En tragisk och sorglig läsning

I grund och botten kan inlägg på Twitter ofta vara en mycket tragisk läsning. Där frodas obildat språk på retorikens bakgård. Det är ävem möjligt att se Twitter som en beklämmande möjlighet för observationer, strömningar och tendenser i omvärlden just nu. Mitt tidigare inlägg ”Twitter sanningens och osanningens kanal”. Twitter innehåller naturligtvis också upplyftande undantag med positiva och respektfulla inlägg.

Twitter startade 2006 i Kalifornien, USA. Själv började jag med Twitter första gången 2008 och har gjort ett par uppehåll sedan dess. De första åren fick jag många intressanta länkar till information jag annars inte skulle fått. Twitter fick stor uppmärksamhet 2008 under Obamas presidentkampanj.

Ibland kan jag få en känsla av att många som skriver inlägg på Twitter möjligen inte tror att det märks så väl att språket och tonen allt för ofta är rent avskyvärd. Som att samma personer absolut inte skulle yttra sig på detta sätt i traditionella medier ellr rakt över bordet till någon annan. Känslan kan bli, ut på Twitter och bete sig fullständigt obildad. Vad skall det bli av Twitter-människan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.