Petter Nilsson(SD)

Dådet mot civilkurage!

Gärningsmännen hade knappast någon avsikt att attackera civilkurage.

Men det är effekten av gårdagens dåd på skärholmen, där en far sköts till döds inför sin son efter att ha sagt ifrån.

Förr hette det att SD var rasister när man lyfte problemen med den förda invandringspolitiken. För etablissemanget stod det klart att den reglerade invandringen, stod i klar kontrast till ”medmänskligheten”.

Den upplevda medmänsklighet som patienter, pensionärer och andra svenskar skulle finansiera.

En medmänsklighet som aldrig någonsin skulle kunna tänkas gå till gäng, klaner, eller till ekonomiska migranter. En medmänsklighet som självklart endast gick endast till de ”mest nödsatta asylsökanden”. Inte sällan höjdes röster för att proklamera slutsatser såsom: ”De är ju bara barn”.

Även idag finns det finliberaler som anser sig vara lite moraliskt överlägsna. Man säger sig vara ”för invandring” (alltså mot reglerad invandring), men att man ”just nu” har tagit emot lite för många.

Problemen, menar man, beror på socioekonomiska faktorer, brist på fritidsgårdar, eller andra trivialiteter med tveksam kausalitet.

Det finns länder med en usel kultur. Länder som inte har någon större tillit till varandra. Länder där klanen besitter våldsmonopol, och är skyddsnätet i stället för nationalstaten.

Många av de från dessa länder (många länder från mellanöstern och afrika), befinner sig i Sverige, i utanförskapsområden. Människor från länder där nationalstaten inte är särskilt stark. Inbördeskrig och kaos präglar ofta länderna, eller diktaturer.

Jag har en nationalistisk grundsyn. Ni vet.

Att man kan vara stolt över Sverige och våra gemensamma värderingar som vi ärvt, bygger upp och förvaltar till nästkommande generationer. Nationalismen som innebär att vi har en samhörighet, oavsett varifrån i Sverige vi kommer, vilket kön vi har eller vilken utbildning vi har.

En viktig del också i en identitet. ”Jag är svensk”. 

Alla har inte rätt att bli svenska medborgare. Det är ingen mänsklig rättighet.

Under de år jag varit aktiv inom politiken har det i princip ständigt hetat att man ska värna om mångkultur och mångfald. Politiker från övriga partier, likväl som media, har varit ivriga belackare av de som lyft värdet av Nationalism.

En stark nationalstat är viktig. Den utgör grunden för de friheter som samhället erbjuder människor. Men den ska inte tas för givet.

Värderingar såsom civilkurage är centrala för vad som gör Sverige – Sverige.

Men när nationalstaten inte kan värna värderingarna på grund av att gängbrottslighet, klankultur eller familjer med starkt våldskapital, så behöver politiken också agera.

Min förhoppning är att liberaler, kd och moderater, likväl som övriga partier inte vill ha långa utredningar för åtgärder som inte gör någon skillnad.

Mycket klart budskap från Jimmie.

Etiketter: , , , , , , , ,

39 kommentarer

 1. kenth

  Det har redsn gått så långt att detvinte går att göra något åt detta med silkeshandskar…och de hårdhandskar som behölvs är sedan länge nedgrävda och bortglömda att de ens har existerat.
  Det ängnas förmyckeyvåt floskler i politiken och då kan detts härja fritt. Alla kondoleaner i landet får inte den skjutna pappan tillbaka…

 2. Drutten

  Ja Jimmie Åkesson har rätt i varje stavelse han för fram. Måtte svenska folket vakna och alla hederliga invandrare som inte har med kriminaliteten att göra.

  • Kim

   Jag tror du behöver lära dig att kolla upp fakta. Av alla politiker som glider på sanningen eller till och med står och ljuger är det väl få som ljuger så uppenbart i så många frågor?

 3. Kim

  Först och främst – oerhört tragisk händelse. Inte roligare då röda, gröna, blå och bruna politiker försöker samla billiga poäng på händelsen.
  Det blir lite ironiskt då Lying-Jim säger att det inte duger med floskler. Jag läser hans inlägg och Petters och noterar att det bara, som vanligt, är en massa gnäll på andra, men inga verklighetsbaserade egna förslag. Endast just gnäll och floskler.

  • Marko

   Man får inte göra politisk poäng av denna politisk skapade samhällskollaps…
   Fortsätter sen med att försöka göra politiskt poäng av denna händelse
   Hyckleri som alltid.

   Bonus 1.
   Klagar på att folk ej har föreslagit lösningar (falskt) men ger inga själv.
   Bonus 2
   Visar ingen empati för 12-åring som fick se sin far avrättad pga S samhällsbygge

   • brorson

    Om de stygga pojkarna omopereras till snälla små flickor, som står vid spisen och föder barn, så blir det slut på skjutandet. Obligatorisk burka för dem. som bytt kön, men ännu ej hunnit omopereras (det är visst en kötid på åtta år) kommer förhindra att de nyblivna kvinnorna förväxlas med män. Och dessutom tvångsmedicinering med kvinnligt könshormon hela livet. Och slutligen kan ju de nyblivna kvinnorna skickas till Ukraiana och förföra de ryska soldaterna, så att de slutar kriga. Kristersson har tagit till brösttonerna mot de kriminella och hotat med både det ena och det andra, t.o.m utvisning av dem, som inte är svenska medborgare. Du kan lita på att de blev väldigt rädda. En arg moderat är ju det mest skräckinjagande som finns.

    • Mique

     Ditt förakt mot kvinnor, ungdomar, barn och HBTQ-personer, går som en rött rep genom ditt fjolliga försök att vara ironisk. En engelsman myntade redan på artonhundratalet devisen, ”för att kunna förstå och för att kunna använda sig av ironi, behövs ett visst mått av intelligens”.

     • brorson

      En bra förklaring till varför du inte förstår ironi. Du har inte heller förstått den underliggande kritiken mot Kristersson. Tror du att gängen blev rädda av hans hot om att gå hur långt som helst, t.o.m, utvisning av icke-svenska medborgare?

    • Marko

     Ja, detta känns ju inte helt omöjligt kan man få för sig ibland när man hör debatten.
     Det beskylls på machokultur från vissa håll urr.
     Den kulturen finns tydligen, finns även kulturer utomlands däremot finns inga kulturer utomlands som går att importera till Sverige tydligen.
     Men kanske räcker det här om Jan Jönsson öppnar en fritidsgård i Skärholmen och själv leder den som trans för att åtgärda machokulturen.

   • Kim

    Marko –
    Lite oklart vad du vill ha sagt. Kanske är det än en gång din (o)förmåga att ta till dig fakta som spökar? Kan du förtydliga?

    Bonus 1
    Ja, det är tufft för dig. Jag påpekar att kejsarens nya kläder inte finns trots att kejsaren står och vrålar hur bra de är. Du väljer att inte se att kejsaren är naken.

    Bonus 2
    Nej, jag är inte förvånad över att du inte har empati. Det har du visat åtskilliga gånger. Vi andra känner såklart med de anhöriga.

    Vore även intressant att veta vad du anser är S samhällsbygge? Och vad är det du vill ha? Återgång till 1800-tal?

 4. brorson

  Kristersson förtjänar hård kritik för en totalt ansvarslös prioritering av politiska uppgifter och för att inte heller ge tillräckligt tid för en grundlig utredning av den uppgift som han under den senaste tiden har givit högsta prioritet, fastän de borde haft lägsta prioritet. Det är inte ens bevisat att transpersoner verkligen finns. Det är nämligen en biologisk omöjlighet, som dessutom strider mot kristen teologi (Bibeln: ”Till man och kvinna skapade han dem.”) och troligen även mot islam.

  Det är hednisk vidskepelse. I det hedniska Centraleuropa tände man under senhösten eldar utanför nyfödda barns hus för att de tidigare under året avlidnas själar skulle hitta nya kroppar för att leva vidare i. Vilket är ursprunget till våra dagars halloween-firande. Som enligt min mening är en avskyvärd kulturimport till det tidigare kristna Sverige. Om denna vidskepelse, nyhedendomen, stämmer, så är det tänkbart att en del själar tog fel kroppar i besittning. Men för den manliga prästfrun Ulf Kristersson är återgången till dyrkan av gamla hednagudar (Vi har ju även klimatguden) en högprioriterad politisk uppgift.

  När han så konfronteras med verkligheten, att en etnisk svensk har mördats, säger att NU har en gräns passerats. Efter att flera lika oskyldiga manliga invandrare har skjutits av ”misstag” för att de råkat ha ett liknande utseende, som dem, som skulle mördas. Att många lika oskyldiga kvinnor, både svenskor och invandrare, har mördats av män som de råkat bli förälskade i, vanligen av utländska män som ansett sig äga kvinnorna, har inte fått regeringen att tycka att någon gräns har passerats. Men det är kanske inte ”systemhotande” att dödsstraffet har återinförts?

  Att privata domstolar har tagit över dömande uppgifter från de statliga domstolarna, och dessutom dömer efter sina egna lagar och har återinfört ett straff, som avskaffades i Sverige för över hundra år sedan, har det inte redan varit systemhotande under lång tid. Det gäller mordet på Mikael i Skärholmen i onsdags. Men även mordet på Wilma i Uddevalla för några år sedan. Som 15-åring, när hon inte ens var giftasvuxen, hade hon förälskat sig i en afghan, som mördade henne, när hon ville avsluta reationen ett par år senare. Mikael mördades för att han störde det, som de ansåg var legal handel i ett område där svensk lag hade upphört att gälla.

  1) I Tidö-avtalet utlovas införande av förvaring som en ny påföljd. Visserligen nödvändigt. men ogenomtänkt och luddigt skrivet. Inte ens för vilka brottslingar och i vilket syfte eller vilka som ska skyddas. Och inte heller vilket förhållande som ska råda mellan den nya lagen och nuvarande strafflag. Jag har däremot skrivit desto mer och fört fram ett etet förslag: att förvaring ska vara en EXTRA påföljd EFTER avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare, som (efter avtjänat fängelsestraff) kan befaras begå nya brott av allvarligt slag.

  2) Jag föreslår att en ny lag införs, som förbjuder lösdriveri för personer under 20 år. Detta innebär att ungdomar i nämnda ålder, som varken arbetar eller studeras utan driver omkring, ska dömas till samhällstjänst. Det ska inte vara ett straff eller påföljd för brott. Den, som har begått brott, ska inte dömas till samhällstjänst enligt denna lag. Samhällstjänsten enligt den nya lagen, ska bestå av meningsfullt arbete, som behövs och anordnas av staten eller kommunen. Lön ska utgå enligt kollektivavtal, dock med avdrag för de extra kostnaderna för arbetsledning och tillsyn..

  3) För att säkra tillgången till enkla men meningsfulla arbetsuppgifter för ungdomar, som har dömts till samhällstjänst, behövs en restriktiv invandringspolitik. Lönegolvet för arbetskraftinvandring (f.n, 2.360 kr / mån) behöver höjas rejält. Jag har tidigare föreslagit 40.000 kr / mån, som dock ter sig i minsta laget p.g.a inflationen.

  • Mique

   Enbart en kakafoni av fjolligt svammel, från dig ”Brorson”! Jag förstår mycket väl dina taffliga försök till att vara ironisk. Tyvärr så faller det hela som ett korthus till marken, på grund av ditt oresonliga hat mot allt och alla, som du projicerar på andra människor.

   • sven

    Tror inte du ska uttala dig hat, du är snart i varenda blogg och kastar hat omkring dig. Debattera istället för att kasta skit , Bry dig inte om andras syn på saker, tänk på blodtrycket

    • Mique

     Tjena Svenne-tomten! ”Hat” får du diskutera med signaturen ”Brorson”, det är ”storsvenskens” gebit! Notera att jag klistrar epitetet ”tomte” till ditt signatur, en grej jag har lärt mig av ”Brorson” och andra kommentatorer på Petter Nilssons blogg. Du kan även ta upp, att skilja på person och sak med ”Brorson” och flera andra kommentatorer, på den här och flera andra Vk-bloggar.

     • Sven

      Har aldrig sett dig ge nån nåt positivt och det verkar som du har haft en jobbig barndom och att du nu ska ge igen. Tragiskt att du aldrig skrivit nåt positivt.

  • Drutten

   Brorson du säger att det inte är bevisat att transpersoner finns. Du hänvisar ofta till bibeln. Det finns ingen människa som kan bevisa att det som står i bibeln eller koranen är bevisat sant. Det går icke att bevisa. Det bara tros och slaviskt följs av vissa dessa
   gamla historier som finns i bibeln och koranen. Ingen av oss kan bevisa sant eller falskt eftersom vi inte var där då. Förstår inte varför du tycker bibeln är relevant. Folk får gärna för mig tro på vad som står i bibeln eller koranen men håll det då inom hemmets väggar och inom er själva och mässa det inte utåt åt andra. Och staten tycker jag ska inte lägga sig i hur människor vill definiera sig. Men det är ju bra att vi får tycka olika annars skulle allt bli så tråkigt och utslätat. Vissa ämnen är vi riktigt överens om och andra ämnen är vi icke överens men så är ju livet och så kommer det förbli så länge människan vandrar på jorden.

   • brorson

    Nu har du läst slarvigt. Jag skrev inte att något är bevisat för att det står i Bibeln. Jag skrev ”Det är inte ens bevisat att transpersoner verkligen finns. Det är nämligen en biologisk omöjlighet, som dessutom strider mot kristen teologi.” Lägg märke till ”som dessutom”. Jag menade att biologin, som är en vetenskap, inte motsägs på den här punkten av det som påstås i Bibeln. Det jag skrev var en kritik mot prästfun Ulf Kristersson för att han (eller ska jag skriva ”hon”?) försöker göra dyrkan av gamla hednagudar (Jag nämnde även klimatguden) till ett slags ny statsreligion i det avkristnade Sverige.

    Den som påstår att det är möjligt att födas i fel kropp, har bevisbördan. Och jag vill ha vetenskapliga bevis – inte hänvisningar till vare sig Jonas Gardell eller något tidigare skolminister, som påstår att hen redan vid fem års ålder förstod att hen var född i fel kropp. Såvitt jag vet, är Gardell en homosexuell man, inte en kvinna som är född i en manlig kropp.

    Homosexuella män och kvinnor är män eller kvinnor. Och föremålen för deras kärlek är också män eller kvinnor. När homosexualitet dök upp som en sjukdomsdiagnos för sådär 150 år sedan, fanns det en teori bland läkare att homosexuella män är kvinnor, som är födda i fel kropp. Detta är en teori, som homorörelsen har kämpat MOT under minst 50 år. men som Gardell nu (som av Kristersson utnämnd talesperson för alla homosexuella) är i full färd med att återinföra. Vare sig han själv begriper det eller ej. Men det är ju hans födkrok att vara ”onormal”, att stödja allting som väcker anstöt.

    Säger en del av Kristerssons syn på demokrati och representativitet.
    ,

    • Mique

     Åter igen kommer du dragandes med en typisk narcisstisk efterkontruerad bortförklaring, på ett välformulerat argument mot dina fjolliga kommentarer! Skärp dig ”Brorson”, visa åtminstone lite ”storsvenskt” civilkurage! Det är lätt att genomskåda vilket svenskt politiskt parti du springer ärende åt.

 5. GF.

  Ja så jävligt har det blivit här i Sverige, att det är dags att införa undantagstillstånd och kalla in militären som understöd till polisen. Det är dags för upprensning i det sönderslagna Sverige.
  Börja med att skicka ut klanerna sedan gängen och hela släkten till dömda utomvästliga, till sist alla utomvästliga som inte jobbar eller har ett av staten finansierat arbete. (Detta till att börja med.)
  Alla ovan nämndas medborgarskap och permanenta uppehållstillstånd skall återtas, de skall förbjudas att återvända till Sverige för all framtid.
  När det är klart, så bygger vi upp Sverige till ett exotiskt mönster land, ett etniskt homogent land som bygger på den nordiska ljusa unika människan! Sverige behöver börja med Swexit så vi kan stänga våra gränser och själva bestämma över vårat land.
  Som det är nu, så kommer tex.60% av alla kommunala beslut från EU!!!
  Någon som har en bättre idé?
  Ps. Tyckare som inte har nått vettigt att tillföra, kan krypa tillbaka under stenen som de kom ifrån! Ds.

 6. brorson

  Den sista lagen mot lösdriveri, som då kallades något annat avskaffades så sent som 1980. Samtidigt avskaffades förvaring som påföljd för brott. De äldsta lösdriveri-lagarna var förfärliga. De lade skulden på lösdrivarna, som knappast kunde rå för den situation, de hamnat i. Med tiden lades ett visst ansvar på samhället. Sverige fick en för strafflag 1865, vilken var human jämfört med vad som varit. men naturligtvis inte jämfört med nuvarande ideal. Resultatet av den nya strafflagen var att brottsligheten minskade år från år ända till 1925, då bilstölderna hade tillkommit som en ny brottstyp. Men fortfarande under 1960-talet hade Sverige en mycket låg brottslighet i internationell jämförelse. Efter precis hundra år, ersalltes 1865 års strafflag av en ny strafflag, som kallas Brottsbalken och fortfarande gäller, men med många ändringar, tyvärr till det sämre.

  1865 års strafflag, som hade föregåtts av ett långvarigt utredningsarbete, är närmast ett skolexempel på en rättsfilosofi, som kallas den klassiska straffrättsskolan, vilken är ett hatobjekt för de straffrättsliberaler, som ligger bakom nedmonteringen av den svenska rättsstaten. Politikernas duttande och bombastiska uttalanden för att ge sken av handingskraft, är bedrövliga. Jag förstår att politikerna har ansvar för så mycket, så att de inte har tid att djupstudera varje ansvarsområde.

  Men det är vad som behövs för att ta kloka politiska beslut. Det behövs studier i rättsfilosfi och rättshistoria. Gärna också psykiatrihistoria, för det är skrämmande hur man har försökt – och lyckats – underminera straffrätten genom att sjukförklara brottslingarna, behandla dem som om de alla vore vårdbehövande sjuklingar. Jurister utan ett uns medicinsk kunskap bestämmer diagnoser. Medikaliseringen av rättsväsendet har lett till att Sverige har förmodlige världens dyraste kriminalvård. Vilket har lett till att effektiva och nödvändiga åtgärder har blivit alltför dyra för att kunna genomföras i praktiken. Det är ”elefanten i rummet”, som ingen talar om.

  Den filosofiska grunden för straffet är att brottslingen har tagit sig en frihet som han inte haft rätt till och därför ska han plikta med förlust av frihet under en viss tid, enligt principen ju grövre brott desto längre strafftid, Detta måste vara det primära syftet med straffet. Men det finns också sekundära syften, som ibland kan komma i konflikt med det primära syftet. De sekundära syftena är:

  1) Inkapacitering, vilket betyder att brottslingen förhindras att begå nya brott genom att hållas inlåst.
  2) Individprevention (avskräckning), Brottslingen avskräcks från att begå nya brott.
  3) Allmänprevention. Andra avskräcks från att begå brott.
  4) Normbildning. Genom att straffbelägga vissa handlingar har samhället visat att de handlingarna är moraliskt förkastliga, med följd att det känns fel att begå sådana handlingar.

  Eftersom strafftiderna utgår från redan begångna brott, är det inte säkert att de är tillräckligt långa för att hindra den dömde att begå nya brott – efter avtjänat straff – under tillräckligt lång tid. Därför behövs förvaring som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare, Tänk på det. Hur ska framtida brottsoffer annars skyddas? Ska alla dömas till livstids fängelse redan efter första brottet för att en del av förstagångsförbrytarna kommer att begå nya brott och värre för varje gång?

  Och hur ska ungdomar, som varken arbetar eller studerar, utan bara driver omkring, hindras att dras in i kriminella gäng?

 7. Bättre förr

  Jag är inte helt övertygad om den första meningen, ”Gärningsmännen hade knappast någon avsikt att attackera civilkurage.” stämmer. Snarare verkar det för mig som att gängen absolut vill avskaffa civilkurage, och i stället vill att allmänheten ska lyda gängens minsta gester och kommentarer och helt inrätta sig efter gängens önskemål. och att de inte tvekar att använda sitt våldskapital för att åstadkomma detta!. Tyvärr är det tveksamt om man ska råda folk att visa civilkurage om detta innebär att de konfronterar gäng om gängen kan vara beväpnade och är i överläge!
  Av samma skäl är jag ytterst tveksam till att icke gängkriminella ska bussas till områden med många gängkriminella för att underlätta integration eller jämna ut skolresultat, det är ju faktisk att kanske utsätta barnen för övermänskliga utmaningar. Varför växer köerna till BUP egentligen???

  • brorson

   Jag är helt övertygad om att meningen ”Gärningsmännen hade knappast någon avsikt att attackera civilkurage.” inte alls stämmer. De ville helt enkelt visa att i Skärholmen gäller deras ”lag”, inte svensk lag. Min kritik mot Ulf Kristersson har inte att göra med att han har träffat någon homosexuell, utan att han också attackerar svensk lag och tillåter främmande makt att ockupera svenskt territorium och införa dess ”lag” i detta svenska territorium. Att återta svensk mark borde ha högsta prioritet för landets statsminister. Men när hans försvarsminister har ingått avtal med en annan främmande makt (USA) att dess soldater inte ska lyda under svensk lag i Sverige, är det föga förvånande att han tar så lätt på en annan främmande makt (kriminellt gäng vars hövding sitter på en annan kontinent och styr ”sitt” svenska territorium) har ogiltigförklarat svensk lag.

   Sedan åker han till Skärholmen under ett enormt stort polisskydd och HOTAR mördarna med att han är beredd att gå hur långt som helst. De bara skrattar åt den lille ynkryggen. Direkt komiskt blir det när han hotar med utvisning av icke-svenska medborgare. Varför har inte det redan skett? Momika är väl tillbaka i Sverige efter utvisning från Norge? Och de extrema islamisterna, som för flera år sedan utvisades från Pakistan för att de inte hade uppehållstillstånd i landet. De utvisades till ”hemlandet” Sverige, efter att i två veckor ha suttit i pakistanskt häkte.

   Jag har här ovanför föreslagit att två nya lagar införs, Dels förvaring, Det utlovas t.o.m. i Tidöavtalet, men där utan någon som helst precisering. Jag har föreslagit att förvaring ska vara en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff för särskild farliga återfallsförbrytare, som kan befaras komma att begå nya brott av allvarligt slag. Och dels en ny lösdriverilag för personer under 20 år, som varken arbetar eller studerar utan bara driver omkring. De ska dömas till samhällstjänst. även om de inte har begått något brott. Mig veterligt är jag först med detta förslag,

   Naturligtvis behövs mycket mer, bl.a. utvisning av icke-svenska medborgare. Men det ska inte bara vara ett hot, utan något som kommer att ske. Och det snarast möjligt. Och det behöver göras mycket svårare för en utlänning att bli svensk medborgare.

 8. Jonsson

  Ulf Kristersson är en pratkvarn, intrycket från intervjun på lördagsmorgonen i TV 4, är att han borde valt en annan karriär; psykolog. Han ska stoppa vansinnet som pågår i exv. Skärholmen.
  Hur då? Kristen tradition innebär ju att syndastraffet väntar våldsverkare och onda. Det finns ingen ära eller frälsning i att dräpa och skada. Synden straffar sig själv. Drar olycka över över en. Det behövs ingen jordlig domstol.
  Högheter som nu uttalar sig medialt verkar säkra på att skjutvåldet kommer utifrån, därför vill de utvisa den skyldige. Är det verkligen PK att uttala sig så spekulativt?
  Landsfader Kristersson tassar nog på i ulfstrumporna till dess även denna händelse blåst över. Hans bryderi handlar om att knycka röster från S. Som på Reinfeldts tid.
  Sverige fick inte uppleva några tårar från Magdalena Anderssons besök i Skärholmen. Bara stenansiktet. Det är känt att hon och hennes parti redan så att säga vänt på alla stenar. Inget av de två partierna är på riktigt förändringsbenägna.
  Frågan som infinner sig blir därför: Varför röstar fullt myndiga personer på de här partierna samt på Mp?
  UK frågade sig i intervjun: Vad var det vi gjorde eller inte gjorde för 10 år sedan och som skapat våldet vi ser i Sverige idag?
  Det kan man sannerligen fråga sig. Vad hände i Sverige 2014? Många minns nog, gissar jag.

  • Kim

   Du har rätt. Kristersson är som övriga politikerkompisar mest intresserad av att prata. Just nu har Tidölaget möjligheten att göra något, men tyvärr, det är fortfarande bara snack. Och inga som helst åtgärder som hjälper på lång sikt – alltså att stoppa nyrekrytering.

   Men det passar ju blåbruna bra att hellre skrika och vilja styra med militär och polis. Det har man gjort på många platser världen över. (Precis som kommunisterna har försökt detsamma.) Finns några goda exempel? Har det lett till ett bra slut? Hur har demokratin påverkats?

 9. brorson

  Ulf Kristersson försöker införa en ny statsreligion i det sedan 1953 sekulariserade Sverige. En statsreligion präglar ett lands lagstiftning. Låt oss ta det från början, profeterna. Först kom Moses, sedan ytterligare några judiska profeter, därefter kom Jesus. Och slutligen Muhammed, med den fullbordade uppenbarelsen. Enligt anhängarna, som menar att de tidigare profeterna bara hade uppenbarat delar av de gudomliga sanningarna. Därför ska ingen ytterligare profet komma efter Muhammed, enlig islam.

  Men stopp ett tag. Visst har Gardell kommit efter Muhammed, med sin profetiska skrift ”Om Gud”? Jonas Gardell är hedersdoktor i teologi vid Åbo akademi, alltså en riktig gudsman. Detta förklarar statsministerfruns (för initiativet är väl hennes?) iver att statsministern skulle träffa gudsmannen ifråga? Och hans iver att göra Sverige till en teokrati – en stat som styrs av religiösa uppenbarelser, av personer som står Gud särskilt nära och vet allt om Gud. Som det styrande prästerskapet i Iran, som är världens just nu mest utpräglade teokrati.

  Tyvärr hade någon missuppfattat vad jag menade att, när jag skrev att födas i fel kropp är en biologisk omöjlighet, som dessutom strider mot kristen teologi. Jag menade att vi ska tro på vetenskapen (biologin) och att det är ett plus för vetenskapen att den dessutom stöds i just denna fråga av Bibeln (”Till man och kvinna skapade han dem”). Den tidigare M-riksdagsmannen Hanif Bali har i sin senaste krönika i Expressen skrivit att det finns människor med medfödda drag, som gör det svårt att avgöra kön. Men det betyder inte att det är omöjligt. Även dessa personer är män eller kvinnor.

  Jag har själv träffat en sådan person och har därför läst på om den medfödda sjukdomen. Därför har jag inga problem med att den del sådana personer kanske vill byta kön juridiskt. Fastän jag tvivlar på att de blir hjälpta av det. Men det ska de själva bestämma, men först efter en grundlig läkarundersökning och diagnos, för att styrka att det inte är inbillning. Jag vill här också understryka att underlivskirurgi inte hjälper, utan tvärtom förvärrar lidandet. Sjukvården ska inte göra sjuka människor ännu sjukare. Och inte heller göra friska människor, som tror att de är sjuka, sjuka på riktigt.

  Därför måste vi säga nej till Kristerssons försök att göra Sverige till en teokrati, med nyhedendomen som en statsreligion, som bestämner innehållet i våra lagar. Om vi verkligen ska ha en statsreligion, vilket jag inte anser, föredrar jag kristendomen framför islam och islam framför nyhedendomen. – Såvitt jag vet, vill SD bevara Sverige som ett kristet land, men dock utan tvång för landets invånare att vara troende kristna. Utan det är snarare den s.k. kulturkristendomen som partiet vill bevara. Men jag tvivlar på att densamma kan överleva i längden utan troende kristna. Det är samma sak med islam. Som är både ett trosarv, och ett kulturarv, som kan delas även av icke-troende.

  Gardell har utmärkelser som expert på det övernaturliga (Gud) även från svenska universitet. Om jag minns rätt, är hans böcker obligatorisk läsning vid prästutbildningen i Svenska kyrkan. Som helt klart har fjärmat sig från traditionell kristendom. Svk har utvecklats alltmer i synkretistisk riktning. Ordet betyder religionsblandning. Nyhednisk vidskepelse tränger nu inte bara undan klassisk kristendom utan även biologisk vetenskap – i kyrkans fjäsk för ”skyddsvärda minoriteter”.

  Påven har i sitt senaste uttalande slagit fast att könsbyten strider mot mänsklig värdighet.

 10. brorson

  Naturligtvis behövs mycket mer, bl.a. utvisning av icke-svenska medborgare. Vad gör regeringen? För lite och för sent, men i rätt riktning. Varje åtgärd för sig gör inte stor skillnad, men varje åtgärd behövs, eftersom alla åtgärder tillsammans gör skillnad. När jag första gången förde fram mitt förslag till förvaring (inte ett alternativ till fängelse, utan fortsatt inlåsning efter avtjänat fängelsestraff, skrev jag För särskilt farliga återfallsförbrytare, som inte kan utvisas därför att de är svenska medborgare – alltså i stället för utvisning – samt för utvisade personer som återvänder till Sverige trots återreseförbud.

  Varför tvekar Tidö-partierna? Förvaring kan ju ses som en form av utvisning inom Sverige. Och kan därmed inte anses mer rättsvidrig än utvisning. Runt hälften av alla asylsökande får ju avflag och utvisas utan att ha begått ett enda brott. Eftersom förvaring inte ska uppfattas som ett straff, föreslog jag också att de, som döms till förvaring, inte ska sitta i vanliga fängelseceller under förvaringstiden utan i lägenheter på c:a 45 kvm, vilket fick en del läsare att reageras.

  Okej, utvisade personer, som olovligen återvänder till Sverige, ska sitta i vanliga fängelseceller, efter återvändadet i sig är ett brott, varefter ny utvisvisning ska ske. Varför ska förvaring bara vara för svenska medborgare? För att inte locka kriminella, som är utländska medborgare att komma hit.- Det ska de inte tjäna något på.

  Nästa fråga är varför utländska medborgare, som har begått brott i Sverige och ska utvisas efter avtjänat fängelsestraff, ö. h. t. ska sitta i svenskt fängelse. Den svenska kriminalvården bör naturligtvis hyra fängelseplatser i de länder som de ska utvisas till. Men det är regeringen för feg för att våga föreslå, om det handlar om länder längre bort än våra närmaste grannländer. Jag kan hålla med om att de inte ska utvisas till länder, där de riskerar tortyr. Men kan inte förbud mot tortyr skrivas in i avtalet med hemllandet? Vinsterna med att begå brotten i Sverige jämfört med hemlandet måste minimeras.

  Dessutom kan jag inte förstå regeringens rädsla för att anlita utländska privata fängelse-bolag, med bevisat låga kostnader och bra resultat (inte fler återfall i brott efter avtjänat fängelsestraff) än frigivning från statliga fängelser. Denna rädsla ter sig desto mer absurd, när man låser in småflickor, som inte ens har begått något brott. i fängelseliknande Sis-hem. där de dessutom blir illa behandlade.

  Slutligen ett par ord om REVA-projektet, som borde återupptas, men upphörde för precis tio år sedan, sedan det framkommit att polis hade stoppat illegala invandrare att komma till sina jobb. REVA-projektet, som hade inspirerats av EU:s ”inre gränskontroll”, var ett samarbete mellan Polisen och Migrationsverket fär att öka utvisningarna av illegala. Polisen vek sig för kampanjmakarna och drog sig ur.

  Det har snart gått två år sedan senaste regeringsskifte, när regeringen utlovade ett paradigmskifte, men har inte ens återupptagit metoder, som fungerat bra i det förgångna. Vi har nu en skyhög arbetslöshet bland legala invandrare. Varför inte utvisa de illegala, så att de legala får jobb?

 11. Mique

  Svar till signaturen ”Svens” kommentar den 24 april 2024 kl 19:57: Tjena Svenne-tomten, jag har vid åtskilliga tillfällen förklarat, att en av mina hobbies som pensionär, är att jaga brunskjortor med blåslampa! Det skulle te sig mycket märkligt, om jag då skulle skriva något positivt, på en blogg med direkta kopplingar till SS och NSDAP i trettiotalets Tyskland, speciellt om man beaktar att tre fjärdedelar av min släkt, på min mors sida, förintades av tyska nazister. Nej du Svenne-tomten, några brunskjortor ska aldrig någonsin släppas över bron igen! Och du Svenne-tomten, om du vill läsa positiva kommentarer angående rasism och nazism, så kan jag rekommendera Petter Nilssons ”målvakt”, signaturen ”Brorsons”, oändligt långa ”solida murar av text”-kommentarer!

  • sven

   Jag är helt emot SD men på det sätt som andra partier banat vägen för detta parti ,att försöka skitsnacka bort dom funkar inte. Hade bara de andra partierna inte lagt all tid till att få bort dom och gjort nåt vettigt istället och fokuserat på samhällsproblemen och levererat. Då hade SD inte funnits . Även en som som du göder SD med ditt skitsnack , detta part ska behandlas med tysthet då försvinner dom. SD har kommit med många förslag som då har ansetts rasistiska , men som senare lyfts upp som både S eller M förslag. Rasistkortet har skadat mer än det gjort nytta. Var inte så många år sen man knappt fick säga vilka områden kriminaliteten frodades i Utan den fick växa sig starkare och starkare

   • Mique

    Nej du Svenne-trollet, visa åtminstone lite kurage, kliv ut från garderoben och visa att du är en helylle-nazist! I ett öppet och demokratiskt samhälle, finns det flera olika lagliga möjligheter att uttrycka sina åsikter i sak, jag har valt att jaga brunskjortor med blåslampa, du har tydligen valt det fjolliga, tysta och fega alternativet! Välkommen till Petter Nilssons ”målvakts”-gäng, hedanefter är du lovligt mål för mina anti-nazist-sarkasmer!

 12. Jonsson

  Ulf Kristersson gick ur Svenska Kyrkan, i sin ungdom därför att han inte trodde på Gud. Han återvände senare i livet. Han är en sökare, som ändå inte varit med i något annat trossamfund.
  Han kanske söker väljare bland kyrkans medlemmar? Precis son S.

  UK har nog ångrat sig om paradigmskiftet. Samordningsnummer skulle makuleras om de inte gick verifiera. Folkräkning skulle genomföras. Någon måste snarast upplysa UK om att mandatperioden är 4 år. Tiden rinner iväg.

  • Kim

   UKs primära mål är inte att göra något bra för Sverige. Det är att få mingla och gå på fester. Kan han visa det tydligare där von oben?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.