Marja

Den långa resan.

Tvångsmedicinerad och stressad.

I dag var det ett fruktansvärt oväsen utanför Coop. En liten ettrig hund klädd i tröja stod bunden utanför och skällde ursinnigt på alla. En man stannade till och försökte tala lugnande med den, men den blev bara argare och till slut gick skällandet upp i falsett. Hundens kompis, också liten men lurvigare, försökte tappert hänga med i skällandet, men fick ge upp…

Lite längre fram stod en dalmatier bunden och den vände sig bort från det skällande hundparet och verkade nästan rädd. När jag gick förbi den tittade den på mig och sa “Uuuh…äjäjäj…uh…äjäjäj” och tittade in i affären. “Okej” sa jag, “det gör jag” och styrde kosan mot Kundtjänst, för att be dem efterlysa hundägarna.

På vägen dit blev jag hejdad av en tjej, som leende hällde en kapsel med Omega-3 i min hand och sträckte fram en bägare vatten. “Var så god!” Jag stoppade i mig kapseln i hopp om att hon spetsat den med något väldigt uppiggande för att få omedelbar effekt. Hon sålde tre förpackningar för priset av en. Jag skulle få med mig en förpackning direkt och sedan skulle jag få de andra två med posten om ett par dar. Jag skulle bli fantastiskt pigg redan om ett par veckor.

Det hon inte berättade för mig var att jag antagligen skulle fortsätta att få dessa förpackningar regelbundet med posten tillsammans med en faktura. Plötsligt tog hon fram ett formulär och frågade efter mitt namn. Då fick jag äntligen en syl i vädret och sa “Nej tack!”.

Innan jag sen hann fram till Kundtjänsten hörde jag att de efterlyste två hundägare med hundar utanför som skapade allmän oreda.

Nu sitter jag här och rapar Omega-3 och är arg på mig själv för att jag inte bara tackade nej till den lilla kapseln. Vanligtvis gör jag det, för jag tycker verkligen inte om att bli hejdad av folk som ska kränga både det ena och det andra.

I morse ringde en kille på min mobil och påstod att jag hade visat intresse för tidskriften Digitalfoto för alla (kanske den hette). “Nej, det har jag inte”, sa jag. “Har du inte?”, frågade han. “Nej”, sa jag och så la vi på. Jag skulle ju ha frågat varifrån han hade fått den uppgiften.
Jag kanske ska nixa mobilen också? Har inte tänkt på det.

Härom veckan fick jag ett brev från Hemmets Journal, som påstod att jag tidigare prenumererat på tidningen och nu gav de mig ett förmånligt erbjudande. Jag har aldrig prenumererat på Hemmets Journal! Jag blev lite sur och tänkte att jag skulle skriva ett mail till deras kundtjänst, men sen orkade jag inte bry mig. Ett par dar senare såg jag att min granne, som tag tar in posten åt, fick samma brev. Jag tror knappast att hon heller har prenumererat på Hemmets Journal tidigare. Vilken rövare de drar!

Jag rapar fortfarande Omega-3 och har dessutom fått en ögoninflammation igen, så nu ska jag blunda resten av kvällen.

Känner mig ungefär som den här tisteln.

Taggarna utåt, men ändå vacker på något sätt.:D

Ha en skön måndagskväll <3

14 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    men Yeack, va äcklitt!

    Krya på dig, ”se” det positiva i eländet = Du slipper se så mycket skit en stund- å kan skåda i ditt ”inre”…
    (OBS Skiddiansk humor)

    Vacker tistel!!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Vi blev störda i middagen igår, tidningsförlaget ringde, han hade sett att vi prenumererat på tidningen Witch, och han undrade om vi tyckt att den var bra. Jo, vi har den fortfarande. Aha, men vill ni inte prova på Kalle Anka då, sa han. Näpp, ingen i den här familen är intresserad sa jag. Jamen den vänder sig till barn från 5 årsålder och upp till 13 år. Vår dotter är 12 år inte intresserad av Kalle Anka, hon vill bara ha saker med vampyrer. Då hade han inget mer att tillägga 🙂
    Eftersom du nu ska blunda resten av kvällen så lär du ju inte läsa detta förrän imorgon. Hoppas du blev bättre!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-09-13 19:20)
    Jag hann se din kommentar innan jag började blunda.:D
    Det är tydligen ett nytt grepp att ringa och försöka med både det ena och det andra. Eftersom ni prenumenerar på Witch så får de ringa även om ni nixat.
    Kram

  4. Elisabet

    Gillar inte de där säljarna av Omega-3 som dyker upp överallt. Folk tror att de får bra fiskolja men de där grejerna kan vara av dålig kvalitet och de är ofta inte godkända att säljas i hälsobutiker. Sen blir man faktiskt inte pigg av Omega-3 utan det används för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Inte för att pigga upp! 🙂 Så tur att du tackade nej till det! Lycka till med blundandet och hoppas ögonen blir bättre snart 🙂

  5. Anne-Marie Mäkelä

    Detta var i går, jag hoppas allt känns bättre idag. Du har rätt i att det är störande med dessa försäljare som står överallt. Min pappa, som hörde dåligt, fick ett tag det ena ”mirakelpillret” efter det andra som han prenumererat på. Han hade inte en aning om att han accepterat ett abonnemang.

  6. Marja Granqvist

    Svar till Elisabet (2010-09-13 21:20)
    Visst. Vill jag ha Omega-3 kommer jag ju till dig. Och jag vet att man inte blir pigg av det. Jag lät henne prata utan att bli emotsagd, för jag var ju stressad över de stackars hundarna… Kanske var det därför jag tog pillret utan att tänka.
    Intressant mail du skickade. Kommer att svara i eftermiddag. Blundar bara medena ögat i dag.
    Kram

  7. Marja Granqvist

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-09-14 06:22)
    Man blir verkligen påhoppad. Den här tjejen pratade i ett tills jag sa Nej tack! och då tappade hon nästan hakan av förvåning. Jag brukar gå omvägar om dessa försäljare.
    Bättre i dag, blundar bara med ena ögat. Kram

  8. Babs

    Jag skrattar gott!
    Jag skulle aldrig våga stoppa i mig en tablett/kapsel som någon gav mig sådär men du lever tydligen fortfarande 😉
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.