Marja

Den långa resan.

Nu blev det inte så.

För ungefär en månad sedan skrev jag att jag läst i tidningen att pensionärer skulle få åka med ungdomspris lokalbussen. Det skulle träda i kraft när den nya tidtabellen skulle komma. Jag har inte kvar tidningen och är inte hundra på ordalydelsen i notisen, men som jag förstod det var beslutet taget.

Nu blev det inte så. Den nya tidtabellen för våren och sommaren började gälla i dag och i den finns inte pensionärer nämnda i prislistan. Senast jag laddade mitt kort på bussen frågade jag busschauffören om det blir ungdomspris nästa gång jag laddar. Que? Han förstod ingenting. Då ringde jag till Ultras kundtjänst och frågade hur det var. Kvinnan jag pratade med drog på svaret och sa sen “Ja, det pratades om det, men det blev inte så”. “Nähä”, sa jag, “blir det ett senare beslut, kanske?” Det kunde hon inte säga något om. På hennes tonfall och korta och bestämda svar förstod jag att det var något hon visste, som hon inte kunde säga. Mycket mystiskt. Är det någon som ha inside information om vad som hänt? Jag anar en oenighet mellan kommunen och bussbolaget.

I dag har jag stigit upp mitt i natten (kl 06.30) för att på fastande mage ta en tidig buss till labbet på sjukhuset. Jag var ju och undersökte mitt ben i onsdags och redan på fredag fick jag en kallelse till kärlkirurgen, samt en remiss för att ta en massa prover innan.
Det gick smidigare än jag förväntat och jag var hemma redan kl 09.00. Efter frukosten somnade jag förstås och har sovit i stort hela dagen. Det blev en sån där trött-dag i dag. Det är så himla lätt att hamna i obalans.

I morgon är jag garanterat pigg och har en hel dag utan något inplanerat framför mig.

Ha en skön måndagskväll <3

8 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-05-02 19:50)
    Ja, det gör den, men med två isbitar i vattnet kvicknade den till.:) Tyvärr var det inte lika lätt med mig. Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-05-03 08:11)
    Ja, det handlar om åderbråck… eller att klaffarna i en ven inte fungerar, så att det blir ett läckage.

    Nej, tyvärr har lokaltrafiken aldrig haft någon pensionärstaxa, utan det är fullt pris som gäller. Såg faktiskt fram emot att få åka lite billigare.:(
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-05-03 12:01)
    Om det hade stått att det var ett förslag, så hade jag ju skrivit det… men i mitt blogginlägg skrev jag att det skulle bli så. Nej,jag hörde på kvinnans röst att det var något skumt.
    Ha det bra. Kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Så dålig stil.. det är som att ”nästan-lova” för att sedan låtsas att man inte vet något alls om det hela.. *suck* vad less man blir!

    Överhuvudtaget så tycker jag att det ska bli billigare att åka buss. För alla!!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-05-06 09:26)
    Håller med att det är dålig stil.:( Dessutom har de höjt avgifterna nu närnya tabellen kom.:(
    Ha en fin helg! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.