Petter Nilsson(SD)

Kyrkan ska vara välkomnande!

Gårdagens inlägg kring pride-jesus och ikon-greta resulterade i att en del personer hörde av sig till mig. Många tillskrev mig åsikter jag helt enkelt inte har.

För det första. Jag har inga bekymmer med att konst kan vara provokativ. Absolut inte. Men det innebär inte att man behöver vara provokativ i kyrkorummet. Där finns människor som faktiskt är troende. Det finns också de som sörjer. Men också de som söker efter den rustika helighet rummet erbjuder.

Provocerande konst har jag som sagt förståelse för – men inte i kyrkrummet.

Det blir inte alls rätt att vara provokativ i den miljön.

Det provokativa i att bränna en bibel eller koran. Det provokativa att ställa ut en pride-[Jesus/Muhammed] på en konstutställning är väsensskilt.

Jag tycker inte att politik ska splittra upp svenska kyrkan. Politiska inslag ska absolut undvikas. Särskilt i kyrkorummet. Samtidigt har jag absolut synpunkter på att Svenska Kyrkan använder medlemmarnas pengar på exempelvis asylrättsaktivism.

Det är min politiska uppfattning att de som kommer till Sverige – oaktat religiös tillhörighet – behöver bli en del av det svenska samhället. S k assimilation.
Integration, en tro om att olika kulturer växelverkar och stärker varandra, har lett till att en rad direkt dåliga kulturella inslag fått fotfäste i Sverige. Det har inte funkat. Det är inte önskvärt.
Istället behöver man bli en del av det nya landet.

Missionsuppdraget bör absolut vara vägledande för svenska kyrkan. Har bland annat lämnat in följande motion till Kyrkomötet avseende detta.

Vilka provokativa alster som muslimer har stående i sina moskéer är inte min sak att bestämma. Men har ytterst svårt att tro att ”pride-muhammed” skulle ställas ut i en moské.

Nej. jag är inte ateist.

Och nej. Svenska Kyrkan ska inte verka för en islamisering, kyrkan har sina medlemmar att verka för.

Etiketter: ,

5 kommentarer

 1. Håkan

  Den Svenska Kyrkan har ju hål i huvudet,man krälar i sitt stoft för en politisk organisation (islam) som har på sin agenda att utplånan alla kristna på jorden.

 2. Tomas Johansson

  Vi är i ett läge där sverige kommer att ha fler utövande muslimer än utövande kristna.

 3. Johannes

  Hej.
  Skulle vilja veta vilka kulturella influenser och växelverkan du tycker är ok? Jag utgår från att du inte bara konsumerar svensk mat, högtider, kläder, musik, filmer, teknik etc..Blir ju svårt då hela den västerländska musikteorin är importerad, ris har svårt att växa här i Norrland, språket hela tiden utvecklas etc.

  Vad gäller kyrkan.. sist jag kollade va inte Jesus svensk, utan från mellanöstern, men det kanske är en annan sak? Och vetenskapen? Dess fundament är ju inte heller svenskt, vetenskapsteorin, vårt talsystem etc. Jag utgår från att även du vilar på dessa kulturella influenser. T.o.m vikingarnas samhällsutveckling byggde på kulturella förbindelser, ofta via handelsförbindelser och utbyte av seder bl.a från dagens Bagdhad. Var går gränsen för er? Från när börjar den svenska kulturen? Vasa? Folkhemmets uppkomst? När skulle den kulturella växelverkan ha upphört?

  Har egentligen aldrig fått ett vettigt svar från någon av era företrädare. Från ett parti som har svensk kultur som sitt flaggskepp skulle det va intressant att veta och inte särskilt svårt för er att svara på.

  Med vänlig hälsning,
  Johannes

  • Brorson

   Det är löjligt att tjata om att det inte finns någon svensk kultur. Är svenskarna det enda folket i världen som inte har presterat något inom konst och vetenskap? Och för resten, vilka politiker är de värsta ultranationalisterna? Vilka säger att Tegnell, Carlsson och Giesecke är de enda som haft rätt om pandemin och att alla andra i hela världen haft fel? Regeringen har gladeligen offrat över 13.000 liv, som kunnat räddas med samma åtgärder som våra nordiska grannländer, i sin storsvenska hybris. Och vad gäller den konstart, som oftast tillskrivs SD:

   Den röda stugan under björken nere vid sjön med en ko betande i bakgrunden. Svensk nationalromantik.

   Beduintältet under palmen nere vid oasen med en kamelkaravan i bakgrunden. Arabisk nationalromantik.

   Vad är du för knäppgök. som inte kan skilja mellan svensk och arabisk kultur, utan måste fråga? Beklagar att du inte fått svar från någon sverigedemokrat, men man behöver inte vara sverigedemokrat för att se vad som är typiskt svenskt. Det tillhör allmänbildningen.

 4. Pingback: C, S, 68-vänstern och Svenska Kyrkan | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.