Petter Nilsson(SD)

Ska undersköterskan betala för umepolitikerns operabesök?

Invånare i Umeå kommun betalar i särklass mest till kultur per invånare. Övriga partierna är överens om merparten av dessa kultursatsningar, även om vissa nyktrat till om särskilda mindre kultursatsningar.

Det märkliga är emellertid att det råder konsensus inom sjuklövern avseende de stora kultursatsningarna som faktiskt tar omfattande medel från kärnverksamheten – utbildning, individ- och familjeomsorg och äldreomsorg – där medel verkligen behövs idag.

2016 la Umeå kommun ned cirka 2700 kr per invånare på kultur. Solna kommun runt 500.

Solna kommun har ändå ett rikt kulturliv med många kända kulturprofiler.
Detta trots att man inte har en Norrlandsopera, ett kvinnohistoriskt museum… – Ja, till och med utan att ha en #metoo-puma.
Det vill säga de satsningar som alla övriga partier stått bakom i Umeå kommun.

De sneda prioriteringar som övriga partier står för måste få ut slut. Vi måste satsa på kärnverksamheten!

Ytterst måste man fråga sig. Ska verkligen undersköterskan betala för umepolitikerns operabesök?

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. NN

  SD har rätt! Pandemin har tydligt visat för oss alla vad som är viktigt i livet och kultur återfinns lägre ned på listan. Alliansen är ingen egentlig opposition till styrande s och mp!

 2. Maria

  Det är väl att betrakta som kriminellt att använda skattebetalarnas medel till uppräknade satsningar! Nej, byt ut finansiering och kolla ifall det finns privata intressenter av puman, NO och Kvinnohistoriska.

 3. Mia

  Nog för att du har rätt att Umeå kommun lägger mycket pengar på kultur men du ser inte rätt uppenbara problem att jämföra Umeå, som är den enda större staden inom väldigt stor radie, med Solna som ligger i Stockholm med all gemensamt kulturutbud de har där? Det blir ju helt vilseledande. Välj en liknande stad istället?

 4. Jonsson

  Sannolikt skall vårdpersonal solidariskt sponsra finkulturen.
  Umeå har kanske fortfarande kulturdriven ekonomi? Så hur mår kommunens ekonomi, tro…
  Om den ömtåliga ”katten” mår bättre nu, då kan den flytta till operan istället.

 5. Maria

  Mia; Än så länge har vi möjlighet att någorlunda fritt välja bostadsort…Vi som väljer en stad i glest befolkat område, som Umeå, har eventuellt vissa preferenser, till skillnad från det mer tättbefolkade Mälardalen, där man fö har stordroftsfördelar med evenemang! Önskar medborgarna ta del av mer kultur, bör politiken hänvisa till den egna plånboken i högre utsträckning här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.