Marja

Den långa resan.

Pensionärsuppror minsann.

Då hade jag uppfattat ärendet rätt. Kommunstyrelsen hade tagit ett beslut redan i december 2010 om seniortaxa på lokalbussarna, men Länstrafiken väntar till årsmötet den 8 juni 2011 innan de tar sitt formella beslut. Snacka om förhalning.

I dagens Vk kan vi läsa att många arga pensionärer har hört av sig till både Länstrafiken och Britt-Marie Lövgren (FP), som tillsammans med Lennart Degerliden (FP) motionerade i ärendet till kommunfullmäktige. Britt-Marie säger att hon hoppas att beslutet ska träda i kraft så fort som möjligt, för ”- Annars blir det väl pensionärsuppror!”

Länstrafiken säger att folk inte har förstått att det här är en lång process. När beslut är taget gäller det att ”genomföra förändringen rent tekniskt”, så vi får nog vänta tills vintertabellen tas i bruk den 3 oktober.

Ursäkta mig om jag verkar dum, men ”rent tekniskt” är det väl inte så svårt för busschaufförerna att ta ungdomstaxa för seniorerna i stället för vuxentaxa? I Stockholm har man två taxor/remsor, en grön för vuxna och en orange för barn/seniorer. That’s it! Inget tekniskt strul där inte. 

Om nu Länstrafiken inte gillar det här förslaget, får väl kommunen byta bolag för lokaltrafiken vid nästa upphandling.

”Ett litet uppror då och då är en nödvändig medicin för en regerings goda hälsa.”
(Thomas Jefferson)

Ha en trevlig onsdag <3