filial till det turkiska regeringspartiet AKP?

   Och detta är inte första gången något dylikt hänt i samma kommun. För några år sedan uteslöts en lokalpolitiker ur MP, för att han hade uppmanat medlemmarna i den lokala muslimska församlingen att rösta på Moderaterna (alltså inte på hans eget parti), sedan han ingått en överenskommelse med M om att upplåta mark för en ny moské, förutsatt att M skulle få tillräckligt många röster i det kommande valet för att avgöra frågan.

 10. brorson

  Hansen, som förördar ett fascistiskt elitstyre, har skrivit en framtidsvision, där han varnar för riskerna med allmän rösträtt och parlamentarism. Demirok, utpekar SD som en säkerhetsrisk. Har han då hittat avslöjande bilder från hemliga möten mellan Åkesson och USA-marioetten SToltenberg? Nejdå, det är den redan nattståndna histrien om Chan. Demirok borde ha gjort sig kvitt sitt turkiska medborgarskap, innan han anklagar andra för att vara säkerhetsrisker,

  Om han mot förmodan skulle befrias från sitt turkiska medborgarskap nu, när svenska regeringsposter hägrar, lär frågor siällas vad den turkiska regimen fått i utbyte. Det ligger honom också i fatet att han blivit turkisk medborgare först vid 18 års ålder. Jag vet visserligen inte vad turkiskt lag säger om förvärv av medborgarskap. Men ett nyfött barn kan ju inte själv ha valt. Det är alltså först som eventuell minister i en framtida svenskj regering som han vill bli svensk fullt ut. Eller ge sken av att vara det.

  Som minister i en svensk regering kommer han att delta i beslut om utlämning av politiska flyktingar till bl.a. Turkiet. Det borde få varningsklockorna att ringa för alla flyktingaktivister. Vill påminn om skandalen i Tyskland när Turkiet begärt utlämning av turkiska journalister, som hade skrivit kritiska artilar om den s.k demokratin i Turkiet. . Efter avslag i den tyska regeringen, hade dessa journalister överfallits och misshandlats av okända gärningsmän. Vilket också var en varning till turkar med rösträtt i de tyska valen att inte rösta ”fel”. Visserlgen råder valhemlighet i Tyskland som i Sverige .Men litar alla invandrar-väljare på det? Och det måste dessutom kännas obekvämt att inte våga avslöja för någon hur man har röstat.

  Vill också påminna om att koranbränningen utanför den turkiska ambassaden inte var det första illdådet av provokatören Paludan, Och inte heller den första avenska opinionsytgtringen som turkiska myndigheter velat förbjuda. Men mig veterligt var koranbränningen utanför ambassaden första gången Turkiet protesterat mot skändningen av den heliga skriften. Erdogans religiositet verkar antingen påklistrad. Turkiska myndigheter protesterade hej vilt och krävde förvbud när några vänsterpartister hade viftat med PKK-flaggan.Vilket jag tycker att vänsterpartistgerna hade all rätt i världen att göra.

  Jag håller helt med de SD-riksdagsledamöter som vill göra det straffbart att kända den svenska flaggan, Och dessutom vill ha förbud mot andra flaggor på officiella byggnader än svenska flaggan, regionens och kommunens flaggor och ev. myndighetsflaggor. Jag uppfattar inte detta som ett förslag om förbud mot pride-flaggor i pride-parader, för att ta ett exempel. Det är bra om vi får en diskussion om vad som rysms i begreppet yttrandefrihet. Men vad som ska vara tillåtet respektive förbjudet och straffbart i Sverige, ska bestämmas av oss i Sverige. Och inte av utländska stater.

 11. brorson

  Det var jättedumt av Chagen att betala för Paludans polistillstånd. Det kan inte vara svårt att överföra pengar från Danmark till polisen i Sverige. Men försöka göra SD medskyldigt till Changens förehavanden är lika korkat. Jag anser som förut att det har varit fel av polisen att ge tillstånd till koranbränningar, men anser också att det hade varit fel att ändra denna praxis just nu, under påtryckningar av en halvt galen semi-diktator att göra så.

  Det är helt oacceptabelt att kräva förbud mog något, som enligt beslut av berörda myndigheter, annars är tillåtet, för att det ”saboterar” försöken att fösa in Sverige i Nato. Är koranbränningar en protest mot Nato eller en skymf mot islam, som är ägnat att göra många muslimer väldigt ledsna? Om det var en protest mot Nato., så har det inte stått i något slags eldskrift och kunde mer tydligt ha sagts med ord. Enligt min mening är koranbränning ett brott, en enligt svensk lag straffbar handling, nämligen förargelseväckande beteende. Just därför att så många blir väldigt ledsna. Det är n sadistisk handling som syftar till att skada medmänniskor psykiskt. Och det är avskyvärt.

  Jag kräver inte förbud mot kritik i tal och skrift mot det som står i den heliga skriften, eftersom tal och skrift är yttrandefrihetens kärna. Vi måste ha en diskussion om yttrandefrihetens gränser och vilken typ av handlingar, som ska skyddas av yttrandefriheten. Exempelvis tummen upp och tummen ner och andra gester, medan man talar, för att särskilt understryka vissa ord.

  Den, som ska ställas vid skampålen för koranbränningarna är inte i första hand någon sverigedemokrat utan ateisten och den f.d. justieministern Morgan Johansson- Han har ju offentligen uttalat stt polismyndigheten har gjort rätt att ge Paludan tillstånd till koranbränningarna. Han har därmed gjrt sig skyldig till brott mot Sveriges grundlag, som säger att bara berörda myndigheter och domstolarna har ätt att tolka lagen och hur den ska tillämpas. Med denna form av ministerstyre, som Johansson har gjort sig skyldig till, har det varit svårt för polismyndigheterna att vägra tillstånd till koranbränningar.

  Minisrarna har alltså ingen rätt att tala om för domstolar och andra behöriga myndigheter hur en lag ska tolkas och tillämpas, sedan lagen väl har antagits av riksdagen. Det får de däremot göra innan lagen har atagits av riksdagen. Sådana ministeruttalanden är en del av lagens förarbeten, som används som vägledning av domstolarna i deras tolkning av lagarna. Förbudet mot ministerstyre är till för att ministrar ska kunna ändra rättspraxis, när så anses politiskt önskvärt Exempelvis efter påtryckningar från främmande makt.

 12. Marko

  Lite uppföljning på det korrupta laglösa samhälle som sosseriet medvetet har byggt under decennier.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/nQ4O3Q/ebba-ostlin-rostades-bort-under-kuppartade-former

  ”Bland de 50-tal nya medlemmar som infann sig till mötet i Folkets hus i Hallunda fanns, enligt flera källor inte bara personer som knappt ens kunde svenska och som inte tycktes begripa vad de gjorde där”

  Denna kriminalitet och korruption sprider sig som en löpeld över landet.
  Ingen kunde se det komma….
  Vi var naiva…

  • brorson

   De båda internationella organisationer, som infitrerade och försökte ta över socialdemokratiska partiavdeleningar under Olof Palmes tid var kommunistiska Fjärde internationalen samt USA-ledda Europeiska arbetarpartiet. Till skillnad mot nuvarande partiledning bekämpade Palme aktivt dessa infliltrationsförsök .EAP kan ha varit inblandat i mordet på Palme.

  • Kim

   Whatabout …

   Tacka vet jag (m) som gärna väljer brottslingar på höga positioner eller SD som har störst andel förtroendevalda som har brottskoppling.

 13. brorson

  För att undanröja eventuella missförstgånd: Naturligtvis anser jag att min rätt att säga eller skriva vad jag tycker går före andras rätt att slippa känna sig kränkta av det som jag säger eller skriver. Min rätt härvidlag är yttrandefrihetens kärna. . När jag har diskuterat ”yttrandefrihetens gränser” har det handlat om tollkningen av ”på annat sätt”. Det avgörs ytterst av Högsta domstolen, som kan söka ledning i lagens förarbetenn som kan vara ministeruttalanden INNAN lagen antogs av riksdagen. Det torde dock stå klart för envar att vilka sätt som helst inte kan vara tillåtna.

  Mig veterkligt har koranbränning aldrig varit föremål för avgörande i Högsta domstolen. Vem som helst UTOM den som är minister har rätt att framföra sin åsikt om hur HD bör döma. Jomshofs har fått mycket kritik, även från mig, för sin kritik mot en tingsrättes frikännande dom mot några stenkastare. Men faktum är dock att Jomshof inte har brutit mog grundlagen, eftersom han inte är minister. För resten en intressant fråga. Att kasta sten på polisen är väl också ett sätt att yttra ogillande av polisens arbete. Varför skyddas inte stenkastning av yttrandefriheten? Men det var kanske så tingsrätten tänkte?

  Morgan Johansson måste ställas vid skampålen och kritiserats mycket hårt inte bara för att han har uttalat sig i en lagtolkningsfråga (vad som skyddas av yttrandefriheten) utan också för att han har lagt sig i polisens prioriteringar, som borde vara att skydda allmänheten mot grova brott och inte att hjälpa provokatören Paludan att skända den heliga skriften, Han kunde ju ha anlitat och betalat ett privat vbaktbolag ur egen ficka. Morgan är klart skyldig till den våldsväg som vi nu ser, till sprängningar och skjutningaroch till mord på personer, vars liv kunnat räddas med mer aktivt polisarbete. Han är skyldig till alla åldringsbedrägerierna. Han är skyldig till att så få vill bli poliser.

  I stället för att erkänna den egna ministerns skuld till laglösheten, stormar S mot sekretessen kring elstödet, vilka som kommer att få pengar insatta på sina konton och hur mycket. Lägg märkle till att dessa uppgifter, om de blir offentliga, kan samköras med diverse offentliga register om enskilda svenskar, så att bedragare får veta allt om sina tilltänkta brottsoffer. Detta är ju rena väntjänsten från S till de kriminella gängen. Och detta stöds av C.

  En sådan skam. Magdalena borde skämmas. Vet hon inte ens att forskare brukar ha tillgång till sekretessbelagda uppgifter under överförd sekretess, d.v.s tystnadsplikt? Jag vet visserligen inte vad som är bestämt just rörande elstödet, men magda blåljuger när hon säger att det är av vitalt intresse för demokratin att alla får veta allting, även hur mycket var och en kommer att få.Forskare kan aklkltså under sekretess göra statistik hur stora belopp som går till exempelvis miljardärer, utan att offentliggöra hur mycket var och en av dem får.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.