Petter Nilsson(SD)

Gängen värvar 8-åringar enligt polisen!

Samhällsutvecklingen oroar många. Jag är övertygad om att detta är en anledning varför vi i SD vinner mark i opinionen.

Vi behöver ta krafttag mot gängbrottsligheten!
Såg ett löp av SVT i ämnet tidigare om just hur destruktiv gängkriminaliteten är för våra framtida generationer.

– Vi ser att redan vid åttaårsåldern är det många som lämnar den normativa planen med skola och jobb och intar en kriminell identitet, säger Christoffer Bohman, lokalområdespolischef i Sollentuna i norra Stockholm till SVT.

Etiketter: , , , ,

16 kommentarer

  1. arbetare

    Var det inte ju(S)titieminister Bodström som förnekade detta i TV ?
    Andra barn vet redan i förskoleåldern att de förväntas ge sig på ”kuffar” med sparkar och slag .
    I ett fungerande samhälle skulle dessa barn tas från föräldrarna för att få en chans att växa upp till fungerande och harmoniska vuxna .

    • Brorson

      Detta är en viktig aspekt, som nästan ingen talar om. Ungarna uppfostrar varandra på dagis. Men vad ska man göra åt det problemet? Är föräldrarna eller de ”professionella” barnuppfostrarna problemet? Somliga föräldrar skicka barnen till sina hemländer för att de ska uppfostras för att uppfostras av släktingar för att inte bli kriminella.

      Vi kan inte komma ifrån att de flesta kriminella ungdomar har blivit det, sedan de kom till Sverige. Vi ser här resultatet av den familjepolitik, som lanserades av Alva Myrdal, som fortfarande är en idol för det socialdemokratiska kvinnoförbundet. Det var Alva som tillsammans med maken Gunnar Myrdal, som skrev bestsellern Kris i befolkningsfrågan 1934, där de bl.a. skrev att det ”i varje samhällsklass finns en bottensats av individer som saknar existensberättigande”. Det ville de lösa med selektiva aborter och tvångssteriliseringar samt kollektiv barnuppfostran.

      Man kan inte skylla allt på invandringen – även om de förda invandringspolitiken, när kriminella har släppts in i landet och fått uppehållstillstånd utan att ens behöva avslöja sin rätta identitet, hur gamla de är, varifrån de har kommit, hur de har kommit hit, vilka de fått hjälp av och hur mycket de har betalat hjälparna. Läste igår att man t.o.m. kan bli svensk medborgare, om man har vistats fem år i Sverige utan att behöva bevisa vem man är. Det räcker att man är ”trovärdig” (= bra på att ljuga)

      Gunnar Myrdal fixade nobelpriset 1946 till en amerikansk kommunist, som flytt från Sovjetunionen, sedan Stalin ogillat hans förslag att skapa en kommunistisk människa genom avel – ett förslag som var alltför extremt t.o.m. för Stalin, men uppskattades av svenska politiker på båda sidor blockgränsen.

      Att så många kvinnor blev allvarligt skadade eller dog av dubbeloperationen (att sterilisering utfördes samtidigt med abort för att de ”undermåliga” kvinnor som hade beviljats abort inte skulle smita från steriliseringen som var ett villkor för abort, kommenterades av Nils von Hofsten 1947 med att ”Det är inga värdefulla kvinnoliv som går till spillo”. von Hofsten var professor i genetik och rektor för Uppsala universitet samt ordförande Rasbiologiska institutet. Invändningar motavelsmetoden, att den kunde leda till minskad folkmängd i Sverige, bemötte von Hotsten med att man skulle importera önskvärt mänskligt avelsmaterial söderifrån.

      Som jag skrivit förut har jag en yrkesbakgrund i bl.a. djuravel och känner alltså till alla avelsmetoder. Jag har läst all rasbiologisk litteratur, som jag kunnat komma över, bl.a. von Hofstens doktorsavhandling från 1910-talet, där han förespråkade tvångsparningar mellan män och kvinnor med önskade egenskaper – ett förslag som han dock tvingades ta tillbaka. I stället valdes en metod, som inom djuraveln kallas undanträngningsavel och används när man inte har full kontroll över djurens parningar. De oönskade avskiljs från resten av populationen, tills de går till slakt utan att ha lämnat avkomma efter sig.

  2. Leif

    Hmm, förra året ville ju Jimmie stänga skolorna pga pandemin. Antar att han inte vill det längre, ungarna måste ju vara i skolan. Lätt att vara efterklok va.

    Skönt att ni inte har makten, ni hade med andra ord snabbat på utvecklingen ännu mer.

    Oops

    • arbetare

      Om islamister ,livsstilskriminella , mördare och våldtäktsmän av utländskt ursprung vore utvisade ( gärna tillsammans med sina stödtrupper ) skulle vi inte haft det här problemet .

      Barnen hade alltså med en mer ansvarsfull politik kunnat vara hemma från skolan utan att tvingas bli springpojkar åt yrkeskriminella adidaskrigare eftersom dessa element med SD:s politik hade befunnit sig i hemlandet och varit någon annans bekymmer .

      De största vinnarna om SD kommer till makten är de skötsamma invandrarna som slipper drabbas av rötäggens framfart och det utanförskap som kravlöshet och miljonregn över korrupta klaner lett till.

    • Brorson

      Om Åkesson fått som han föreslog (det var mer än att stänga skolor, men det var också en del av paketet, eftersom även skolbarn sprider smitta), hade 13.000 svenskar sluppit dö i förtid.

    • Lars

      Ja, som ”arbetare” redan varit inne på, redan på min tid för länge sedan ville lärarna gärna gömma sig på lärarrummet för att slippa se mobbing och liknande. Mångkulturen har inte gjort det lättare, då ingen lärare vill kalla sig rasist, och likaledes hindras lärare som råkar ha kroppskrafterna och respekten som behövs från att stoppa våldsbenägna elever. Jag är inte övertygad om att skolan stoppar rekrytering till kriminella nätverk, i vissa fall är det nog tvärt om, t.ex. när det finns tillräckligt många elever som tillhör kriminella nätverk för att de ska få en maktposition o skolan….

    • Marko

      Ja, bättre att som Löfven upprepa att ”vi är mitt inne i en pandemi” som en trasig skiva som ursäkt för total handlingsförlamning och inkompetents.

    • Jan Sjöström

      Hej signaturen ”Leif”.

      Hur menar du att en diffus inlaga i enfald kan göra minsta
      skillnad?

      Att vara initierad ger förutsättning till trovärdighet. Att bära
      naivitet dess motpol.

      Din insats är i alla dess delar kontraproduktiv.

      / Jan

  3. Bergis

    Löses enklast med utegångsförbud efter kl 22,00 för barn upp till 17 i utanförskapsområdena. Ordningsvakter med rätt att använda elpistoler får säkerställa att utegångsförbudet efterlevs. Stryper man ”fotsoldaterna” så stryper man knarkhandeln och transporterande av vapen. Har fotsoldaterna fått smaka på elpistolen en gång stannar dom gärna inne och gör sina läxor nästa gång.

    • arbetare

      Att göra som Danmark , Ryssland m.fl och vräka hela familjen då deras lägenhet används som bas för kriminella operationer kanske vore effektivt .
      Det blir inte så hög status inom klanen om man orsakat att föräldrarna fått flytta .
      Finnarna utvisar ju även andra generationens invandrare till ursprungslandet om de beter sig nog illa , detta även om de fötts i Finland av utländska föräldrar .
      Utegångsförbud blir svårt att genomföra , väktare med elpistoler vs livsstilskriminella adidaskrigare med AK-47 kommer inte att gå som du tänkt dig ……. .

      • Brorson

        Enligt svensk lag har en hyresvärd, oavsett privat eller kommunalt bostadsbolag, rätt att säga upp hyresavtal med omedelbar verkan om lägenheten används till brottslig verksamhet. Varför följs inte de lagar, som faktiskt finns? Blir hyresvärden ens underrättad om stöldgods eller vapen påträffas under en husrannsakan? Enligt svensk lag blir ett barn / ungdom, som inte fyllt 18 år svensk medborgare, om en utländsk förälder blir svensk medborgare. Detta måste givetvis ändras, men hur? Vad kan vi lära av våra nordiska grannländer i det här avseendet?

  4. Brorson

    Detta, som han har lagt ut idag, skrev jag för ett par dagar sedan på Ågrens M-blogg:

    – Vi hade nog sett bra resultat av Moderaternas olika förslag, om de hade genomförts kort efter att de framförts, men nu – flera år senare – är de otillräckliga och måste skärpas till ytterligare. Brottsligheten ligger hela tiden flera steg före.

    – Utlänningar som begår brott i Sverige, ska dömas till MINST lika stränga straff som svenskar, som begår samma brott. Utlänningar, som har kommit hit enbart i syfte att begå brott, ska dömas till ännu strängare straff. Vi måste våga stå för att detta INTE är diskriminering. .Det är ju de själva som diskriminerar svenskar, när de hade kunnat begå brotten i sitt eget land.

    – Utländska medborgare, som har begått brott i Sverige, ska om möjligt (om avtal kan träffas med hemlandet) avtjäna sina straff i fängelse i hemlandet. Mijailo Mijailovic, som mördade utrikesminister Anna Lindh 2004, har själv begärt att få avtjäna straffet i hemlandet Serbien, vilket Serbien har gått med på. Det är en skam att denna hans egen begäran inte har beviljats, när andra mördare går lösa i Sverige p.g.a. brist på fängelseplatser.

    – Alla utländska medborgare, som har dömts för brott, för vilka fängelse ingår i straffskalan, ska utvisas. Även om straffet blev lindrigare än fängelse. Utländska medborgare, som har dömts för brott, för vilka endast böter ingår i straffskalan. ska också utvisas, utom för enstaka bagatellbrott, såsom måttlig fortkörning. Upprepas brottet ska det alltså bli utvisning.

    – Jag stoder naturligtvis förslaget om dubbla straff för gängkriminella. Men detta innebär att en gängkriminell, som har begått ett enstaka bagatellbrott, ska drabbas av samma konsekvenser som om han hade begått två brott, d.v.s. utvisas.

    – Dubbla straff för gängkriminella är inte alltid tillräckligt, eftersom erfarna gängkriminella uppdrar åt andra att utföra de grövsta brotten och det kan vara svårt att bevisa att de är anstiftare. Förvaring på tio, tjugo eller trettio år efter avtjänat fängelsestraff behövs därfdör som en extra påföljd för särskilt farliga återfallsförbrytare. Möjligheten till förvaring ska dock inte begränsas till gängkriminella.

    – Förvaring ska vara för personer, som inte kan utvisas för att de är svenska medborgare samt för personer som efter utvisning har återvänt till Sverige.

    – Asylsökande, som inte kan eller vill bevisa vilka de är, varifrån de kommer, hur de har kommit hit, och vilka de fått hjälp av och hur mycket de har betalat för hjälpen, ska inte beviljas asyl utan utvisas efter sex månader i slutet förvar. Dock med undantag för personer, som har blivit fråntagna sina ID-handlingar och gör allt de kan för att bevisa vilka de är.

  5. Jonsson

    Polischefen Anders Thornberg, larmade om detta i slutet av 2019. För ett år sedan larmade NOA om detsamma.
    Men, om man (läs nuvarande likgiltiga regeringen) bara har en hammare, då ser varje problem ut som en spik. Därför kommer inget att bli bättre förrän ett maktskifte ägt rum.

  6. Brorson

    A) Jag har tidigare föreslagit att straffbarhetsåldern sänks från 15 till 10 år, samt att följande straffrabatter för unga ska gälla:
    – Den som fyllt tio men inte tolv år: Högst 25 % av straffet för vuxen. Ingen i lag fastsälld under gräns.
    – Den som fyllt tolv men inte fjorton år: Lägst 25 och högst 50 % av straffet för vuxen.
    – Den som fyllt fjorton men inte sexton år: Lägst 50 och högst 75 % av straffet för vuxen.
    – Den som fyllt sexton men inte arton år: Lägst 75 och högst 99 % av straffet för vuxen.
    – Den som fyllt arton år: Samma straff som för andra vuxna.

    B) Jag stöder alltså förslaget om dubbla straff för gängkriminella. Detta ska också gälla för underåriga. När jag skriver att en 11-åring ska dömas till högst 25 % av straffet för vuxen, så betyder det alltså 25 % av dubbla straffet.

    C) Alla, som inte fyllt arton år ska avtjäna straffet i ungdomsfängelse och inte tvångsomhändertas enligt LVU. Som enbart ska vara till för icke-kriminella ungdomar, som har så svåra problem att de måste tvångsomhändertas.

    D) Som jag skrivit tidigare räcker det inte alltid med dubbla straff, eftersom gängledare anlitar yngre förmågor för att rent praktiskt begå brotten, och det kan vara svårt att bevisa att den äldre har gjort detta. Om den äldre har otur och råkar åka fast för ett lindrigare brott, räcker inte dubbelt straff, exempelvis åtta i stället för fyra månader. Enligt mitt förslag ska förvaring vara en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare. Någon nedre åldersgräns för denna extra påföljd ska inte finnas, utan ska kunna utdömas för alla straffmyndiga. Förvaringen ska fastställas av domstolen på tio, tjugo eller trettio år eller på livstid, men upphöra i förtid, om den bevisligen inte behövs längre.

    E) Som jag tidigare har skrivit ska en utlänning, som kommit till Sverige enbart i syfte att begå brott, dömas till ett hårdare straff än en svensk eller en invandrare som kommit hit i legalt syfte. Att man har valt att begå brottet i Sverige, när man saknar legal anledning att vistas i Sverige, i stället för i hemlandet måste anses som en försvårande omständighet. Det måste bli ett slut på daltet med dessa utländska brottslingar, att de döms till lindrigare straff än svenskar som har begått samma brott i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.