Petter Nilsson(SD)

Regionens sjuklöver skiner!

Såg att media lyfte särskilt ett avsnitt under gårdagens regionfullmäktige. Ett avsnitt kopplat till anmälningsplikten.
Själva debatten går att ta del av här.

Det kanske mest förvånansvärda är bristen på argumentationsvilja från Socialdemokraterna, samt att alliansen tycks vankelmodiga.

Hörde även centerpartiet dristade sig till att låta förvånade över att SD inte vill ha illegala här.
Och självklart så är svaret nej. Det vill vi inte. Oavsett om det rör sig om kriminella, eller människor vars sak prövats av myndighet och domstol och inte legalt uppehåller sig i Sverige: De ska inte vara i Sverige.

Liberalerna tycks också ställa sig diametralt motsatta till riks, och övriga delar av alliansen har ännu att harmonisera med sina motsvarigheter på riksnivå.

Lyfte även fenomenet att övriga partier är överens om att ha klart politiska skrivningar i regionala styrdokument. Skrivningar såsom ”gömda barn”, eller ”papperslösa”. Utan att något annat parti ville problematisera detta.

Etiketter: , , , , , , , , ,

30 kommentarer

 1. Villy Hansen

  Det är ingen idé att låtsas förvånad över att det finns ett kompakt motstånd mot angiverilagsförslaget. Hur svårt kan det vara att ändå förstå motståndet. Det krävs inte ens att man är S eller någonting till vänster för att känna aversion mot ett sådant förslag. Det betyder naturligtvis inte alls att man för den skull vill ha illegala människor här.

  Befria orden! Meningarna och åsikterna skall vara fria i en demokratisk rättsstat. En och annan kan tyvärr tycka något annat. Ordet och begreppet ”informationsplikt” skall naturligtvis få kallas något om ”angiveri”. Dessutom skall dem som har motsatta åsikter om företeelsen och förslaget till en utredning om ett möjligt lagförslag om den så kallade ”informationsplikten” på ett tidigt stadium, när som helt ha avvikande åsikter om denna sak och ge uttryck för dem.

  • Agneta

   Det ”kompakta motståndet” kan ju också vara en följd av att det är dem som är mest anti mot informationsplikten som får komma till tals i Pk media.
   Partiskheten och vänstervinklingen i denna media blir mer och mer uppenbar för fler och fler. Ett exempel på denna vinkling kan man se i söndagens Agenda. Där diskuterades problemet med att ffa unga män röstar höger.
   Kvinnor röstar tydligen vänster och det är helt ok.

   • Kim

    Agneta – Jag gissar att du inte sett Agenda utan bara sett ”alternativ medias” åsikter i saken. Om du faktiskt sett programmet är det ju oerhört tydligt hur svårt du har att ta till dig fakta. Måste fakta vara vinklad för att du ska anse den relevant? Hänvisa gärna till var i programmet du anser att man inte håller sig till ämnet. Ämnet är frågan varför gapet växer. (Alltså inte att det ena är rätt och det andra är fel.)

    ”Det ”kompakta motståndet” kan ju också vara en följd av att det är dem som är mest anti mot informationsplikten som får komma till tals i Pk media.” Vad har du för underlag här? Eller är det som du antyder ovan – du kan faktiskt inte se skillnad på saklighet (av dig kallat ”pk-media” och ”vänstervinkling”?) och ensidigt vinklad information? Då förstår jag helt din vurm för högernationalism/extremism.

    • Mique

     Hej ”Kim”, välkommen tillbaka! Du behövs verkligen, nu när det stundar presidentval i Ryssland och USA. Mvh, Mique.

     • Kim

      Mique – Har inte tid att kommentera alla tokigheter som uppstår på då ”nationalister” genom sina alternativa forum driver sina alternativa ”fakta”. Tyvärr verkar allt större del av befolkningarna gå på dessa lögner, oavsett om de är i Ryssland, USA, Ungern eller här i Sverige. Det är ju enklare att gå enligt principen ”allt är någon annans fel, men jag har enkla lösningar”.
      Tyvärr har ju tidigare styrande regeringar gjort att folk tappat förtroendet för allt skitsnack och då blir det lätt att de söker sig till skrikande lögnhalsar med ”enkla svar”. (Ja – Ryssland hade ju iofs en annan väg, men retoriken idag är påfallande lik.)
      Jag har en viss respekt för de människor som är hyfsat pålästa, men röstar på högerextrema för att de är så less på de ”gamla” partiernas trams. Däremot fascineras jag över hur många totalt historielösa det finns som inte kan se likheterna med retoriken runt om i världen med den som var i mellankrigstiden. Den vägen ledde inte till särskilt mycket gott…

      Men det blir begränsat med kommentarer. Faktaresistenta som vill leva sitt liv framför en skärm är, som brorson brukar hinta om, svåra att påverka. De vill leva i sin alternativa låtsasvärld där de kan vara bittra och skylla alla problem på andra och helt undvika i att försöka lösa problem själva. Personligen vill jag lägga mer tid i verkligheten.

    • Agneta

     Svar till Kim
     Brukar inte besvara tramsiga kommentarer men gör ett undantag denna gång.
     Har inte någonstans i mitt inlägg uttryckt att man inte håller sig till ämnet i Agenda. Antar att du inte sett programmet själv eftersom du kommer med ett sådant påstående.
     Faktum kvarstår att en stor del av programmet handlade om att unga män röstar höger och det är tydligen ett problem.
     Att titta på alternativa media är ingen förutsättning för att lägga märke till partiskheten på SVT.

     • Kim

      Svar till Agneta:
      Så storsint av dig att svara. Dock undviker du nogsamt själva kärnan. Du påstår att Agenda är vinklat/partiskt. Ändå kan du inte visa på var? Eller tycker du (som enögda på både höger och vänsterkanten) det är ”partiskt” eller ”vinklat” att ställa frågan varför det sker förändringar i samhället? Kort sagt – var uttrycker programmet att förändringen skulle vara ett problem? (Annat än möjligen för män och kvinnor (i generella termer) att mötas.)

      Fortsätt gärna att titta på alternativ media om du tror de är mer opartiska. Det i sig säger ganska mycket om ditt förhållande till verklighet och fakta.

  • Marko

   Konstigt inlägg, ingen säger att man inte får ha andra åsikter utan att man tydligt visar att man vill fortsätta med den ohållbara och samhällsförstörande politiken.
   Detta i konflikt med sin rikspolitik i vissa fall
   Och jo motarbetar man så innebär det att man vill ha illegala som lever i skuggsamhälle i Sverige.

   • Mique

    Ännu en mycket märklig ”goddag yxskaft”- kommentar från internettrollet! Jag noterar även den mycket låga nivån, gällande dina kunskaper i det svenska språket!

     • Kim

      Marko – Jodå – Vi är vana vid att du är osaklig, men brukar ändå inte kalla dig för rasisttroll. Men det är klart att du själv får presentera dig som det ändå.

   • Kim

    Än en gång lägger du ord i andra mun isf att argumentera i sak.

    Att ha historisk kunskap att förstå problematiken med angiverilagar är inte detsamma som man röstar vänster eller vill ha ”illegala som lever i skuggsamhälle”. Normalbegåvade fattar det ganska enkelt. Kan du förstå det?

  • Anders

   Ska bli en ren glädje att ange någon som inte har här att göra så att vi kan slänga ut denne. Hej då Hassan hej då!

   • Kim

    Anders – Kul med saklighet. Du ska se att rädsla, osaklighet, fördomar och främlingshat kommer göra världen bättre….

  • Anders

   Och det finns nog inget kompakt motstånd mot angiverilagen utan allt flera svenska har insett att dessa individer som befinner sig här illegalt ska inte ha tillgång till sjukvård mm utan ska jagas ikapp och slängas ut. Det är bara i Villy H sjuka fantasivärld som motståndet är kompakt.

 2. brorson

  Intressant att jämföra kommentarerna från Villy Hansen och Mque. i stort sett samma verklighetsfrånvända åsikter, men helt olika stilar i framförandet. Hansen har ett civiliserat tonläge och är inte direkt oförskämd mot sina menings-motståndare, Om någon av dem lyckas övertyga någon osäker läsare att tycka illa om SD, gissa vem av de två!

  • Mique

   Nu cyklar du i badkaret igen ”Brorson”! Skillnaden mellan Villy Hansen och mig, gällande våra språkbruk, är att jag använder mig av samma språkbruk som de flesta kommentatorerna på Petter Nilssons blogg, ”varför kasta pärlor till brunskjortorna”. Det är mycket märkligt att du inte tål ditt eget språkbruk!

   • brorson

    Jämförelsen var mellan dig och Villy Hansen. Och jag vidhåller att Villy Hansen – till skillnad mot dig – använder ett civiliserat språkbruk och inte är direkt oförskämd mot sina meningsmotståndare. Ni försöker båda övertyga läsarna om att de ska tycka illa om SD. Men av er två är det bara Villy Hansen som lyckas med det. I någon mån, nämligen en del av alla dem, som inte tidigare har haft någon åsikt om SD. Villy Hansen är helt klart smartare än du, som är både obildad och obegåvad. Villy Hansen skryter med sin utbildning. Han är uppenbarligen inte obildad. Du visar ständigt din okunnighet, i stort sett i allting. Det enda du lyckas med. är att du får folk att tycka illa om både dig och andra, som är mot SD.

    En intressant jämförelse att personer, som tycker så lika, kan vara så olika i fråga om vett och etikett. Eliten och avskummet.

    • Mique

     Tyvärr ”Brorson” så cyklar du i badkaret och visar enbart att du inte har förstått poängen i min kommentar, det är tydligen så att det behövs mer än folkskola, pseudovetenskapskunskaper, konspirationsteorier och sunt förnuft för att förstå, att jag använder ditt eget språkbruk mot dig. Ditt svar visar enbart vilket veritabelt stolpskott du är, skäms ”Brorson”, skärp dig och be alla du har kränkt, epiteterat och etiketterat på VK-bloggen om ursäkt!

     • Mique

      Osunt förnuft, ska det givetvis vara! Koffeinet har tydligen inte fått igång tänket riktigt än.

    • Kim

     brorson – du missar hela poängen. Mique har samma nivå på kommentarerna som den bruna svansen. Skillnaden är att det är korrekt svenska. Om du ska klandra nivån och språket – finns det då inte andra bland kommentarerna du hellre skulle ge dig på? Tex de som både har tråkig ton OCH dålig svenska (som ogrundade påståenden)?

     Ang Villy så försöker han vara saklig. Det är ju helt stick i stäv med intresset bland de som hyllar Jimmy the lier. Det är en nivå som inte anses intressant av ”nationalister”. Sedan spelar det ingen roll om det är våra bruna riksdagsvänner, Orban, Trump eller Putin. Mönstret går igen. Enögda lögner får hagla, motståndare ska tystas och ju mer extremt desto lyckligare anhängare. Om verkligheten ibland kallar kan man ju alltid säga att den har fel…

     • Christer

      Nåja Kim. Nu är det nog ingen av oss som faktiskt behärskar det svenska språket på en nivå lite över lite över grottnivån, som anser att trollet (Mique) skulle ha en god språkvård.
      Trollets språkbruk ligger på en nivå som motsvarar hans argument. Låg, lägre, Mique

     • brorson

      Är du samma person, som skrev här förut under samma signatur? I så fall har din nivå sjunkit betydligt sedan dess.

     • Kim

      Christer – Du ser alltså inte en mängd personer här med betydligt sämre språkbruk, vilka du tydligen inte finner anledning att kommentera?
      Det är mycket intressant att se då de bruna trollen blir mötta med samma troll-retorik av någon, tex Mique. Direkt blir det arga skrik om ”trollande”, men aldrig en kommentar om de bruna trollen….

     • Kim

      brorson –
      På vilket sätt har nivån sjunkit?
      Eller är det måhända din tolerans som sjunker då du lägger så oerhört mycket tid på forum för bitterhet, beskyllningar, alternativ fakta och hat?
      Tidigare har man kunnat kommentera dig och föra en diskussion. Ibland har vi hållit med varandra. Ibland inte. Så är livet. Det är ändå alltid intressant att höra andra argument och man kan ändå ha respekt för varandra.

      Nu verkar du dock ha gått från det och i stället för att svara direkt gås det till personangrepp. Oväntat. Tråkigt. Men helt i linje med omgivningen på dessa forum.

      Är du samma person, som skrev här förut under samma signatur? I så fall har din nivå sjunkit betydligt sedan dess.

    • Mique

     Jag har vid ett flertal tillfällen, försökt förklara för dig, att det är mycket märkligt, att du reagerar så överdrivet upprört på ditt eget språkbruk! Som vanligt börjar du skjuta hej vilt omkring dig med lösa patroner, då din trovärdighet blir ifrågasatt! Visst tippar Vättern eftersom landhöjningen vid sjöns södra strand förnärvarande är cirka 3,5 mm/år och vid dess norra strand cirka 5 mm/år, det betyder inte, att den skånska kusten sjunker i havet, däremot stiger havsnivån med cirka 3,7 mm/år samtidigt som landhöjningen i Skåne är cirka 0,5 till 1 mm/år. Du tycks ha stora problem med att tolka vetenskaplig evidens, orsak, verkan och konsekvens. Du tycks vara nära en mental härdsmälta ”Brorson”! Jag har aldrig skrivit att min hustru kommer från Kamerun, min hustru är född på Kuba i Karibien som räknas till mellan/centralamerika, min hustrus föräldrar flydde från Kuba till ett land i mellan/Centralamerika och senare vidare till Sverige. Ännu en efterkonstruerad bortförklaring och omskrivning av bakgrunden och betydelsen av uttrycket ”storsvensk” från dig, Wikipedia har en mycket välskriven artikel angående uttrycket ”storsvensk”, läs den! Ställ dig i skamvrån ”Brorson” och skäms över din okunnighet och ditt kränkande språkbruk, jag vet att det är en omöjlighet, att få en inbiten narcissist att be om ursäkt, men du borde verkligen be om ursäkt till alla som du har kränkt, både avlidna och levande personer, i dina kommentarer på VK-bloggen! Din argumenteringsretorik består enbart av whataboutism, personangrepp och bruna offerkofftor! Jag uppmanar dig att komma ut från garderoben, men glöm inte att ta på dig din bruna skjorta! Och du ”Brorson”, du skjuter enbart dig själv i foten, då du försöker påhyvla mig etiketten ”rasist”! Förövrigt så kom min hustrus anfader till Kuba, med ett portugisiskt skepp, som smugglade slavar från Västra Afrika till Karibien.

     • brorson

      1) Jag har inte diskuterat olika betydelser av ordet ”storsvensk”.
      2) Vilken är din referenspunkt? På vilket avstånd från jordens medelpunkt befinner den sig? Har det avståndet alltid varit detsamma?
      3) Din evt hustrus släkthistoria är totalt ointressant och bevisar ingenting.
      4) Om någon på Facebook eller liknande , använder men signatur, känner jag inte till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.