Petter Nilsson(SD)

Återvandring är nödvändig!

Återvandring är viktigt få fungera. Så är det.
Fattar att många inte gärna vill ta ordet i mun.

Det är den där märkliga bildliga pinnen man satt i sitt mentala hjul. Man vill tro att Sverige är sämst och bäst samtidigt.
Dels menar man att Sverige är bäst för de som söker sig till ett annat land. Detta har relevans – sett till det stora tryck det finns från många från andra länder när det kommer till val av land att migrera till.
Dels menar man att Sverige och dess medborgare är dåliga. Sämre än de kulturer som byggt länder som människor aktivt försöker söka sig ifrån. Detta faller på grund av sina egna hopknutna skosnören.

Nuförtiden har väl flertalet insett att den förda invandringspolitiken varit kass. Ok.

SD fick igenom göra en översyn av incitamentsstrukturerna för frivillig återvandring. Ett uppdrag som gavs genom kommittédirektiv 2023:151.

Direktivet ger alltså utredaren ett uppdrag, som den ska arbeta efter. Och målet är ökad invandring.

När jag så läser ingressen, ser jag att Joakim Ruist svarar som utredare ensam för innehållet i betänkandet.

Nu. Först och främst. Jag tycker det verkar väldigt konstigt hur utredningen kan ha – precis som Ludvig Aspling (SD) lyft – frångått det direktiv som lagts fram. De har haft ett uppdrag, de har fått en ersättning.
Att man skulle signalera till ”vissa medlemmar av kollektivet”(enligt utredaren, alla invandrare?) att de inte är välkomna. Ja. (se sid 95 ff.)
Jo. Alltså kommittédirektivet var tydlig med att särskilt de invandrare som inte integrerats i det svenska samhället i termer av egenförsörjning, språk eller andra kulturella faktorer.
Om den delen av kollektivet inte känner sig välkomna i Sverige, ja. Bra. Åk hem.
Rimligen bör ett bidrag då vara en bättre åtgärd än att fortsätta se framväxten av parallellsamhällen i Sverige.

Jag är inte imponerad över utredningen. Inte alls.

Det sagt måste vi minska pull-faktorer. Den omfattning välfärdssamhället erbjuds till icke-medborgare är väldigt orättvis i Sverige.
Kommer ihåg en tid, för inte länge sedan, då en konsensus tycktes råda att man knappt fick diskriminera icke-medborgare. Vilket förstås lett till ett urvattnande av det svenska medborgarskapet.

Den som söker asyl får exempelvis tandvård för 50 kr. den som tar ett jobb och flyttar till Sverige – ni vet, laglig migration – får betala fullt pris. En fattigpensionär som arbetat hela sitt liv i Sverige, likaså.

Etiketter: , , , , , , , ,

40 kommentarer

  1. Marko

    Halleluja, gängkriminaliteten är löst!
    Sosseriet ska skicka broschyr till sina väljare som förklarar att gängkriminalitet är något dåligt och inte något bra.
    Tack Socialdemokrater!
    Ni har har återställt vår trygghet.

    • brorson

      Det var väl smart? Poliser tas från yttre tjänst för att informera skolungarna om konsekvenser om de begår brott… Eller andra polisanställda tas från brottsuredningar… Varför inte i stället införa konsekvenser för unga, som begår brott, och låta skolans ordinarie lärare informera om de brotten? Men en lärare, som inte vågar lyfta ut en stökig elev ur klassrummet av rädsla att bli anmäld för misshandel, har väl inte tillräcklig auktoritet?

      Jag har tidigare föreslagit, och upprepar här, att straffbarhetsåldern för unga förbrytare sänks från 15 till 10 år, som också ska vara lägsta ålder för straff i ungdomsfängelse. Idag utreds ju inte ens ”lindriga” brott, som begås av minderåriga, eftersom de ändå inte får några straff. Med den resursbrist, som råder inom polisen prioriteras ju bara de grövsta brotten – om de begås av straffmyndiga. Men det är väl inga duvungar, som begår mord på beställning, bara för att de inte är kända för tidigare brottslighet?

      Kul, för resten att varje gång S framför ”skarpa” förslag, framförs de av någon sosse med utländskt namn. Sossar med svenska namn, såsom Morgan Johansson, vågar väl inte av rädsla för att beskyllas för ”rasism”?

    • Robin

      Det beklagliga är väl att Tidölaget inte heller åstadkommit något alls. I synnerhet inte för att begränsa rekryteringen till gängen. Och de har ju ändå makten. Men gnälla vidare utan konkreta åtgärder eller ens förslag är såklart mycket lättare.

        • Robin

          Whatabout … Att sossarna inte skött sina kort är gammal skåpmat. Tidölaget gick till val på att de enkelt skulle lösa problemet. De sitter nu vid makten. Så än en gång – vad har de åstadkommit???

          • Marko

            Ingen har sagt att dom enkelt ska lösa problemen, en ren lögn.
            Problemen är för stora och för spridda för att lösas, ingen kan.

  2. Marko

    Joakim Ruist invändningar är på sådan verklighetsfrånvänd ”och fred på jorden åt alla” nivå att ingen bör ödsla tid åt att bemöta det.

    • Robin

      Intressant. Då Ruist i en utredning kommer fram till att invandrare är en nettokostnad för Sverige hyllas han som seriös och faktabaserad forskare av SD med trollsvans. När han sedan har fräckheten att i en utredning påpekar att det faktiskt inte finns något faktabaserat underlag för SDs spekulationer kring återvandringsbidrag så är han tydligen helt verklighetsfrånvänd. Ingen man ska bry sig om. Undrar om brun-trollen eller Ruist har mer på fötterna?

  3. brorson

    Hur kunde denna person få uppdrag som utredare – av något som egentligen inte behöver utredas? På sin egen blogg (sista inlägget verkar vara sedan 2020) framför han märkliga (verklighetsfrämmande) åsikter, som kan te sig vettiga vid en hastig genomläsning.

    Först och främst: Asylinvandringen till EU har vi (EU) svårt att styra över – på annat sätt än genom bättre utredningar och fler avslag för asylsökande utan asylskäl – eftersom behovet av asyl bestäms av förhållandena i flyktingarnas hemländer. Försök att ersätta asylinvandringen med något slags kvotsystem kommer sannolikt att leda till ökad kvotinvandring utan att asylinvandringen minskar nämnvärt.

    Utredarens påstående att höjda återvandringsbidrag skulle vara ineffektivt är rent skitsnack, eftersom vi redan har en mycket stor skattefinansierad återvandring, som med rätta kallas bidragsfusk. Återvandrare låtsas fortfarande vara bosatt i Sverige och fortsätter att ta emot bidrag, som förutsätter bosättning i Sverige.

    Varför inte ersätta fusket med ett lagligt återvndringsbidrag av tillräcklig storlek och varaktighet för att återvandraren ska avstå från fusket, som är en osäker inkomstkälla p.g.a. den förbättrade folkbokföringen och kontrollen av vilka som faktiskt bor i Sverige? Dessutom skulle återvandringen säkerligen öka med ett rimligt återvandringsbidrag, eftersom de flesta invandare är hederliga människor, som drar sig för att fuska, men inte klarar kostnaderna för återetablering i hemlandet.

    Även den, som fått svenskt medborgarskap, måste ha rätt till återvandringsbidrag – under villkor att han / hon avsäger sig sitt svenska medborgarskap. Vilket inte alls bör hindra henne / honom att framledes besöka Sverige som turist. Inte ens att söka asyl på nytt, men under förutsättning att situationen i hemlandet plötsligt försmämras.

    Att återvandringsbidragen skulle signalera att utlänningar inte skulle vara välkomna till Sverige är även det skitsnack från utredarens sida. Han är själv en fuskare, som har tagit emot ersättning för ett jobb, som han inte har gjort.

    Min kritik mot SD i tidigare kommentarer kvarstår. Partiet har haft för mycket fokus på assimilation / integration och för lite på återvandring. Partiet har också, enligt min mening, haft för stort fokus på att minska antalet utländska medborgare som vistas i Sverige, och för litet fokus på att minska antalet svenska medborgarskap, som beviljas till personer, som inte bör ha ett sådant.

      • brorson

        Vem / vilka har handplockat? Du skriver ”Fråga Tidö-laget”. Med ”Tidö-laget” menas väl regeringen + SD? Menar du att SD har handplockat den här kanaljen? Inte otänkbart, men i så fall har SD förts bakom ljuset av en bedragare, som låtsats stödja SD. Som inte ens har försökt hitta en opartisk utredare?? Märk väl vad jag själv har skrivit i den kommentar, som du har svarat på: ”Min kritik mot SD i tidigare kommentarer kvarstår.” All kan göra misstag, men…

        • Observatören

          SD förts bakom ljuset? Är du SD troll? De har väl inte den koll de vill ge sken av? Har de inte visat det rätt många gånger?

        • Robin

          Varför ska SD ha förts bakom ljuset? De hyllade honom då de tyckte att han hade rätt i en tidigare granskning. De tog väl för givet att han, likt dem, inte var så noga med fakta och istället anpassade sin ”fakta” utifrån vad man vill komma fram till. Och SD har ju varit tydliga med vad de anser utredningen SKA komma fram till. (Fakta är ju inte så intressant.) Tyvärr, för de blåbruna, hade Joakim fräckheten att gå in i utredningen utan underliggande motiv. Vilken fräckhet!

  4. Mique

    Sverigedemokraternas trollfabrik tycks ha startat upp igen efter semestern! Rasismen och det urdåliga språkbruket flödar igen bland målvakter/influencers och internettroll. Whataboutismen, personangreppen och de dåliga kunskaperna i de svenska språket är frapperande.

  5. Jonsson

    Enligt FNs konvention från 1951 finns 5 grunder för att räknas som flykting. Krig i hemlandet nämns inte som ett skäl. Förföljelse pga ras, religion, sexuell läggning och politisk åskådning utgör däremot flyktingskäl.
    Tandvård borde ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Beloppet på 50 kronor är det väl dags att höja i och med den envisa inflationen som böljar fram och åter.

    • brorson

      Sexuell läggning är väl ett tillägg under senare tid? Krig i hemlandet är en skyddsgrund enligt EU-direktivet om alternativt skyddsbehövande, men bara vid påtaglig risk att som civilperson dödas. Gäller alltså varken för soldater eller boende i landsdelar, där inget krig pågår, alltså ej heller för personer som har evakuerats till andra landsdelar, såsom ryssar som har evakuerats österut från Belgorod.

      Andra utlänningar än flyktingar ska ha en sjukförsäkring, som täcker de faktiska kostnaderna för vård i Sverige, alltså inte endast upp till högkostnadsskyddet.

      Precis som du skriver, bör det finnas ett högkostnadsskydd för asylsökande. Jag förmodar att det är vad du menar. Kostnader upp till högkostnadsskyddet ska de vara skyldiga att betala med eventuella medhavda pengar. Eller – om de saknar medhavda pengar – ska beloppet sättas upp på räkning, som för alla andra. Att – efter att eventuellt ha fått asyl – börja livet i Sverige med skulder, tycker jag inte är alltför blodigt, med tanke på alla andra som har skulder. Om det i stället blir avslag och utvisning, bör skulden överlämnas till kronofogde eller motsvarande i hemlandet – förutsatt att hårda straff, exempelvis fängelse, inte väntar den som har obetalda skulder. Därför bör regionerna ha generösa regler för avskrivning av skulder hos flyktingar. Men vi ska inte signalera att allting är gratis i Sverige, bara komma hit och ta för sig.

      Å andra sidan behövs ett rejält återvandringsbidrag för att stimulera frivillig återvandring. Utan en tillräckligt stor frivillig återvandring, måste vi ha en ännu kraftigare minskning av invandringen, vilket inte minst kommer att drabba flyktingar med genuina asylskäl. Det är precis tvärtemot vad utredaren har skrivit, när han påstår att återvandringsbidrag signalerar att utlänningar inte är välkomna hit. Tvärtom. Med en välfungerande återvandring signalerar vi att plats finns för fler flyktingar (även om de inte kan betala för sig) och andra utlänningar (om de kan betala för sig).

  6. Jonsson

    Brorson,
    Helt klart tillkom skrivningen om sexuell läggning senare.
    Mänskliga rättigheterna, där Eleanor Roosevelt var inblandad, hörde ju ihop med förintelsen. Händelser som skulle förhindras i framtiden. Kanske lite naivt?

    För numera har det uppstått en röra med oklara begrepp. Det var min poäng. Asyl? Flykting? Skyddsbehövande?
    Och det går att resa på semester till krigshärjade landet man flytt. Det går rentav att flytta tillbaka dit, bara man har en adress i Sverige för bibehållande av evt. välfärdsförmån som barnbidrag.
    Tandvård för 50 kronor är ju en orättvis särlagstiftning.
    Men högkostnadsskydd för alla tycker jag, eftersom tandvårdsförsäkringen inte fungerar och för att alla ju inte kan få tandvård för femtilappen.

    Känsliga rättigheter som är lite tabu att dryfta.

  7. brorson

    Jag skulle inte ha något emot att få invändningar från andra seriösa debattörer. Allting är ju inte självklart. Som exempel har jag föreslagit att – förutom svenska medborgare – endast utländska medborgare med permanent uppehehållstillstånd (PUT) ska ha rösträtt i kommun- och regionval. Samt att endast personer med svenskt medborgarskap ska vara valbara till kommuner och regioner, d.v.s. att man ska skilja mellan rösträtt och valbarhet.

    Är det självklart? Jag gissar att många, som läser denna blogg, inte alla tycker att man ska skilja rösträtt och valbarhet, d.v.s. att det ska krävas svenskt medborgarskap i båda fallen. En annan sak, som man kan ha delade meningar om, är förslaget att asylsökande ska omfattas av högkostnadsskyddet. Vilket å ena sidan innebär att de ska betala mer än 50 kr för vården. Men å andra sidan att de slipper betala den faktiska kostnaden. Och kanske får hela skulden avskriven, om de får avslag på sina asylansökningar. På vilken nivå ska ribban ligga?

    Jag har flera gånger liknat Sverige vid ett hotell, där nya gäster hela tiden flyttar in, men nästan ingen flyttar ut. Om återvandring liknas vid utflyttning från hotellet, kan många fler gäster tas emot, mätt över en längre tidsperiod. vid ökad utflyttning.

    Är det bra? Ja, det borde väl alla ärliga flyktingaktivister tycka. Men denna bloggs läsare? Svaret är inte självklart. Själv tycker jag att asyl ska vara ett tillfälligt skydd (som i enskilda fall kan vara hela livet) så länge man behöver skydd. Sedan ska man åka hem. Och lämna plats åt nya skyddsbehövande?

    Men ska då inga flyktingar ha chans att få PUT och kanske på längre sikt även svenskt medborgarskap? Jo, det tycker jag. Vad tycker du? Men det ska enligt min mening krävas särskilda skäl inte bara att man har bott en viss tid i Sverige. Men det ska också krävas.

    Jag har föreslagit minst fem år sammanhängande vistelse i Sverige för att få PUT. Och därefter minst tio år med PUT för att bli svensk medborgare. Vad tycker du?

    • Drutten

      Jag kan hålla med dig och sen ska kravet finnas att du ska vara hederlig för att över huvud taget ha en chans att få stanna i landet.

      • brorson

        Ingen verkar ha tänkt på att skilja mellan rösträtt och valbarhet, såvida man inte tycker att svenskt medborgarskap ska krävas i båda fallen. Enligt nuvarande regler krävs en vistelsetid under tre sammanhängande år (med undantag för kortare utlandsvistelser) för rösträtt i både kommun och regionval. Vill minnas att det från början krävdes fem år och att det då handlade enbart om kommunalval.

        Medborgarskapet är f.ö. en chimär (önskedröm att det skulle göra någon nämnvärd skillnad) i detta sammanhang. För att bli svensk medborgare krävs att man har beviljats PUT, vilket kan beviljas tidigast efter tre eller fyra vistelse-år (oklart vad som gäller), inte att man har haft PUT under en viss tid.

        Kriminella kan enkelt undvika att dömas för brott innan de blivit medborgare, exempelvis genom att anlita andra som utförare av brotten. Vi har lagar som verkar gjorda föra att locka kriminella till vårt land. Om man ens kan tala om ”vårt land”.

  8. kenth

    Får vi bukt med skjutningarna då?
    Gängkriminella kommer garant inte
    återvända. Många av dem som kommit
    hit är här därför att i hemlandet hade de
    blivit avrättade gör sin kriminalitet. Dom som
    öppnade våra gränser borde också få städa efter
    sig!

    • Bättre förr

      Tidöavtalet är en överenskommelse som inte omfattar allt, och gjordes före detta med att elpriserna skenade. Dock finns det många som ifrågasätter att privatpersoner ska betala så mycket mer än industrin för el och betala så skyhöga nätavgifter! grejen är nog att industrins lobbyister i EU har fått över så många politiker, lustigt nog allt från miljöpartister till sossar och M och övriga partier, på sin sida. Dessa politiker, både i EU-parlamentet och kommisionen, verkar tro att medborgarna, särskilt de fattigare, verkar ha oändligt gott om pengar, och sen kan ju staterna låna i hopp om att allt ska gå ihop så småningom, oklart hur. Mycket av elpriserna har ju en bakgrund i EU regler/lagstiftning, som att vi ska skicka en massa el till EU…

      • Robin

        Vad vill du ha sagt? Är det inte så att Tidölaget nu drar mot en lösning som ger alla svenskar skyhöga elkostnader i minst 40 år framåt?

        • brorson

          Vet du det säkert? Känner du till något annat alternativ, som inte ger skyhöga elkostnader. om man räknar in nätavgifterna också? Du vet kanske inte att jag har sågat förslaget på en annan blogg, men har till skillnad mot dig, som bara svamlar, förklarat varför. För det första har regeringen överskattat det framtida elbehovet, vilket kan leda till överetablering av kärnkraft. Och för det andra har även den nuvarande regeringen drabbats av nationell hybris, när man ska ligga i framkant med allting och satsa på oprövad teknik. Förvisso måste ny teknik utvecklas, bl. a. för återanvändning av det använda kärnbränslet, men varför i just Sverige, om vi ändå ska samarbeta med andra länder? För övrigt har sign Bättre förr helt rätt om de vansinniga EU-reglerna, som gör att de höga elpriserna i Tyskland spiller över på Sverige.

  9. brorson

    Vi kan ta hit fler flyktingar, om de som tas emot, inte stannar längre än nödvändigt. Det är väl inte precis SD:s linje, att vi ska ta emot fler, även om antalet mäts över en långre tid. Men förslaget om ökad återvandring borde stödjas av ärliga flyktinaktivister, som vill hjälpa medmänniskor i nöd, när de behöver hjälp, utan biavsikter att hjälpa svenska arbetsgivare att pressa ner löner och försämra välfärden för svenskar.

    Det är väl ingen slump att den ”handplockade” (av vem?) utredarens motstånd mot återvandring, stöds av Jonny Cato, som råkar vara Centerpartiets ledamot i riksdagens arbetsmarknadsutskott. C är det mest arbetar- och fackföreningsfientliga partiet i riksdagen. Och med detta parti vill det f.d. arbetarpartiet S samarbeta. C beskyller sina politiska motståndare för att vara rasister och kallar sin egen politik ”medmänsklig”. Cato har förespråkat sänkta ingångslöner för nyanställda. Och förespråkar därmed en form av apartheid: en extremt lågavlönad svarft underklass, som passar upp på den vita medelklassen. Med C-politik kommer vi att få samma slags raskravaller som USA under 1960-talet.

    Vi som är gamla nog minns hur svenska arbetsmarknadsbyråkrater handplockade arbetskraftinvandrare från Jugoslavien under 1960-talet. Utvalda juvoslaver fick påsar med fyrkantiga och runda klotser, som de skulle sätta i fyrkantiga och runda hål på tid. De snabbaste fick ”förmånen” få ackordsjobb i Sverige. Bakom jugoslaverna stod tidsstudiemän och tog tid, varefter arbetsgivaren sänkte ackordet även för de svenska arbetarna, som blev uppsagda när de fyllt 45. Olof Palme var, när han tillträtt som statsminister, klart oroad för att pensionssystemet skulle braka ihop. på grund av den kraftiga ökningen av 45-åriga sjukpensionärer. Bland dem många tidigare hitkomna invandrare.

    LO drev på om både bättre reglering av invandringen och bättre anställninsskydd för äldre. Och beskylldes för främlingsfientlighet och rasism av en vänstervriden journalistkår, som stod på arbetsgivarnas sida mot arbetarna och deras fackföreningar. LO och socialdemokratin beskylldes för att ha svikit revolutionen. Palme slapp inte heller kritik från dem, som jag vill kalla falskvänstern. När bönderna blev färre, sökte C nya väljargrupper bland företagarna – tyvärr de företagare som var och är de sämsta arbetsgivarna.

    För att återknyta till diskussionen mellan mig och sign Robin om vem som har handplockat ensamutredaren Joakim Ruist, som är mot återvandring. så tror jag att Ruist har fört SD bakom ljuset genom att instämma i SD:s jämförelser mellan tidigare arbetskraftinvandarare och senare tids flyktininvandrare – om det inte är SD som aningslösthar instämt i Ruists slutsatser. Ruist är en räknenisse utan verklighetsförankring. De flesta av dagens aktiva sverigedemokrater var inte ens födda när Palme tilllträdde som statsminister och saknar alltså egena erfarenheter från den tiden.

    1) Arbetskraftinvandrarna tillhörde de bästa inom sin folkgrupp, hade jobb i Sverige och var så trötta efter arbetsdagens slut, så att de inte ordkade begå brott, ens om de ville.

    2) De genuina flyktinginvandrarna, de som flytt från förföljelse, utgör snarare ett genomsnitt av sina folkgrupper, En del av dem har dessutom så svåra fysiska eller psykiska skador, så att de ö.h.t. inte kan bidra till sin egen försörjning.

    3) Därtill kommer alla, som fått uppehållstillstånd som flyktingar, trots att de saknat asylskäl. Bland dem kriminella som flytt från straff för brott, som de begått i hemländerna.

  10. Leif

    orkar såklart inte läsa men antar att du menar att ni (SD) skall krypa tillbaka från under den sten ni kom ifrån?

    Den stenen, låg den i det sönderbombade Berlin 1945?

  11. brorson

    Skrev i min förra kommentar om skillnaden mellan arbetskraftinvandrare under 1950- och början av 1960-talet, vilka hade valts ut p.g.a, deras stora arbetsförmåga och flyktinginvandrarna från samma land under 1990-talet och senare. Det var ju också skillnad mellan olika stora arbetskraftbehov i Sverige, i det ena fallet överfull sysselsättning och brist på arbetskraft och i det senare fallet en skenande arbetslöshet, som politikerna försökte dölja genom jobbsökarkurser och andra pseudosysselsättningar.

    Den som hade fått jobb direkt 1954 var chanslös 1994. Flyktinginvandring fanns även under 1950-talet. Men då fanns jobb även åt flyktingarna. Förklaringen? Europa skulle återuppbyggas efter kriget. Vilket land hade oförstörda fabriker, som kunde leverera insatsvarorna till återuppbyggnaden? Sverige hade nybyggda, toppmoderna farbriker. Men också gamla fabriker, som planerats läggas ner, när de nya togs i drift. I stället kördes de gamla och nya fabrikerna parallellt med hjälp av importerad arbetskraft. Alla nu nedlagda gruvor i Bergslagen var fortfarande i drift, en bit in på 1960-talet. I de krigshärjade länderna hade en ny generation arbetare vuxit upp. Den som var femton år 1945 och för ung för krigstjänst, var 25 år 1955 och på toppen av sin fysiska prestationsförmåga.

    Tyvärr kom det tjugo år senare att visa sig att samma person var totalt utsliten och pensionsmässig efter ytterligare tjugo år. Det var först under 1970-talet som LO började prioritera arbetsmiljö före löneökningar. Det var då, som vi fick de fortfarande gällande lagarna om anställningsskydd och arbetsmiljö. Som jag skrev var statsminister Olof Palme närmast skräckslagen av de skenande sjukpensioneringarna under 1970-talet, då en arbetare var utsliten vid 45 års ålder. Det var risk att pensionssystemet skulle braka ihop. Palme var en främmande fågel inom arbetarrörelsen med en del märkliga överklassmanér, men accepterades för att han så tydligt stod på arbetarnas sida.

    Strängt taget behövde vi inte invandringen ens under 1950- och 1960-talen för att klara svenskarnas egen välfärd. Den utländska arbetskraften arbetade i svenska gruvor och fabriker för återuppbyggnaden av sina egna länder. Jag har därmed inte förnekat att de bidrog till den svenska nationalinkomsten. Så att vi kunde samla i ladorna, som det heter. Det jag vänder mig mot, är pratet om att just svenskar skulle vara ett så uselt folkslag, så att vi inte hade klarat vår egen försörjning utan invandrarna och att det sär så fortfarande. Att medellivslängen ökar beror – förutom på de arbetsmiljlölagarf, som infördes under Palmes tid – på att de åldersrelaterade sjukdomarna debuterar senare i livet. Yngre pensionärer (åldersspannet 66 – 76 år) är friskare än någonsin och därmed mindre vårdkrävande.

    Den danska statsministern Mette Fredriksen, S, har överraskat med sitt utspel att sluta räkna upp pensionsåldern i takt med den ökande medellivslängden. Jag tror att hon har rätt. Det är nämligen skillnad mellan ålderssvaghet och sjuklighet. Det är ädelt att hjälp människor i nöd, d. v. s. flyktingar med genuina asylskäl. Det är uselt att öka arbetskraftinvandringen med skrämselpropaganda, att vi inte klarar äldreomsorgen med den arbetskraft som redan finns i Sverige. Det verkliga motivet är ju att sänka lönerna för den del av arbetskraften, som redan har de lägsta lönerna, öka arbetslösheten och därmed ersättningarna till arbetslösa.

    Nu varnar Rädda barnen för smittspridningen bland flyktingar i östra Kongo. Jag minns hur de afrikanska presidenterna protesterad mot ”brain drain”, d.v. s. hur sjukhusen i de forna kolonialmakterna erbjöd löner, som de afrikanska sjukhjusen inte kunde betala, till afrikanska läkare, som hade utbildats på fattiga afrikanska skattebetalares bekostnad. Klart att vi måste stimulera ökad återvandring, även hos högutbildad arbetskraft. Och det gäller inte bara läkare, utan även personer som behövs som experte

    • brorson

      utan även personer som behövs som experter och chefer i sina hemländer. För att de länderna också ska få en bättre framtid.

  12. Mique

    Tjena Petter! En mycket märklig reaktion från sverigedemokraterna och deras internetkrigares sida, då det gäller Liberalernas, Moderaternas, Kristdemokraternas och sverigedemokraternas koncensus i tillsättandet och direktiven till ensamutredaren Joachim Ruist, angående ”Översyn av incitamentstrukturerna för frivillig återvandring (Dir. 2023:151). Sverigedemokraterna och deras internetsvans beter sig som en skock med barn, som inte får som de vill! Ensamutredaren Joachim Ruist strikt vetenskapliga utredning, visar entydigt på det negativa för det svenska samhället, med ett kraftigt höjt återvandringbidrag! ”Man skjuter inte budbäraren”!

  13. kenth

    De hårt arbetande finska medborgare som valde att
    flytta pga. jobben på 50-60talen har faktiskt byggt
    upp sverige inte stjälpt.
    Sen kan man ju prat aom arbetskraftinvandringen idag i timtal
    utan att få något vettigt ur det…Dagens invandrare där störrre
    mängden sitter på shoppingcentra eller driver på stan
    för de behöver inte jobba pga. att nån vänlig själ på invandrarverket
    gett dem rätt till bidrag.Dags för dagens styrande se över regelverken?

  14. Sylvia

    Märkligt att utredaren inte följde utredningens direktiv, att undersöka möjlighet till återvandring för individer som inte assimilerar sitt nya hemland….Borde finnas någon form av ”åtgärd”, kanske rent av byta utredare…

    • brorson

      Visserligen har Åkesson i sina tal tryckt på att bidraget kan sökas av invandrare, som inte vill eller kan integreras i Sverige, men så vitt jag förstått är förslaget inte ens från SD:s sida specialdesignat för just den gruppen, utan ska kunna sökas av alla, som vistas legalt i Sverige. Alltså även av i.o.f.s. välanpassade invandrare, som befaras att deras barn kan komma att rekryteras till något kriminellt gäng. Eller helt enkelt inte har lyckats få något jobb i Sverige och inte vill leva på socialbidrag resten av livet. En arbetslös kan beräknas kosta det svenska samhället 120.000 – 150.000 kr per år, vilket ger en vink om lämplig storlek på återvandringsbidraget, vad vi har råd med. Det finns f.ö. ingen grundlagsbestämmelse som säger att det behövs en extern utredare för att utarbeta ett förslag till ny lag eller annat riksdagsbeslut. Den här utredningen är så usel, så att den hade blivit mycket bättre om den hade gjorts av anställda inom regeringskansliet.

    • Robin

      Märkligt att SD med svans har så svårt att ta till sig fakta då det inte stämmer med deras föreställningar.

      • brorson

        Det är ju den här utredaren, Ruist, som inte velat ta till sig fakta från verkligheten. Han vägrade ju sitta i samma TV-studio som dåvarande LO-ekonomen Sandra Scocco. när han smetade ut kostnaderna för VISSA invandrare på alla invandrare, även de som haft jobb och betalat skatt under alla år, och inte förbrukat mycket av välfärden. Vem är för resten invandrare? Även de, som vistas här illegalt under en kortare tid,. medan de begår brott?

        Ruist pöste av akademisk högfärd i den efterföljande debatten. Du tror kanske att man kan arbeta som LO-ekonom utan akademiska kunskaper i ekonomi PLUS kännedom om den verklighet, som LO-medlemmarna lever i? Huruvida Ruists fantasier om alla invandrares kollektiva skuld till det svenska samhället (nästan 100.000 kr per invandare OCH ÅR!) stöddes av ledande SD-företrädare, känner jag inte till. Gör du, eller fantiserar du, för att du ogillar SD och har svårt att finna sakliga invändningar mot det partiet?

        • Mique

          Tyvärr, åter igen cyklar du i badkaret och kommer med en massa skitsnack, som enbart sedimenterar din funktion som målvakt/influencer på Petter Nilssons blogg!

          • Anders

            Tragisk att vi har och haft sådana fega politiker här i landet så att vi har släppt in en sådan patetiskt svartskjor ta i landet.

  15. brorson

    Det har kommit fram sensationella och upprörande uppgifter om hur ledande svenska sossar med utstuderad elakhet har trakasserat sina danska partikamrater för att de haft bättre ordning på invandringen. Ledande i trakasserierna har varit den tidigare partisekreteraren och senare Sida-chefen och nuvarande landshövdingen Karin Jämtin, som har vräkt svenska biståndspengar över terrororganisationen Hamas och dess krigsförberedelser mot Israel. De svenska socialdemokraternas nuvarande rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi har vistats illegalt i Sverige. Han var då tio år och kan alltså inte lastas för att hans föräldrar har tilltvingat sig uppehållstillstånd genom att bryta mot
    svensk lag. Men har de varit goda föredömen, som uppfostrare?

    En förklaring till att en relativt liten andel av de flyktingar, som fått asyl i Danmark, har återvänt, torde vara att de haft genuina asylskäl, som till stor del kvarstår. Sverige har fyra gånger så många invandrare som Danmark, trots att totalbefolkningen knappt är dubbelt så stor. Sverige torde därmed ha en mycket större andel ”flyktingar” som utan nämnvärda risker för sin personliga säkerhet skulle kunna återvandra. Många har ju dessutom gjort det, men utan att anmäla detta till svenska myndigheter och har alltså fortsatt att ta emot bidrag, som förutsåtter boende i Sverige. Detta är dock en osäker inkomstkälla, vilket däremot ett återvandringsbidrag av rimlig storlek skulle vara.

    Charlatanen Joakim Ruists ”strikt vetenskapliga utredning” bör vi alltså bortse från. Det är möjligt att hans namn har fladdrat förbi, men jag har inte vetat något om honom och hans bisarra idéer, förrän hans namn dök upp på Petters blogg. Jag har alltså inte haft några förväntningar på att han skulle åstadkomma någonting bra eller dåligt. Om några har betett sig som en skick barn, som inte fått som de velat, här inte jag till dem. Några sverigedemokrater? Vill minnas att jag hört någon sverigedemokrat framföra liknande åsikter som han (övervärdering av arbetskraftinvandare och nedvärdering av flyktinginvandrare) men i så fall torde denne SD-are varit grundlurad. Tja, sådan kan hända i ett nytt parti, med många nya medlemmar utan tidigare erfarenhet och kunskap om politikens fallgropar.

    Ruist, som utger sig för att vara expert på ”global migration” ville i en TV-debatt våren 2018 inte svara på frågan om hans idéer inte skull kunna utnyttjas i den kommande valrörelsen. Han var förargad för att frågan ö.h.t, ställdes, Han hade kommit för att ”leverera kunskap”, Han hade vägrat vistas i samma studio, som en LO-ekonom, som helt klart vet mer om hur arbetsmarknaden fungerar än han själv. Det är tydligt att han inte ville förknippas med SD. som torde vara det parti, som enligt programledarens tro, skulle kunna utnyttja hans idéer i valrörelsen. Vill SD förknippas med denne högerextremist, som förespråkar en modern form av slavhandel? Han vill ju avskaffa asylrätten i hela EU, vilket vore både orealistiskt och omänskligt, och ersätta densamma med något slags kvotsystem. Som gamla tiders slavmarknader, där köparna valde ut vilka som skulle köpas.

    Nu vill han inte heller förknippas med SD, och har därför i sin (enligt sig Mique) strikt vetenskapliga utredning gjort ner förslaget om FRIVILLIG återfandring, vilket har förespråkats av SD. Det är klart att återvandringen ska vara frivillig för den som vistas häår legalt och inte har begått brott. När jag skrev på S-bloggar, skrev jag att Om arbetskraftinvandring verkligen behövs (vilket jag tvivlade på redan då) ska den i första hand tillgodoses genom flyktinginvandringen. Det är en skandal att arbetföra och fullt friska flyktingar har fått sitt första jobb först efter femton år i Sverige. samtidigt med import av tillfällig arbetskraft till jobb, som krävt ingen eller låg utbildning.

    Att avskaffa asylrätten vore både orealistiskt och omänskligt, eftersom det skulle leda till ökad illegal invand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.