Petter Nilsson(SD)

Ah! Ett nytt epitet!

Av alla epitet man sett som Sverigedemokrat är väl antivaxare rätt futtigt. Men tycker det är viktigt att bemöta trams. Noterade att någon kommunsosse skrev på bloggen med en länk till ett youtube-klipp. Nåväl.
Själv vaccinerade jag mig så fort det var min tur.

Samtidigt kan det absolut finnas de som är skeptiska till vaccinet inom samtliga partier. Sen finns det de som valt att stå åt sidan för att andra ska få chansen att ta vaccin. Kan absolut hända enskilda politiker likväl som människor över huvud taget. Kan lätt bli fulla dagar där man prioriterar mycket annat även när köerna lättat upp. Ser inte det hela som särdeles kontroversiellt.

Men nej, i likhet med andra påstådda dolda agendor, så känner jag inte till att det skulle finnas någon dold agenda att antivaxa (ifall det nu är verbet som sökts) inom SD.

Men i valtider så får man väl ha någon slags förståelse för höga tongångar. Personligen något jag försöker att undvika.
Känner mig mer bekväm med sakfrågorna.

Etiketter: , , ,

18 kommentarer

 1. Kenth

  Låt vara men mycket är skrämselpropaganda…dö skall vi ju alla en dag.
  Detta är ett sätt styra upp folket medgörligt med att göra dem rädda för döden.
  Trist men vem kan garantera vaccinets verkan då det är snabbframtaget och inte
  utprovat. så jag anser att det är ett lotteri varesig man vaccinerar sig eller inte.

  • Mique

   Ännu en samhällsfarlig individ, dra in eventuellt svenskt medborgarskap! Sverige är redan fyllt till bredden med bruna koftor!

  • Anders

   Enkelt.
   Hoppas du frånsäger dig vård om du blir smittad då också, så kan någon som försöker skydda sig gå före dig på sjukhuset.

   Moget beslut.

   • arbetare

    Du menar alltså att alla ska tvingas ta ett vaccin som ej provats ut ordentligt och vare sig hindrar en från att få sjukdomen eller att smitta andra , detta pga att de som redan tagit vaccinet är rädda att smittas och dö av sjukdomen de vaccinerats mot ?

    Det verkar ju logiskt……

 2. Sven

  Man kan ju tillägga att det inte är krav att vaccinera sig…. ännu.
  Det mest otäcka är att man inte ens är tillåten att ha en åsikt längre, yttrandefriheten är inte länge självklar.

  Och jag tror att vaccin har den effekt som det påstås, att förhindra farlig covid-19 bland riskgrupperna.
  Övriga nytta måste man rimligtvis få diskutera vetenskapligt i en civiliserat demokrati.
  Men det är svårt nuförtiden, obehagligt faktiskt.

  • Lars

   Håller med dig. Som äldre hade jag inget val, anser jag, då riskerna med sjukdomen är långt större än med vaccinerna! Däremot har jag en del synpunkter på hur folkhälsomyndigheten agerat. Men om folk inte har vaccinerat sig kan man inte bara kasta ut dem ur samhället, det finns ju allergiker och andra med olika goda skäl. Och en del grupper som ligger efter, språksvårigheter sägs ju vara en anledning, och kanske en ovana av att lita på svensk expertis och svenska myndigheter. Sen skulle jag önska att äldre, som t.ex. vill resa dit smittspridningen är lite större, skulle kunna själva boka för en tredje dos för att minimera riskerna

 3. Stefan

  Vilket parti tillhör han som anser att vaccinet är ett gift? Att skylla på att man ”lämnar plats” för andra är egentligen så korkat att det inte kräver någon kommentar. Man vaccinerar sig inte enbart för egen skull!
  Och att du känner dig mer bekväm med sakfrågor är väl inte så konstigt!? Ideologin däremot…

  • Sven

   Självklart vaccinerar man sig för sig själv, det har man alltid gjort.
   Normalt blir man också immun.
   Men nu ska man ha årliga medicinska behandlingar flera gånger om året för att skydda andra som redan är vaccinerade.
   Detta med ett vaccin som inte är särskilt bra, man blir fortfarande sjuk, man sprider fortfarande smitta, effekten avtar fort.
   En absolut majoritet har inget behov av det.
   Självklart måste man få diskutera nyttan.
   Vad blir effekterna av denna strategi över längre tid?
   Fler vaccinresistanta mutationer?

 4. Mique

  Aah, vilket ”trams” Petter! ”Trams”, tycks vara brunskjortornas stående epitet som svar på alla, i de brunas ögon, besvärliga sakfrågor. På den hör bloggen, är det tydligen helt okej, att hetsa hat mot samhällsfarliga IS-kvinnor och att kräva att deras svenska medborgarskap ska återkallas. Men att påpeka att det finns ett antal samhällsfarliga brunskjortor i Sveriges Riksdag (se Aftonbladet), är ”trams” enligt dig. Brunskjortornas chefideologs snyftlögner är trams, tjommens bortförklaringar är på en sjuårings mentala nivå. Dina, under lågvattenmärket, dåliga överslätningsförsök av vilka som är de värsta vaccinmotståndarna, är trams.

  • Marko

   Haha, ni vänsterblivna slår nya rekord i idiot varje dag.
   Du jämför att aktivt åka ned och försöka utrota en grupp genom att skjuta, tortera och lära små barn detta med att inte medicinerara mot snuva?
   Herregud, säg att du är utvecklingsstörd.

   • Mique

    Lilla svennetomte, ditt handhavande av det svenska språket, blir bara värre och värre! Är du verkligen en svensk jantefjant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.