Petter Nilsson(SD)

Äldreomsorgen är inget integrationsprojekt!

Man har gjort anställningar t ex inom äldreomsorgen till ett integrationsprojekt.

Där man anställer upp utrikes födda – utan erforderliga språkkrav, för att försköna statistiken  – vilket leder till samarbetssvårigheter på arbetsplatser, likväl som en oangenäm tillvaro för den som arbetar inom området utan god språkförståelse.

Det drabbar tryggheten, det drabbar äldre och deras anhöriga, och det drabbar de anställda. Allt för att man vill försköna statistiken.

Vi måste ställa krav på god språkförståelse för personal inom äldreomsorgen.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Anders

  har flera bekanta som ringt boende där deras anhöriga bor och ingen på plats har kunnat göra sig förstådd på svenska både i norr och västerbotten

 2. NN

  Sant! Arbete inom äldreomsorg är ett kvalificerat arbete och en oerhört viktig aspekt är kommunikation! Bra att SD verkar för att samtlig personal inom äldrevården klarar av det! I många fall är det fråga om liv eller död!

 3. Maria

  Inressant att äldreomsorg blivit ”integrationsprojekt”..Innan arbete med barn, krävs att sökande lämnar intyg från kriminalregistret! När nyanlända anställs för arbete med sköra äldre, är vandeln okänd! Instämmer i att kommunfullmäktige kunde vara mer lämpligt integrationsprojekt!

 4. arbetare

  Hemtjänsten i Nordmaling har under flera år nobbat vårdskoleelever att helgjobba inom äldrevården eftersom man istället fått skattesubventionerade nyanlända utan kostnad .
  ( Att inte kunna svenska är tydligen inget hinder bara kommunen sparar pengar .)
  Givetvis biter man sig själv i arslet eftersom ingen nyutexaminerad uska sedan vill jobba åt en arbetsgivare som både betalar dåligt och struntar i både personal och patienter …..
  Då går kommunen ut och gnäller i VK över att svenska undomar inte vill jobba inom vården och låtsas som om hemtjänsten skulle gått under utan invandrarna .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.