Petter Nilsson(SD)

Skattemedel, inte ens till småkrypens välfärd?

Skrev ett inlägg för ungefär en vecka sedan, föranlett av premiären av Konst för fåglar, humlor, maskar, skalbaggar och svampar.
Ser att SVT gjort ett inslag i ämnet, där konstnären förklarar att det som triggat SD är att ”man inte kan föreställa sig att (skatte)pengar kan gå till någonting som man inte har relation till, eller inte är människor.”.

Skattemedel. Ni vet den delen av lönen som de som arbetar avstår för att säkerställa andras och sin egna trygghet.

Precis som titeln pekar på, så har dessa skattemedel inte ens gått till småkrypen och svamparnas välfärd. De har istället gått till svamparnas offentligt finansierade kultur.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Lars

  Kan kanske tycka att man i en demokrati borde låta skalbaggar och myror mm själva bestämma om de vill ha konst, och i så fall vilken konst, eller kanske hellre en gran till granbarkborren och lite tallbarr till myrorna eller nå. Och ifall de kanske vill ha en annan barkborre eller insekt som konstnär i stället för en människa, en annan insekt borde ju ha bättre insikt om vad en barkborre föredrar för sorts konst…..

  • Lars

   Ja, fast det är väl oklart om småkrypen kan dra nån nytta av ”konsten” till deras ära. Men grejen är väl den att några vänster-konstnärer kan få uppehälle ett tag för att ”skapa konst” åt de små djuren.. Det är som vanligt, konsten är till för de rika och konstnärerna och kulturpersonerna, inte för vanligt folk. Och det andra är väl att konstnärerna ska tala om för folk vad de ska gilla och tycka, inte minst via uppmärksamhet i media. Konsten och kulturen kan ju hjälpa till med argument av obskyrt slag (fake news) där media inte utan att allt för uppenbar brist på fakta och logik klarar att fixa argument för sin agenda.

 2. Caanita

  Visst är det ”konst” igt att fördelningen av skattemedel görs utan vett och sans? 👹👹👹

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.