Petter Nilsson(SD)

Greta-ikon och Pride-Jesus har ingen plats i Kyrkan!

Många kommer till kyrkan för att be, få en del av heligheten som en kyrka erbjuder. Vissa kommer till kyrkan för att få stöd. Vissa för att sörja.
Jag har samtidigt en förståelse för att konst måste kunna vara provokativ.

Men varför ställer kyrkan ut en greta-ikon? Varför ställer man ut en pride-jesus?

Vilken tröst erbjuder dessa ”konstnärliga utsmyckningar” den sörjande modern som precis förlorat sitt barn, eller den äldre herren som precis förlorat sin älskade?

Och vilken inspiration medför alstren de konservativa kristna i församlingen?

Helt bizarrt.
Det måste till en ändring i Svenska Kyrkan.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Lars

  Svenska Kyrkan har nog efter reformationen alltid i någon mån varit politiserad.Till en början som inkomstkälla för staten (Gustav Vasa) och sedermera använts för viss undervisning i religion men samtidigt ockå svenska och samhällsmoral. Men så odemokratisk och politisk som nu har den nog aldrig varit i den meningen att kyrkan i nån sort förhoppning att anses politiskt neutral av folket driver en tämligen radikal vänsteragenda, vilket på intet sätt är demokratiskt, och främst drabbar sedan länge redan befintliga befintliga men mindre rika svenskar hårdast. Etablissemanget gynnas och blir rika då de har råd med jurister och ekonomer mm som kan trixa med skatt och kapitalplaceringar och ev. boende i rätt länder mm. Dessutom får vi med måttlig inkomst betala med sämre vård pga begränsade resurser, sämre skola då mycket resurser satsas på svenskundervisning, sämre a-kassa, sämre sjukförsäkring och sämre trygghet då polisen måste prioritera grova brott i förorterna medan stölder mm ofta bortprioriteras. Det är ju väl känt att man kan hjälpa fler för samma resurser om man hjälper folk i hemländerna, men kyrkan ska ändå öka mottagandet här. Klimatet har egentligen inget med kyrkan att göra, grejen är ju att den viktigaste delen av klimatarbetet inte ens behöver ett folkligt engagemang, det räcker med lagstiftning och vissa regeringåtgärder mm för att ordna detta. Snarare är klimatköret ägnat att folk ska acceptera lägre levnadsstandard mm i tron att detta är nödvändigt för att rädda klimatet, så att politikerna kan använda pengarna som blir över annat, och att skapa en lydnad hos befolkningen, och en tro på att den sittande regeringen är helt nödvändig för klimatet och livet på jorden. Det faktum att de rika ”filantroperna” flög för fullt med privatjet till World Economic forum före pandemin är ju en tankeställare om att de inte tar klimathotet på personligt allvar, trots att de stöder klimatsatsningar (som ger inkomster för de rika genom satsningar på elbilar och batterier och kraftverk mm), till skillnad mot pandemin som ledde till mer digitala möten….

 2. Kenth

  Det måste bli ett krav att folk som flyttar till sverige måste rätta sig efter våra lagar och regler
  och lämna sitt lands religiösa värderingar. Då först kommer det religiösa våld som sveper över landet
  att avta.

 3. Brorson

  Den prästen borde avkragas. Han är inte värdig att förkunna Guds ord. Han har dessutom skändat kyrkorummets helighet. Kyrkan är ju Guds tempel, dit man har kommit för att möta Gud.. Det bör därför inte finnas något som distraherar, särskilt inte så grovt. Under 1800-talet kalkade man över de medeltida väggmålningarna. Nu går vissa präster till motsatt överdrift.

  Jag har vågat stå för den kontroversiella åsikten att det ska vara straffbart (böter) att skända muslimernas profet. Inte för att han är helig för mig, utan av hänsyn til dem som tror det. Eftersom Sverige dock är ett kristet land bör det vara dubbelt straff att skända Jesus och de kristna helgonen.

  Försöken att göra Greta till ett slags helgon är ren avgudadyrkan. Satan håller på att ta över Svenska kyrkan. Se bara vad avkristningen av vår land har lett till. Omoral och laglöshet. Syndarna ska ha förlåtelse, inte medhåll.

  Det är också dags att protestera mot vissa kyrkopolitikers ambition att göra kyrkoavgiften till något slags extra kommunalskatt, under fältropet ”profetisk och politisk diakoni”. I Katolska kyrkan är diakonerna ett slags lägre prästerskap, motsvarande svenska pastorsadjunkter, inte socialsekreterare som betalar ut bidrag eller jurister som ger råd hur man bryter mot svensk lag.

  Fru Löfvén, som kandiderar till kyrkomötet vill dra ner på teologin och öka ”diakonin”, så att hennes partikamrater i kommunerna kan skära ner på välfärden och skjuta över kostnader på kyrkan. Snacka om månglarna i templet.

 4. Basic Rules

  Värden närmare bestämt västvärlden med dess woke globalism, liberalism förstör allt den tar i,
  och det blir bara värre och värre med Biden/Harris i vita huset. Kyrkan är ett exempel på wokeness dvs ren galenskap.

 5. Pingback: Kyrkan ska vara välkomnande! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.