Petter Nilsson(SD)

Den nobla Nobelstiftelsen – sannerligen nobel?

Etiketter: , , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Basic Rules

    Att ägna sig åt PK- aktivism vore rent ut sagt patetiskt från Nobelstiftelsen, löjligt agerande av Åkesson/SD.

  2. brorson

    Om Nobelstiftelsen vill vara konsekvent, bör även den turkiska ambassadören portas p.g.a. av angrepp i Syrien, som varit en del av det forna turkiska imperiet.

  3. brorson

    Åkesson borde inte ha skyllt på att han är upptagen. Han borde ha krävt en ursäkt för alla gånger, som han som enda svensk partiledare (någonsin?) inte varit inbjuden. Nobelpriset har återigen blivit en inrikespolitisk lekstuga. Det är alltså inte första gången. Under nazitiden fick ”ariska” tyskar pris för tyska judars upptäckter. 1946 bestämde Gunnar Myrdal att medicinpriset skulle ges till den amerikanska rasbiologen Herman Muller för att ge vetenskapligt sken åt den svenska människoavelspolitiken. Som hade en stark anhängare i Myrdal.

    Under 1960-talet avslöjade tidskriften Scientific Amerikan att en handfull amerikanska universitet var överrepresenterade bland pristagarna- Gunnar Myrdal instiftade ekonomipriset och fixade att han själv fick priset några år senare. För att ge sken av politisk neutralitet fick därefter Chile-juntans ekonomiska rådgivare Milton Friedman, som är ansvarig för att tusentals chilenska barn dog av undernäring och svält. Jag deltog själv i demonstrationen mot valet av pristagare, som såvitt jag vet är den enda demonstrationen som ar varit mot nobelpriset. På den tiden fanns det i Sverige en vänster, som inte var förklädd höger.

    Och nu har priset återigen släpats i smutsen, när man låtit en ambassadör bestämma vilka andra ambassadörer, som ska bjudas in. Journalister med superkort minne spekulerar att klungen avgjorde, genom att inte ge besked om han ska delta i festen. Det finns nämligen ett gammalt groll mellan kungen och Nobelstiftelsen, som vill förstöra kulturmiljö i Stockholm för att bygga ett monument över sig själva, vilket kungen har motsatt sig. Tyvärr har jag inte följt med hur den dispyten har slutat.

    Nu har Nobelstiftelsen gjort alla fel som tänkas kan. Man borde inte ha blandat ihop inbjudan till Åkesson med ambassadörerna. Man kunde ha skyllt på något av följande.1) att man inte gjort fel tidigare, utan att SD har ändrat sig och numera är ”rumsrent”. En användbar nödlögn. 2) att man gjort fel från början, men nu har rättat till felet. 3) att SD har ökat sin väljarandel så mycket, så att partiet inte längre kan nonchaleras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.