Petter Nilsson(SD)

KD:s utspel för fri invandring!

Så Alice Teodorescu Måwe gjorde en märklig intervju, där hon sa sig inte ha något gemensamt med SD.
Förstås lite märkligt säga, då till och med de flesta moderater och sossar idag kommit att ändra syn i många politikområden.
Ni vet, fri invandring, försvaret som budgetregulator, en snäll kriminalpolitik, osv.

Alice gjorde emellertid en grej av det. Vilket man kan tycka är lite märkligt sätt att profilera sina egna politiska ambitioner. Nåväl.

Hon insåg väl att det hela inte vart så bra. Att viss kritik kom att väckas mot hennes uttalanden.

Därefter så valde Alice att skriva på Twitter, vilket tycks vara verktyget för folk att kurskorrigera opinion med idag.
Nu skulle man kunna tro att en ursäkt, eller en dementi skulle komma att skrivas.

Men nej.
Nej Alice fick för sig att konstruera ett inlägg där hon i stället valde att godhetssignalera.

Det fick förstås människor att reagera.

Nu brukar det på många twitterprofiler stå något i likhet med att en ”retweet inte behöver betyda att man instämmer med innehållet man retweetar”. Oklart ifall det är särskilt vanligt förekommande med att detsamma gäller ifall man svarar ”precis så!”.

Såklart detta kommer gynna opinionen för – det redan sedan tidigare – krisande KD…

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Basic Rules

  Teoduresscu var en skribent som jag följde för något eller några år sen med glädje.
  Att hon blev politiskt korrekt är det pris hon valde betala. Hennes trovärdighet och integritet är putsväck numera. Ytterst är det KDs sunkiga och ryggradslösa (EU)värderingar som avspeglar sig.
  På riksplanet är dom ett parti för mycket!

 2. Agneta

  På en del av bloggarna här kan man se att även dem som är kritiska mot utvecklingen i samhället är noga med att befästa att de inte har något gemensamt med SD. Man delar inte SD:s värderingar, människosyn osv. Vilka värderingar är tillåtna egentligen?
  Att rösta på SD för att ge dem inflytande, är förhoppningsvis en möjlighet att bromsa, och på sikt förhindra det totala förfallet av vårt land.
  Du som röstar på SD, stå upp för det och var stolt!

 3. brorson

  1965. De första Vietnamdemonstrationerna. Polistillstånd fanns. Men när Polismyndigheten fick veta att demonstrationerna var för Nordvietnam och befrielsefronten FNL i Sydvietnam utkommenderades ridande polis med ridpiskor. Demonstranterna sökte skydd i portar, där de slogs blodiga. Yttrandefriheten i Sverige nu börjar likna yttrandefriheten i Sverige då. Jag kom visserligen med senare, men fick ändå erfara. En man, som presenterade sig som den lilla stadens hemvärsnchef vill ta min hand: ”Jag vill hälsa på fienden, innan den ena av oss dödar den andra av oss i kriget som ni vill ha.”

  Min tanke då är densamma som min tanke nu: Att det är USA- vännerna som vill ha krig. Svenska folket är lika hjärntvättat nu som då. Ukraina är inte en f.d. satellitstat, som kom under ryskt styre under andra världskriget. Ukraina är en utbrytarrepublik ur Sovjetunionen i samband med Sovjetunionens upplösning. Som inte kan förklaras som något annat än en statskupp av karriäristen och fyllot Jeltsin för att bli av med unionspresidenten Gorbatjov. Utan union, ingen unionspresident.

  Några månader efter den sovjetiska inmarschen i Tjeckoslovakien 1968 besökte jag Tjeckoslavakien och Östberlin och bevittnade på plats det intensiva rysshatet. Men hatar ryssar andra ryssarm bara för att de är ryssar? Har det ens hållits någon folkomröstning om Sovjetunionsns upplösning, exempelvis mellan upplösning och bevarad men demokratisk union? Och varför har inte vi haft någon folkomröstning om Nato-medlemskapet?

  Vad menar Måwe, med ett förflutet som husbondens röst åt Svenskt Näringsliv, med att hon och SD har olika syn på världen? Tror hon att SD, som hux flux, blivit för Nato, håller med om allting som någon skriver på en SD-blogg? Men låt mig nu återgå till frågan om KD:s rötter, som nuvarande partiledning gör allting för att dölja. Låt mig då också klargöra att jag inte tycker att KD bör skämmas för sina kristna rötter. Men det är ett ohederligt dubbelspel, när man värvar röster i frikyrkokorn med hjälp av sina kristna rötter, som man på alla sätt försöker dölja för övrig allmänhet. Vilka är dessa rötter:

  1) Obligatorisk morgonbön i skolorna. Detta krav var ju själva orsaken till att partiet bildades.
  2) Religionsundervisningen byts mot kristensomsundervisning.
  3) Kristen etik och västerländsk humanism ska genomsyra samhället. Tydligt avståndstagande från motsvarande värderingar inom islam.
  4) Kvinnor ska inte själva bestämma om abort. De ska söka tillstånd hos en myndighet.
  5) Rätt för barnmorskor att vägra medverka vid aborter.
  6) Nej till registrerat partnerskapskap för homopar.
  7) Nej till äktenskap för homopar.
  8) Nej till adoptionsrätt för homosexuella, Även nej till rätt för den ena parten i ett homopar att adoptera den andra partnerns barn.

  Hur ställer sig för resten Måwe till uppgiften att KD och SD gemensamt motsätter sig en ny lag om könstillhörighet? Det är inte lätt att vara mot allting som någon annan är för. Kräver stenård koll på vad de, som man vill markera avstånd till, tycker.

 4. kenth

  Det är för mycket snack och lite verkstad i dagens politik tyvärr!
  Svammel bara för att ha nå prata om…synd är att svammlet går
  mer o mer ut på att få oss medborgare fogliga och rädda för framtiden.
  Rena skrämselpropagandan från många håll.

 5. brorson

  I Sverige är KD och M olika partier. I EU-parlamentet tillhör de samma parti. Hur ska de kunna dra åt samma håll, när M:s toppkandidat Tomas Tobé ger motsatt besked som KD:s toppkandiat Teodorescu-Måwe om just invandringen till EU. Och vem av de två kommer KD;s abdranamn David Lega att stödja? Det var ju dessutom ett ovanligt fult spel av Ebba Busch att lova förstaplatsen till Måwe, innan hon ens var partimedlem. Lega var ju självskriven som förstanamn, sedan Skyttedal hoppat av, eller blivit avsatt, för att hon inte hade KD-medlemmarnas förtroende.

  Lega har en lång meritlista, senast som EU-parlamentariker och dessförinnan som kommunalråd och dessförinnan som vinnare i handikapp-idrott, Har Ebba fördomar om handikappade? Hon har ju tillhört en religiös sekt, som ser handikapp som ett syndastraff och t.o.m har gått i den religiösa sektens skola och saknar grundläggande kunskaper inom de områden som hon ansvarar för som minister, nämligen elektricitetslära. Hon är ju helt förförd av LKSB-chefen Jan Moström och dennes Hybrit-hybris.

  Pressad av låga opionssiffror verkar Ebba ha återfallit i en gammal ful ovana inom KD, nämligen att värva kändisar, som är föga kända utanför det kretsen av politiskt engagerade borgerliga väljare, och sätta dem på högavlönade politiska poster. Detta kallas borgerlig kapitalism eller ”jaget före laget”. I avtalen med de värvade har de tillåtets att driva sina egna sololir i stället för den politik, som KD. väljarna har röstat på. För de har väl inte röstat på sänkta straff för polismördare eller ökad invandring av kriminella?

  Tobé och resten av partigruppen i parlamentet vill ha en reglerad invandring (Måwe: fri invandring), prioritering av asylökande óch återvändandecentren för övriga vid EU:s yttre gränser för att hindra dem att resa längre in i EU och gå under jorden och färsörja sig i bästa fall som ”svart” arbetskraft och i sämsta fall genom brott. Man kan kanske önska att Tobé ville skärpa till migrationspolitiken ännu mer, men med honom blir det i alla fall ett stort steg i rätt riktning. Med Måwe ett stort steg i fel riktning, rakt ner i avgrunden.

  Det är förfärligt med alla som där på Medelhavet. Men då ska man inte locka fler att göra dessa farliga resor genom utspel om fri invandring. KD har ett förflutet (men det vet väl inte den nya partimedlemmen Måwe) att kräva höjda anslag till biståndet. Om det verkligen går till de hjälpbehövande och / eller till utveckling, som ger fler jobb i hemlandet, så är det många gånger bättre än att leva på bidrag i EU – eller tränga ut européerna själva från de europeiska arbetsmarknaderna,. så att de måste leva på bidrag.

  Vi har tillräckligt många arbetslösa invandrare och arbetslösa vuxna barn till invandrare. Att de får jobb måste prioriteras före import av ny vanligtvis lågutbildad arbetskraft.

  • brorson

   Rättelse av felskrivning: ”Detta kallas borgerlig kapitalism eller jaget före laget” ska vara ”borgerlig kannibalism”. Man äter upp sina vänner. Med det menas att man försöker sno väljare från de partier, som man samarbetar med, i stället för att försöka ta väljare från de politiska motståndarna, Och riskerar därmed regeringsinnehavet. Efter misslyckandena som minister, trivs kanske Ebba bättre som oppositionspolitiker?

 6. brorson

  I vilken värld lever KD i Umeå? Det kan man fråga sig efter en interpellation från KD med det vällovliga syftet att hindra organiserad brottslighet från att etablera sig inom kommunens välfärdssystem. Men interpellanten skriver också: ”Idag saknar flera branscher arbetskraft och det kan ses som en målkonflikt att rekrytera personal till en samhällsviktig funktion och att genomföra bakgrundskontroll. En bakgrundskontroll kan medföra risken att personen är olämplig för anställning.”

  1) Är det en risk att en olämplig person inte anställs?

  2) Hur kan det saknas arbetskraft inom flera branscher trots rekordstor arbetslöshet, inte minst bland redan hitkomna legala invandrare? Formuleringen talar ju om ”branscher” och inte om enstaka nyckelpersoner med unik kompetens.

  Står Umeå-KD bakom Måwes utspel om fri invandring?

  Kommer bakgrundskontrollerna att underlättas med fri invandring?

  Är det inte dags att lägga ner den statliga Arbetsförmedlingen, som uppenbarligen ser som sin uppgift att dölja arbetslöshetens verkliga omfattning för att arbetsmarknadspolitiken ska framstå som mer framgångsrik än den är?

  KD ser den myndighetsstruktur, som den nuvarande regeringen har övertagit från den förra regeringen, som den mest ändamålsenliga. Detta framgick klart i TV-debatten mellan Nooshi Dadgostar, V, och infrastrukturminister Andreas Carlsson, KD, om Trafikverkets grova misskötsel av våra järnvägar. Hon hade mer rätt än han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.