Petter Nilsson(SD)

Vänstervridna universitet och antisemitism därinom!

Under morgonen uppmärksammades en ”hearing”, på twitter, från universitetsöverhuvuden. Hearingen rörde förekomsten av antisemitism på campus.
Frågan som återfinns i det korta klippet är huruvida man gör bedömningen att pöbelrop för folkmord på judar utgör brott mot universitetens COC (Code of conduct – alltså regler att uppföra sig).

Absurt nog så svarar endast dessa överhuvuden att det ”kan göra det”, samt ”beroende på omständigheterna”.

Vänstervridna universitet är förstås ett problem.
Vänstervridna Universitet är ett problem även i Sverige.

Jag vill tro att en del av det är att man vill – som akademiker – värna de svaga. Att man därför gärna lutar lite vänster. Men man är bra förvirrad om man inte förstått att vänsterideologin inte är den svaga ideologin i Sverige.
För den delen står den heller inte upp för de svaga i samhället.

Vet inte hur det ser ut på universiteten i Sverige, huruvida aktivister finns där man förespråkar en intifada eller uttrycker ”from the river to the sea”.
Men det är något som utropats på publika demonstrationer.

I Sverige har vi lagstiftning, så som ”hets mot folkgrupp”. Hets mot folkgrupp tycks inte ha varit aktuell kring dessa demonstrationer i Sverige. Jag lämnar en brasklapp, men har inte sett några åtal väckas för de som utropat liknande saker i Sverige under demonstrationer för palestina.
Man måste förstå att precis som hur judar rimligen känner sig i universiteten där grupper höjer röster för folkmord på judar, så påverkar även de rop som skanderas i demonstrationer över huvud runtom Sverige.

Mina fem är att det självklart bryter mot berörda universitets COC.
På samma vis menar jag att de som samlas för att ropa ut folkmord på judar i Sverige måste utvisas. De har uppenbarligen inget med svensk värdegrund att göra.

Etiketter: , , , , , , , , ,

41 kommentarer

 1. Mique

  Det ter sig mycket märkligt, då en företrädare för ett nazistiskt och rasistiskt politiskt parti, med en direkt koppling till SS och NSDAP i trettio- och fyrtiotalets Tyskland, helt plötsligt utnämner sig själva till judarnas bästa vänner! Vad sysslade du med under historielektionerna i skolan, kastade du snusprillor i skolsalstaket! Gör mänskligheten en tjänst, genom att sluta med dina fjolliga nasserasse-fasoner!

  • Bättre förr

   Jag tycker det är mera märkligt att Du inte ogillar att folk ostraffat får demonstrera på våra gator och efterfråga en intifada ostraffat. Normalt åker svenskar dit för hets mot folkgrupp då, men det gäller tydligen inte alla….

   • Mique

    Ditt märkliga resonemang håller inte, vid beaktande av argumentationsretorik och alla människors lika värde! Tänk efter och använd dig av retorisk argumentationsteknik i dina kommentarer! Du vill väl inte hamna på samma låga nivå som signaturerna ”Brorson” och ”Marko”!?

 2. Marko

  Danmark inför blasfemilagar.
  Sosseriet vill omedelbart införa samma i Sverige.
  Hänvisar till HMF.
  Sosseriet har samtidigt varit knäpptyst om HMF när våra gator fyllts med judehatare.
  Extrema hycklare som alltid.

  Men dom böjer sig för sin väljarbas, ingen islamisering av Sverige kommer stoppas om det kan ge fler röster.
  8% av deras väljare stödjer brutal terror och av oskyldiga, inklusive barn och våldtäkter av deras mödrar.
  Partiledning säger ingenting vilket innebär att dom är på samma sida.
  https://www.fokus.se/aktuellt/nastan-var-tolfte-s-valjare-stodjer-hamas-dad/

  • Mique

   Yeah, Stern-grabben, ”du tycks ha en flugas hjärna i en oxes skalle”, vid närmare eftertanke så byter jag ut ”tycks ha” till har!

   • brorson

    Tycker det är dags stänga av den som smädar någon med att kalla denne ”Stern-grabben”. Det är nämligen ett synnerligen grovt antisemitiskt invektiv, som syftar på att alla judar inte har varit Guds bästa barn. Men naturligtvis förtiger Hamas-sympatisörerna, som använder detta invektiv, förhistorien till Stern-ligans uppkomst. Nämligen arabers upprepade överfall och mord på judar, med fler dödade judar för varje gång .Stern-ligan svarade med samma mynt. Detta var för 75 år sedan och används nu av demonstranter i bl.a. Sverige för att kräva utrotning av judar. Att kalla någon Stern-grabben är helt klart hets mot folkgrupp, värre än att kalla någon n*gger.

    • Mique

     Är det okej med epitetet ”Hamas-kompis”? Snacka om att ”kasta sten i glashus” och inte ”leken tåla”! Nej du ”Brorson” du avslöjar dig själv som ett enda stort skämt! Hamas startade på samma vis som Stern-ligan. Stern-ligan var en terroristorganisation på sin tid, deras gebit var mord på civila palestinska män, kvinnor, barn, äldre, FN-sändebudet Folke Bernadotte och Storbritanniens minister för Mellanöstern, bland andra! Skärp dig ”Brorson”, skaffa dig lite kunskaper i argumentationsretorik! Att utse sig själv till analytiker och moderator på Petter Nilssons blogg, visar enbart en djup personlighetsstörning! På med offerkoftan, kör stenhårt vidare med din whataboutism, pseudovetenskap, personangrepp, konspirationsteorier, rena lögner och för att inte tala om dina undermåliga kunskaper i ditt modersmål!

     • brorson

      Och du har avslöjat dig som en nazist, som sprider antijudisk propaganda. Det jag skrev var enbart menat som en upplysning till andra bloggläsare, inte ett försök att inleda en diskussion med dig.

   • Marko

    Noll substans från rasisttrollet som vanligt.
    Gissar du hör till dessa 8%.
    Ägna dig åt att äta dina goda yxskaft du.

    • Mique

     Som vanligt, en mycket intelligent kommentar, Stern-grabben! Du är tydligen inte familjär med uttrycket ”goddag yxskaft”, ett litet tips: fråga din kompis ”Brorson”, han behärskar erat modersmål något bättre!

 3. kenth

  Om vi istället skulle diskutera en mycket mer angelägen sak.
  Hur och om när vi kan säga upp vårt medlemsskap i EU och
  lämna denna helt så vi kommer på fötter igen.
  EU suger ur allt de kan av medlemsländerna och håller hårt
  i ratten så den styr rakt dit dem vill.

  • brorson

   Sverige är på väg att bli en amerikansk soldatbordell, men svenska män kommer att straffas om de nyttjar tjänsterna. ”Praxis”, säger Sveriges osynligaste minister ,försvarsminister Pål Jonsson, om avtalet, som han just har skrivit under. Ja, så har det varit i andra länder, som USA har ”hjälpt”, Tyskland, Vietnam, Afghanistan, Irak …

   • Mique

    Vi borde skriva ett försvarsavtal med Putin istället, eller hur ”Brorson”!? Jag glömde, i min tidigare kommentar, att påminna dig om att Petter Nilsson är bloggägaren, eller har du tagit över ruljansen helt!?

    • brorson

     Hamaskramaren försöker starta en diskussion om vilket lands soldater Sverige ska vara en soldatbordell för.

     • Mique

      Jag tänkte att ryska kvinnor är mer nedtryckt av de ryska männen, än vad amerikanska kvinnor är av amerikanska män, det första torde passa ditt kvinnoförakt bäst, eller hur Stern-kramaren!?

     • brorson

      Du menar alltså att vi ska bjuda ut svenska horor till ryska soldater för att skona ryska kvinnor? Du begriper inte ett dyft. Jag försökte sätta fokus på faktumet att de amerikanska soldaterna i Sverige inte kommer att kunna dömas mot brott mot svenska lagar. Till skillnad mot alla andra utlänningar, som vistas i Sverige. Och det handlar inte bara om sexköp utan även om annan brottslighet, inte minst knarkhandel, som brukar följa med med amerikanska soldater och deras herrefolhsprivilegier. Sådant vi diskuterade inom den svenska vänstern under 1900-talet. Men någon vänster har du aldrig tillhört. Du har ju nu med ditt hat mot judar avslöjat att du är nazist.

      Jag hoppas att någon vänsterpartist läder det här och tänker på hur de tyska nazisterna härmade kommunisterna för att dölja vilka de egentligen var, som den nutida svenska falskvänstern gör, röda fanor och antisemitiska slagord, ”from the river to the sea”.

   • Basic Rules

    Pål Jonsson är rätt och slätt en amerikansk agent – då Sveriges intressen inte sätts i förarsätet, utan USA/Natos intressen prioriteras. En Försvarsminister uppträder inte på detta svinaktiga sätt., samtidigt kan just Påls avtal med USA ses som en bakväg in i Nato. En godkänd ansökan spelar idag ingen roll – vi sitter redan nu i skiten!
    Detta får ske utan föregående debatt och msm tiger – den liberala demokratin har gått åt helvete, jag blir minst sagt upprörd av att höra från vänner att detta är braaa, och vår trygghet ökar då det är precis tvärtom! 200 år av neutralitet eller alliansfrihet har gynnat vårt land och folk mycket väl, nu blir vi vid eventuell storkonflikt omedelbara legitima mål – denna tankegång är främmande för flera av mina vänner, som även tycker att massimigration, klimatris, tvångsvaccinering, EU och inskränkning av yttrandefriheten är braaa, då deras sinne inte är öppna för annat än propaganda, ”jag känner mig trygg” med Nato, fuck You my friend.
    Sen är det nu dags för bloggägaren sparka ”Micken” – förstör fullständigt ett seriöst samtal – vill Petter ha det så !
    Mitt ställningstagande är tyvärr – det är lönlöst föra en dialog med dumskallar !

    • Mique

     ”Seriöst samtal”, ”lönlöst föra en dialog med dumskallar”, tillåt mig att småle. Det ska komma från en representant för rysk statskontrollerad media! Snacka om att ”kasta sten i glashus” och att inte ”leken tåla”! Du tycks inte vara en vän av demokrati, åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Märkligt att vuxna ”karlar” inte tål sitt eget språkbruk! Fjolliga ”storsvenskar” tycks det finnas gott om bland kommentatorerna på Petter Nilssons blogg. Vi får se om Petter Nilsson är bloggens ägare, eller om det är någon av bloggens kommentatorer som är moderator.

 4. brorson

  Socialdemokraterna har rätt, men ser bara ett av minst två allvarliga problem beträffande fri- och rättigheter. S har dock mest väljarstöd av alla partier. Det är nödvändigt att S har rätt, när de har det, om vi vill bli tagna på allvar och inte avfärdas som mot allting som kommer från S, bara för att det kommer från S. När jag talar om ”vi”, menar jag vi som skriver kommentarer på Petters blogg, oavsett partitillhörighet

  Det är däremot dags att rycka expertmasken av den gamle vänsterextremisten Nils Funke, som hyllas som yttrandefrihet av den vänstervridna journalistkåren. Jojo, kommunisterna (Funke var medlem i ett extremt kommunistparti och redaktör för dess tidning Gnistan) vill ha obegränsad tryck- och yttrandefrihet i opposition, men inte när de själva tagit makten. Staten har en skyldighet att skydda medborgarna mot brott. Och svenska medborgare utsätts för både systematiska och grova brott av utländska ligor från flera världsdelar (inte bara Mellanöstern) med hjälp av svenska myndigheter och deras register, Så kartlägger de sina brottsoffer.

  Och det måste stoppas, även om Funke skriker som en skållad råtta om inskränknning av yttrandefriheten. Brotten mot svenskar och andra som vistas i Sverige har blivit mycket värre efter införandet av EUS;s dataskyddsförordning GDPR, som bara delvis har implementerats i svensk lag, men fullständigt i andra EU-länders nationella lagar. Därför väljer ligorna att begå brotten mot oss svenskar- med stöd av Funke och andra yttrandefrihetsfundamentalister. En av dem är även Johan Westerholm, och det är verkligen synd, eftersom han med största sannolikhet har rätt om Hamas och andra extrema islamister. Men det är ju inte han som bränner koraner. Så vad skulle han ha att förlora på förbud mot missbruk av rättigheter?

  Socialdemokraterna har rätt, när de kräver en lagändring så att det blir förbjudet att bränna heliga skrifter, Men det ska ske med lagen om förargelsväckande beteende, genom förtydligande av vad som kan anses vara förargelsväckande, och inte genom lagen om hets mot folkgrupp. För det första är en bok ingen folkgrupp. Och för det andra bör inte begreppet folkgrupp utvidgas till att omfatta världens alla muslimer. Däremot kan muslimer från ett visst land vara en folkgrupp. S har också rätt, när de avvisar regeringens förslag att inkränka demonstrations- och mötesfriheten med hänvisning till Sveriges nationella säkerhet, Främmande stater ska inte bestämma vilka opinionsyttringar, som ska tillåtas i Sverige.

  Och vilket är det andra allvarliga problemet, det som Socialdemokraterna inte ser? Jo. det är när huliganer, som hyllar Hamas för deras grova sexuella våld mot israeliska kvinnor, bränner den israeliska flaggan framför synagogan i Malmö. Det är både hets mot folkgrupp och förargelseväckande beteenden. Att bränna svenska flagan är förargelseväckande beteende är vi många som anser, inte minst majoriteten av SD-väljare. Det bör även gälla andra nationsflaggor. Att bränna den israeliska flaggan framför en synagoga kan inte bortförklaras som en protest mot den israeliska staten.

  Dessutom är ”judar” en betydligt mindre och mer homogen grupp människor än ”musllmer”. Dessutom tillkom lagen om hets mot folkgrupp för att kriminalisera hets mot just judar. Vi bör hålla oss till det som rättesnöre och inte utvidga lagen till att avse alla möjliga religiösa, ideologiska och politiska åskådningar.I så fall skulle ju även hets mot ateister kriminaliseras.

 5. brorson

  Det är alltså nödvändigt att erkänna att Socialdemokraterna har rätt, när de har rätt. I de fallen ska de veta att de stöds av betydligt fler än deras egna medlemmar och väljare, Det kan ju också öka deras villighet att lyssna på befogad kritik mot deras politik. Jag vill härmed göra klart min åsikt att skriftbränning ska vara straffbar som förargelseväckande beteende, inte som hets mot folkgrupp, och avse alla tryckta skrifter, enligt befintliga definitioner vad som menas med det. Om det bara ska gälla religiösa skrifter hamnar vi i juridiska hårklyverier vad som är en religiös skrift.

  Genom användning av lagen om förargelseväckande beteende blir beteendet straffbart, inte kritik i tal eller skrift mot det, som står i boken eller dess förmodade författare. Det straffbara beteendet kan exempelvis vara att hålla upp boken och sätta eld på dem med en cigarettändare. Eller att stampa på boken.

 6. brorson

  Håller med om att utländska medborgare och statslösa, som utnyttjar svensk yttrande-, demonstrations-, och mötesfrihet till att propagera för folkmord på judar ska utvisas. De som har fått svenskt medborgarskap ska fråntas detta. Men vart ska de utvisas, när inget arabland eller annat muslimskt land i Mellanöstern vill ta emot dem och Israel inte vill ha fler terrorister stras utanför sina gränser? Jag vill dock göra klart att det, som Petter föreslår, är ett betydande ingrepp yttrandefriheten. Bra om SD stödjer detta, men då bör partiet vara konsekvent och även kräva förbud mot koranbränningar.

  En annan sak, som bör uppmärksammas, är att inte bara tiotusentals personer uppehåller sig illegalt i Sverige, begår brott (man kan inte försörja sig under en längre tid som papperslöst utan att begå brott) och kostar det svenska samhället enorma belopp. Utan att även tusentals, förmodligen tiotusentals utlänningar, som har rätt att vistas i Sverige (varav många inte borde ha rätt att vistas i Sverige, men ändå har rätt att göra det), fastän de de facto inte gör det. Och kostar det svenska samhället enorma belopp. Ett anställningskontrakt, som inte är bindande (en ordning som Reinfeldt införde) har man fått uppehållstillstånd beviljat, kunnat skriva sig på falska adresser i Sverige och skaffat bank-ID, o.s.v.

  Samtidigt med dessa enorma utgiftsökningar, som statsministrarna Reinfeldt och Löfvén ligger bakom, har de svenska nationalinkomsterna minskat drastiskt genom nedläggning av fullt fungerande kärnkraftverk. Och dessutom har det två senaste regeringarna öst ut miljarder i subventioner till vindkraft och stolleprojekt som Hybrit. Men denna grova misshushållning har Sverige som nation kraftigt levt över sina tillgångar, vilket har drivit på inflationen, som i praktiken är en reallöneminskning.

  Och vilka är för resten de här ”svenskarna” som blivit fast i Gaza och nu begär att få komma ”hem” till Sverige? Flyktingar, som bor i Sverige elva månader om året och gjort ett tillfälligt besök i sitt gamla hemland?

  • Mique

   Svar till din kommentar från den 9 december 2023 kl 06:36. Om jag inte missminner mig, så myntade Oscar Wild devisen ”för att kunna förstå och använda sig av ironi, behövs ett visst mått av intelligens”. I alla tider har krigsherrarna, oavsätt politisk färg och religion, använt sig av våldtäkt, droger och andra patriarkaliska maktmedel, för att utnyttja fattiga män, kvinnor och barn för att främja sin egen makt och rikedom! ”Brorson”, inser du inte själv den totala frånvaron av argumentationsretorik i dina kommentarer!? Du tycks ha förlorat koncepten totalt och skjuter hej vilt med lösa skott från höften, utan att träffa! Säg mig ”Brorson”, hur känns det att själv bli utsatt för det sverigedemokratiska internetsvansspråkbruket, fyllt med kränkande epitet, etiketter och personangrepp? Du och signaturen ”Marko” är de enda på Petter Nilssons blogg, som inte har förstått att jag driver med den sverigedemokratiska internetsvansen. Förklara för mig, hur du har resonerat då du har kommit fram till att jag är en svensk sverigedemokrat, nazist, rasist, Hamas-kramare och många fler lustiga epitet och etiketter som du och din Stern- kompis ”Marko” har klistrat på mig? Skärp er, ni skämmer ut Sverige och svenskarna, avsäg er era svenska medborgarskap och lämna Sverige, Putin eller Orban ger er säkert politisk asyl utan förbehåll! En sak har du rätt i ”Brorson”, jag har aldrig tillhört ”vänstern”, ej heller högern, som jag skrivit tidigare, så har jag överhuvudtaget aldrig röstat i något politiskt val. Jag förväntar mig inga konkreta sakliga svar, utan som vanligt blir det haranger av påklistrade epitet, etiketter och personangrepp, vad mer kan man förvänta sig av en nolla som är påväg mot singularitet.

    • Mique

     Kul att du använder dig av mina formuleringar, om med ett mycket taffligare ordval! Vad, enligt dig, är det som jag inte är? Lustigt att du hittills inte har kunnat lämna ett eget formulerat sakligt svar, på de mycket enkla frågor jag ställer till dig, kan det ha att göra med din obefintliga utbildning och din totala avsaknad av argumenteringsretorik!? Som jag skrev i min förgående kommentar, du och signaturen ”Marko” skämmer ut Sverige och svenskarna, med er totala avsaknad av kunskap, sunt förnuft och medvetenhet!

 7. Drutten

  När kommer staten till skott och sparkar ut islamistsvinen. Hellre USA soldater i landet än islamistsvin. NATO ELLER INTE vi har nu redan fullgott stöd av USA med senaste avtalet. Turkarnas och ungrarnas ja behövs inte längre. Märkväl att jag skrev islamist och inte muslimer.

  • brorson

   Bra att du skiljer mellan muslimer och islamister. Själv brukar jag vara extra tydlig genom att skriva att de som ska utvisas är de extrema islamisterna, som måste utvisa, alltså de som vill avskaffa de svenska värderingarna och omstörta det svenska samhället med våld och införa en diktatur liknande den i Iran. Jag har tidigare skrivit att muslimer, som vill ha sharia-lagar i Sverige, inte vill ha ett laglöst Sverige, som vi har nu, Sharia är inte EN lag, utan en samlingsbenämning på olika lagtraditioner, som utgår från Koranen, på samma sätt som våra västerländska lagar utgår från Bibeln – som f.ö. är en helig skrift även för muslimer.

   Den avgörande skillnaden mellan extremister och icke-extremister är om man accepterar att samhällsförändringar endast får ske genom majoritetsbeslut och detta i laglig och demokratisk ordning. Om man är beredd att ta seden dit man kommer. även om man tycker att de egna sederna är bättre. är man ingen extremist. Och även bland oss etniska svenskar finns ju olika åsikter om bra eller dåligt. Om manliga lucior ska bli en ny svensk sed, tycker jag det är urdåligt.

   Dessutom kan man ju fundera på vilka de nya SD-väljarna är, när M backar och SD ökar i storstäderna. Är det den vita övre medelklassen i villaområdena eller invandrarna i utanförskapsområdena, som har tröttnat på laglösheten och att bli våldgästade av kriminella klanmedlemmar, som vistas illegalt i Sverige? Och även om man själv är invandrare, kan man ju tycka att det har blivit för många av den egna sorten. Jag tror att SD gör ett misstag, om man tror att det bara är ateister, som är uppvuxna i den muslimska miljön, som överväger att rösta på SD nästa gång. Även troende, som menar allvar med vad de säger. när de säger att islam är fredens religion och att jihadister (våldsverkare) inte är några riktiga muslimer.

   Som jag skrivit, måste vi erkänna att sossarna har rätt. Men då måste vi också påtala att de har fel, när de har fel, och det har de när de framställer Hamas´ våldsdåd, som faktiskt var början på ett planerat folkmord på judar, som ett försvar av palestinier och andra muslimer mot judarna, .förväxlar förövare och offer och beskyller israelerna för folkmord. Detta sätter ju myror i huvudet på i grunden fredliga svenska muslimer. Vad säger de i telefonsamtal med släktingar i hemländerna? ”Svenskarna applåderar när vi skanderar Palestine will be free, from the river to the sea”??? Budskapet borde ju vara det direkt motsatta, ett entydigt fördömande av den extrema islamismen.att Hamas är fiender mot både israeler och palestinier. Det är inte de israeliska soldaterna som har gömt sig bland den palestinska civilbefolkningen.

   – –
   Det är inte i första hand de amerikanska soldaternas kommande vistelse i Sverige, som jag vänder mig mot, utan att de inte ska kunna straffas för brott enligt svensk lag, att Sveriges försvarsminister har gjort Sverige till en brittisk-amerikansk koloni. Det är ju bara att sticka ner några dollarsedlar i fickan på flickan, så kommer den amerikanska domstolen att frikänna våldtäktsmannen. Men det är värre än så, de högre befälen kan göra vad de vill.. Som exempel . förgiftades en hel stad i Irak med utarmat uran. när USA skulle lära irakierna demokrati.

   Håller med om att ett formellt NATO-medlemskap inte längre behövs, att det senaste avtalet hade givit fullgott skydd – om samma förbehåll mot kärnvapen, som Danmark och Norge har, hade funnits med. Som det nu är, ökar risken för ett kärnvapen-anfall mot Sverige i förebyggande syfte.

 8. Marko

  Ytterligare som hysteriska klimatreligionen haft fel om.
  Dom har väl inte ett enda rätt hittills och har orsakat samhällen stora skador och enorma kostnader.
  Normalt försöker dom dessutom stoppa allt om någon snigelart riskerar få problem
  Detta dock gissar jag dom kommer låtsas som det regnar och ignorera
  Fakta är inget för religiösa.
  https://www.smhi.se/forskning/forskningsnyheter/smhis-oceanografiska-forskare-vindkraftsparker-till-havs-har-en-storskalig-paverkan-pa-havet-1.202627

 9. brorson

  Därför är det viktigt att skilja mellan muslimer och islamister;

  1) Islam är en världsreligion, som redan före de senaste decenniernas massmigration sträckte sig runt halva jordklotet och omfamnade olika länder och kulturer, med olika traditioner och politiska intressen. Även bland grannlånder i Mellanöstern .Tvärtemot vad man kan tro finns ingen solidaritet med det palestinska folket från arabstaterna och Iran (som trots sitt läge inte är någon arabstat). Palestinierna är illa sedda i arabstaterna och Iran och förvägras därför medborgarskap i dessa länder. Men används som brickor i dessa länders spel, framför allt mot Israel. En orsak är att den politiska extremismen bland palestinska ledare (även inom svenska S´ palestinska ”broderparti” hotar alla länders politiska stabilitet.

  2) Att bekämpa extremism är som att skala en lök. Först tar man bort det yttersta skiktet, därefter nästa skikt,. och så vidare, bara tills den hårda kärnan återstår. Ju närmare den man kommer, desto sämre smakar de skikt man tar bort, Men det är huvudfienden som ska isoleras, inte ges nya allierade genom att klumpas ihop med ideologiskt eller religiöst närbesläktade. Därför anser jag att man inte bara måste skilja mellan muslimer och islamister utan även mellan extrema och mer fredliga islamister.

  För c.a 15 år sedan genomförde extrema islamister ett attentat i Londons tunnelbana. Vill minnas att även en buss angreps. Londonpolisen frågade sig om inga förvarningar hade observerats. Vid granskning av arkiven fann man att ”en tokig imam” i en Londonförort hade polisanmält nya församlingsmedlemmer, som hade spridit ”felakiiga tolkningar av den heliga Koranen”. Imamen ipplystes om att i Storbritannien råder religionsfrihet och att det inte alls är som i imamens förra hemland,. där felaktiga läror bekämpas av religionspolisen. Ärendet lades ner, utan åtgärd. När attentaten väl hade skett, kunde förövarna lätt identifieras – tack vare imamen. Det var samma personer.

  De extrema islamisterna försöker förvisso framställa sig som religiöst konservativa och som de rätta uttolkarna av profetens lära. Men det är lögn. Enlig forskaren Evin Ismail är de ateister, som har tagit på sig religiösa kläder. Hon utpekar Sayed Qutb, en av grundarna av Muslimska Brödraskapet, som grundaren av en ny lära. Westerholm, som håller på och skriver en bok i ämnet berättar i ett bandat inlägg på sin webbtidning Ledarsidorna.se. hur den nya läran har utvecklats. Högintressant! Ja, jag är mycket kritisk mot Westerholms agerande i svenska grundlagsfrågor, men det får inte undanskymma hans stora förtjänster som expert på islam och islamism.

  F. ö. verifieras hans slutsatser av Ismail, att vi har att göra med en ny och farlig lära. en nytolkning av Koranen. Som mer traditionstroende muslimer vänder sig mot. Dem ska vi hålla i handen, och inte hänga upp oss på att deras idealsamhälle skiljer sig från vårt idealsamhälle. Vi har en gemensam fiende. Och det gäller också palestinier i vårt land. Det finns olika åsikter, både religiöst och politiskt även bland dem. Här lever de ju inte under de extrema islamisternas diktatur, i varje fall inte på samma sätt som i sitt gamla hemland.

  Men det är klart att de har med sig indoktrineringen både i extremisternas intolkning av Koranens budskap och i nazismens judehat. Nazistisk litteratur från 1930-talet i arabisk översättning har kunnat spridas fritt på Västbanken och Gaza. Palestinska skolbarn har indoktrinerats i dessa läror. En grundförutsättning för ett fritt Palestina är inte att Israel utplånas (from the river to the sea), utan att de palestinska områdena befrias från Hamas och deras medlöpare.

  De israeliska bomberna över Gaza kommer att sluta falla i samma stund som Hamas proklamerar en villkorslös kapitulation, På samma sätt som de allierades bomber slutade falla, över Tyskland när den tyska radion proklamerade samma sak.

 10. Marko

  På tal om vänstervridning i skolan så ser jag att sossebloggen likt övriga i sosseriet skyller Pisa resultat på att befolkning har fria val.
  Självklart ska ingen få välja något själv, sosseriet ska välja åt dig.
  Skolan ska vara ett säte för sosseriets indoktrinering.
  Dom har redan tagit fram planer för framtiden där dom bestämmer var du och dina barn ska bo och gå i skola.
  Det gäller att dom skyndar på dock, snart finns det för lite svenska barn att tvångsbussa runt.
  Befolkningsutbytet är allt annat än en myt.

  Och orsak till uselt resultat är inte deras lögner om fritt val i skolan utan deras massinvandring av väljare för att få behålla makten.
  ”Sverige presterar mycket bra i PISA om man räknar bort invandringens effekter”
  https://www.gp.se/ledare/gastkolumn/lyft-invandrarbarnen-sa-lyfter-sverige-i-pisa.ee6c0df9-5d48-4d29-a09c-efda5d74dcb8

  • Mique

   PISA-resultaten, för Sveriges del, skulle höjas avsevärt, om alla svenskar som är ”tappad bakom ett hölass”, inte räknades med i provresultaten! Du är direktkvalificerad Stern-grabben!

    • Mique

     Som brukligt visar du prov på ditt internettrollstrollande, totalt utan någon som helst substans och därtill din ofantliga okunnighet då det gäller ditt modersmål! ”Goddag yxskaft” är ett talesätt, syftande på meningslösa och helt irrelevanta svar på frågor, något som är oerhört populärt bland lnternettrollen. Talesättet ”goddag yxskaft” är ett av svenskans vanligaste och mest använda talesätt. Källor: Wikipedia och SAOL.

 11. Lars Gidlöf

  Att Universitet är vänstervridna kan ju betyda en sak, att de är mer välinformerade, välutbildade och har högre intelligens än de som t ex röstar på SD, för de har ju bevisligen den lägsta utbildningsnivån.

  • brorson

   Välinformerade om vad? Kanske mer benägna att med våta fingret i luften känna efter vilka politiska åsikter som är ”inne” för tillfället och som man ska ha för att visa just det – att man är välinformerad.

 12. brorson

  Den som sprider nazistisk propaganda mot judar är nazist. Det behövs inga ytterligare förklaringar. Det är en skam att nazistisk propaganda ostraffat för spridas i Sverige. Heder åt utrikesminister Tobias Billström, som vägrar stödja ensidiga krav på Israel om eld upphör. Som jag skrev i tidigare kommentar kommer de israeliska bomberna att sluta falla över Gaza i samma ögonblick, som Hamas proklamerar villkorslös kapitulation. Det kommer Hamas aldrig att göra. Men det är höjden av feghet och hyckleri att inte ställa krav på terroristorganisationer med motivering att de inte kan påverkas. Det är ju att kapitulera för terroristerna.

  Vad skulle hända? Skulle ropen på hämnd från den palestinska civilbefolkningen minska? Utförde hämndlystna tyskar hämnd-aktioner mot de allierade staterna efter krigsslutet för bombningarna av tyska städer under kriget? Ett eldupphör innan segern var vunnen för att skona den tyska civilbefolkningen hade förlängt kriget. Det hade varit den mest troliga följden av ett ensidigt israeliskt eldupphör. Hamas-terrorister, som börjat inse att fortsatt krig inte skulle löna sig och börjat överväga att överlämna sig till Israel som krigsfångar, skulle repa nytt mod och omgruppera sig och gå till anfall på nytt.

  Felet, som Israel har gjort under de tidigare krigen, är att Israel under internationella påtryckningar har avslutat krigen i förtid. Det sammanlagda antalet döda civilpersoner har har därigenom blivit mycket större. Krigen har ju bara börjat om och börjat om och börjat om. Kravet på eldupphör och kapitulation bör i stället riktas mot Hamas. Det krav, som bör riktas mot Israel är human behandling och någon form av amnesti, förlåtelse, för terrorister, som frivilligt överlämnar sig som krigsfångar. De mest klarsynta individerna bland den palestinska civilbefolkningen börjar nu rikta sin vrede mot Hamas och andra ”befrielesrörelser”. De resonerar kanske som så, att Hamas är ”den lilla Satan som har lockat hit den stora Satan”?

  Bland svenska vänsterextremister försvaras terrorist-organisationernas våldsdåd mot både civila israeler och mot den egna civilbefolkningen, som används som mänskliga sköldar, att det är nödvändigt p. g. a, militär underlägsenhet. Det är ett helt avskyvärt sätt att resonera, som visar vidden av moralisk kollaps inom den svenska vänsterextremismen, bland dem ledande figurer (ex-kommunister som vänt kappan efter vinden) inom Socialdemokrater för tro och solidaritet-Har man inte en chans att vinna ett krig utan mycket stora offer inom den egna civilbefolkningen – även om det är p.g.a. militär underlägsenhet, ska man inte starta krig. Hamas är en fiende till både det israeliska och palestinska folket.

  Socialdemokratins svek mot de judiska flyktingar, som kom till Sverige strax före, under och efter Andra världskriget. är en stor skam för hela svenska folket. De lovades en fristad för sig själva och sina efterkommande. Mu vågar de inte visa att de är judar och vågar inte fira gudstjänst i synagogan. Skolelever i Malmö frågar sina lärare om de är judar och säger att judar ska dödas. Hur jäkla dumt av svenska politiker att ta hit nya flyktingar, bland vilka är fiender till tidigare hitkomna flyktingar. Den svenska naiviteten i kvadrat. Man borde väl ha haft något slags fördelning mellan mottagarländerna,. så att man inte hade importerat hemländernas konflikter?

  Kraven på de nya flyktingarna borde i vart fall ha varit ”Anpassa er, om ni inte vill bli utvisade!”. Och på tal om det, är det väl också dags att slänga ut utländska företag (läs: Tesla), som vägrar anpassa sig till de länder, som de är verksamma i.

 13. brorson

  Det borde ha varit en självklarhet att den som sökte flyktingstatus i Sverige i Sverige inte söker konflikt med tidigare hitkomna flyktingar och deras barn och barnbarn. Det borde även ha gällt statslösa palestinier. Det borde ha gjorts väldigt klart för dem. Passar det inte, åk till ett annat land och ansök om medborgarskap där. Det är inte de, som har kommit först, som ska tvingas fly en gång till. Att delta i demonstrationer och ropa ”from the river to the sea” borde vara skäl nog för återkallelse av uppehållstillstånd. Kanske inte tillräckligt för återkallelse av medborgarskap, men kanske tillsammans med annan misskötsamhet?

  Samma sak ska naturligtvis också gälla för den, som offentligen skändar Koranen, Om han dessutom omger sig med svenska flaggor – med det gula korset mot blå botten – har han dessutom skändat den svenska flaggan och provocerat till förföljelse mot de kristna minoriteterna i länder med muslimsk majoritet. Det underförstådda och lögnaktiga budskapet hos Momikas kombinerade skrift- och flaggskändningar är ju att kristna svenskar förföljer muslimer.

  De, som kom först, ska alltså ha företräde framför de som kom efteråt. Men allra först var ju vi svenskar, även om vi har någon invandrare långt bak i släkthistorien. Det är inte acceptabelt, när invandrare lovar bort Sverige till nya invandrargrupper, bara för att de råkar vara de första under de senaste seklet. Som Villy Hansen, som enligt egen utsago kom hit som ett-åring 1950. Även Malmös f.d. kommunalråd Ilmar Reepalu, som har krävt att malmö-itiska judar ska fördöma Israel, kom hit som ett-åring, De första judarna kom under slutet av 1700-talet.

  Under diskussionerna om muren mellan USA och Mexico hyllades en amerikansk borgmästare som ett föredöme av svenska s.k. antirasister, som sagt att 2000-talets invandrare har samma rätt att komma till USA som hans egna anfäder som kom under 1800-talet och stal indianernas land. Som borgmästare nära gränsen till Mexico lovad han bort ett ytterligare ett stycke indiansk mark. Observera att det inte handlar om det som har varit utan om det som komma skall. Ni som har läst mina kommentarer vet att jag flera gånger har påpekat att den invandring som vi har haft,. den har vi haft. Jag har t.o.m. försvarat förekomsten av minareter och böneutrop i Sverige.

  Men vi svenskar ska inte bli en minoritet genom fortsatt massinvandring. Och det måste ställas tydliga krav på alla nya invandrare att de ska respektera både den svenska ursprungsbefolkningen och tidigare hitkomna invandrare .Inte tvinga dem att bli flyktingar på nytt.

 14. Marko

  Dom fuskar sig dessutom till sina positioner

  https://christopherrufo.com/p/is-claudine-gay-a-plagiarist
  ”Harvard president Claudine Gay has problems. Touted as the first black woman to run the nation’s most prestigious university, she assumed leadership with high expectations, but her tenure, which began this summer, has been mired in scandal. As dean and then president, Gay has been accused of bullying colleagues, suppressing free speech, overseeing a racist admissions program, and, following the Hamas terror campaign against Israel, failing to stand up to rampant anti-Semitism on campus. ”

 15. Bättre förr

  Det är väl bra att vänsterns omöjliga politiska ställningstaganden får komma i ljuset, låt vara att vanliga media som SVT m.fl. dröjde i flera dagar efter kongresshearingen, kanske i hopp om att hitta på några ursäkter för universitetsvänsterns agerande i USA.
  I alla fall försöker vänstern att stå på alla ”förtrycktas” sida även när de ”förtryckta” slåss med varandra. Oftast står dock vänstern mera på de oförsonliga ”förtrycktas” sida (de som vill fortsätta kriga till de segrat oavsett priset, t.ex. Hamas) och inte på de mera fredliga och någorlunda resonabla ”förtrycktas” sida (de som kan tänka sig fred om villkoren är någorlunda acceptabla. t.ex. Finland under finska vinterkrigen mot Sovjetunionen).
  Exempel på Vänsterns kontraproduktiva ställningstaganden:
  Mot judeförföljelser men för Hamas intifada.
  För feminism och mot mäns makt, men också för att män som kallar sig kvinnor genom att bara säga att de är kvinnor ska betrakta som kvinnor i alla avseenden på kunna delta som kvinnor i sporter och gå på kvinnliga toaletter och omklädesrum.
  Att vara för grön skatteväxling, dvs gå från inkomstskatter som drabbar de med hög inkomst hårdare, till skatter som rika mindre än fattiga, och dessutom drabbar fattiga i t.ex. glesbygd hårdare, liksom de låginkomsttagare som på grund av t.ex. boendeort och udda arbetstider måste ha bil till jobbet men inte har rätt till bilavdrag (t.ex. hög ”självrisk” och för lite tidsvinst, eller som inte orkar gå cykla i ur och skur och på vintern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.