Petter Nilsson(SD)

Behövs HBTQ-Aktivism?

Läste Jonas Bergströms ledare (märkt miljö) imorse. Han försöker koppla ihop SD med att vara hbtq-fientliga.
Det är inget nytt. Men vill först fullständigt såga hans mening. Därefter gå in lite djupare på problemet HBTQ-aktivism (beklagar halv-clickbait i rubriken).

Sverige leder ligan när det kommer till tolerans mot samkönade. Endast 2% av Sveriges befolkning anser att att homo- och bisexuella ska ha annorlunda rättigheter än heterosexuella. Vilket är synnerligen lågt ur ett internationellt perspektiv (även inom EU).

Cirka 20% av svenska folket sympatiserar idag med SD. Vi har en stor, och växande medlemsskara.
Om vi nu skulle vara väldigt fördomsfulla avseende SD-väljare så kan vi låtsas att dessa 2% skulle exklusivt välja att rösta SD. I sådana fall skulle en röst av tio ha den uppfattningen som Bergström tillskriver SD.
Och då har vi dessutom inte tagit hänsyn för hur stor del av de 2% som kommer från de destruktiva mångkulturella inslag Bergström själv vurmat för.

Men. Ok. Värstafallsscenariot skulle ifrån Bergströms vänsterperspektiv innebära att 90% av SD-väljarna inte vill begränsa rättigheter för HBTQ.

Skärpning Bergström. Bättre kan du.

Vidare till den märkliga litteraturen.
Här är en länk till den litteratur som förekommit i Umeå kommuns skolor. På något sätt har detta hamnat där. Om det inte skett inom ramen för något formellt beslut, politiskt eller genom förvaltningsdelgation – så är det rimligen aktivism.
Att trivialisera detta ska inte göras.

Innehållet i detta underlag är inte alls lämpligt för Umeås skolor, och ska heller inte förekomma. Detta ska vara budskapet.
Är inte bara genant, är rent destruktivt när meningsmotståndare tillskriver 20% av befolkningen uppfattningar de inte har.

Ta ansvar för samhället istället. Sluta trivialisera problem, och diskutera sakfrågor istället.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Nej, det behövs ingen hbtq-aktivism. Det är absolut inte samma sak som om någon skulle vilja förbjuda vissa sexuella läggningar. Det finns faktiskt ett stort spann däremellan. Ryssland har inte förbjudit homosexualitet. Men deras klubbar än hänvisade till bakgator.

 2. Lars

  Hörde berättas om ett lesbiskt par, som i bostadsbristerns tid provade förorten i ”utsatt” område. Öppet lesbiska var inte alls populära där. De röstade för övrigt SD enligt egen utsago. Och Sverige erkänner ju förtryck mot homosexuella som flyktskäl, men det innebär också att det kan bli obekvämt att som homosexuell bo i samma område som sina landsmän, om de övriga har flytt av andra skäl…
  Sen finns det ett stort problem med det sätt HBTQ saluförs i dag, som i dessa broshyrer. Det blir ju också lite fel om de som är heterosexuella ska behöva känna sig vara nåt fel på…Könsbyte beskrivs ju ibland som nåt ganska enkelt och naturligt. Men det är inte alls så enkelt, och det finns stor risk för att de som genomför bytet får en massa problem sedan, kroppen är ju inte gjord för att byta kön, och det finns risk en rad komplikationer. Men värst av allt, det finns risk för att folk som mår dåligt psykiskt ser könsbyte som en möjlig räddning, men det är oftast inte fullt så ”enkelt” att kurera psykiskt illamående….

 3. Henrik Agerhäll

  Tidigare lokale RFSL-ordföranden i Umeå, Daniel Nyström, får väl sägas ha varit tämligen SD-fientlig. Min uppfattning är att vissa politiska HBTQ-aktivister är väldigt mycket emot invandringskritiker och SD medan invandringskritiker inte har något större intresse av att diskutera vad folk ägnar sig åt i sina sovrum. Hatet mot invandringskritker från vissa HBTQ-aktivister är för mig en gåta. Kanske upplever man sig som annorlunda och att man i någon mån blir ”mindre annorlunda” om det dyker upp fler människor som är annorlunda rent etniskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.