Petter Nilsson(SD)

Hur svårt ska det vara?

Skrev tidigare förra veckan om vikten av att leda genom exempel.

Skriver det här inlägget efter att Dan Eliasson som generaldirektör för MSB valt att förkunna sin resa till kanarieöarna som nödvändig.

Det är förstås en förtroendefråga, vilknt rimligen bör påverka både väljarnas förtroende för politiker som missköter sig (även om ansvarsutkrävande dröjer fram till 2022), och även förtroendet för generaldirektörer.

Men det är så mycket mer än så. Det handlar om att undvika onödig smittospridning. Någon klar avgränsning för ”icke nödvändig resa” finns inte – samtidigt är det tydligt att det rör ”besöks- och turistresor”. Men när statsråd går emot SMS och föreskrifter, och när generaldirektör för myndigheten för samhällsskydd och beredskap förklarar att en resa till kanarieholmarna är nödvändig, så riskerar det självklart en betydligt mycket mer liberal tolkning av begreppet ”icke nödvändig resa”.

Det är inte ok. Inte alls.

För egen del anser jag semesterresor vara en lyx. I det här fallet är det alltså pampar som betalas av skattemedel som reser. Att man väljer att själv lyxa till det på bekostnad av befolkningens trygghet som generaldirektör är väldigt anmärkningsvärt.

3 kommentarer

  1. Maria

    Utomordentligt märkligt att vederbörande generaldirektör inte avsätts! Synnerligen omdömeslöst agerande att totalt ignorera annan myndighets rekommendationer / råd!

  2. Stefan

    Ger inga bra signaler till folket då de inte ens kan gå på krogen eller bibliotek.

    Löfven kan jag förstå det är ingenting att julhandla i jäm med Kanarieöarnaresa. Vore skillnad om han hade släkting där som var sjuk eller så.

    Politiker är inte mer än människor men de måste försöka föregå med gott exempel.

  3. Pingback: Nu måste väl ändå Dan Eliasson ha gjort sitt? | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.