Twitter sanningens och osanningens kanal

Men i grund och botten är Twitter för det mesta en mycket tragisk läsning. Varför kanske man kan ha nytta av att läsa Twitter. Observera att jag inte är köpt av Twitter. Jag svär på att Elon Musk inta har varit i kontakt med mig eller på annat sätt försökt muta eller påverka mitt intresse för Twitter

Underskatta aldrig Twitter som skvallerkanal. Jag ser dock Twitter som ett inslag i omvärldsorienteringen. På Twitter är folk ärligare än på andra ställen vill jag verkligen påstå. Det innebär inte att sanningen alltid frodas på Twitter men förståsigpåare, opinionsbildare och andra typ politiker ger med sina inlägg en uppseendeväckande god uppfattning om vad som är i görningen. Ingen vänster-, mitten-, eller högerorienterad traditionell media av något slag skulle ocensurerat presentera vad Twitter kan av innehåll från uppslag, hänvisningar, kommentarer, svar, påståenden, vilseledning, ursäkter, påhopp och vad det vara månde.

Om man läser och läser och åter läser Twitter över en tid får man en ytterst intressant och givande bild av vad vilket folk som helst, politiker, tjänstepersoner, opinionsbildare står för och sin ärlighets namn har sagt.

Det var på Twitter det lovades runt och höll tunt. Det var på Twitter som en annan politiker försökte få tusen och åter tusentals läsare och lyssnare att framstå som dumma. ”Det har jag aldrig lovat” trots att nästan alla hört och förstått. Det var på Twitter som en högre politiker inom det högernationalistiska partiet hyllade yttrande så att de skulle kunna fortsätta bränna koranen och jaga muslimer. Här nedan endast några exempel på några citat utan att ange den som citerar.

”Glöm inte! Rödgröna bär skuld för skott och sprängningar – hur kan folk lita på Andersson?”

”Karlshamnsverket kördes inte en enda gång under 2022 för att Sveriges elsystem behövde det. Inte en enda gång! … Alla gånger som Karlshamnsverket kördes så gjordes det för att ägaren Uniper skulle kunna profitera på sin klimatsmutsiga el.”

”Stödet för yttrandefriheten är bra, men när den i SDs munnar blir selektiv, då blir det farligt. När Björn Söder inför valet uttryckte att han önskade att S skulle försvinna för alltid, då hörde vi vindsuset från Tyskland och 30-talet. SD står inte för yttrandefrihet. Brun Björn!”

”Vad beträffar George Soros så anser jag att han är en av de farligaste män för tillfället. Den påverkan han har på politiska grupperingar och partier i Europa är skrämmande.”

”Middag ikväll på Ungerns residens tillsammans med ambassadören Adrien Müller och statssekreteraren för EU-frågor János Bóka. 🇸🇪🇭🇺”

” I över ett sekel har vänstern framgångsrikt satt eget folk på betydande positioner i samhället. Genom skattemedel har man finansierat sina åsiktsfränders organisationer och institutioner. Sedan hävdar man att dessa är ”oberoende” och får inte röras… Nåde den som kritiserar!”

” Vi kan inte ha en statsminister som inte tycker det är någon stor sak att ljuga för polis och myndigheter, för det är vad @SwedishPM egentligen säger, när han visste om allt detta, men ändå anställer PM Nilsson…”

” När jag jobbade i stadshuset var att ”göra en Kristersson” ett vanligt skämt bland moderaterna där. Dvs gå hem tidigt, eller inte komma in till jobbet alls.”

” Den som är utan skuld kastar första stenen, sa jag till konstapeln som stoppat mig för fortkörning. Då gjorde han honnör och lät mig åka vidare.”

”Den som är helt fri från skuld kan kasta den första stenen.” Ett bibelcitat som är regeringens svar på all form av kritik, så att de kan fortsätta att ljuga och bryta mot lagar. Ren härskarteknik ämnad att stänga ner diskussioner. Nivån är skrämmande.”

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.