Petter Nilsson(SD)

Drar tillbaka motion!

Drar tillbaka motion om att utmana bosättningslagen.
Har tidigare motionerat i Umeå kommun avseende att utmana bosättningslagen.

Som ni vet så ser de kommunala mottagningsbekymren idag annorlunda ut till följd av Rysslands krig i Ukraina samt massflyktsdirektivet. Det är inte bosättningslagen som ska ha fokus nu.

Den ansvarslösa ekonomiska och sociala migration vi sett partierna driva i Sverige har lett till att vi tagit emot betydligt fler än vad vi klarat av. En ansvarslös migrationspolitik som kommit att påfresta välfärdstjänster likväl som investeringsbehov.

En migrationspolitik som inneburit att allt för få förvärvsarbetat.

En politik som lett till ett växande skuggsamhälle – där även illegala migranter fått generösa villkor att ta del av de skattemedel Sveriges arbetare betalat in till landets och deras välfärd.
En politik som också möjliggjort farlig flyktingsmuggling.

Den godhetssignalerande politiken har lett till att Sverige inte har samma förutsättningar att ta emot människor nu när kriget brutit ut i vårt närområde. I ett land endast 80 mil från Sverige. Ett land i Europa.
Ett land som står oss kulturellt nära. Vi har en moralisk skyldighet att hjälpa till.

Massflyktsdirektivet innebär också att vi har en skyldighet att hjälpa till.

Massflyktsdirektivet innebär i realiteten tillfälliga uppehållstillstånd. Ett år, med möjlighet till förlängning till tre (detta sker halvårsvis). Detta är inte att förväxla med permanenta uppehållstillstånd.

Såg på SVT igår att vissa inlandskommuner nu erbjudit upp till 1200 platser, med en befolkning om cirka 6500 personer. Många av de som flyr är barn. Det är ytterst svårt att se hur små kommuner ska kunna erbjuda så pass många barn skolgång.

Vi behöver samverka på ett bra sätt mellan kommunerna, det går inte att utlova allt för mycket – för ytterst måste kommunerna ha råd att erbjuda sina invånare välfärd på ett bra sätt.

Vi ska komma ihåg att detta också kommer påverka regionen och vården.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Maria

    Bra insats av sd. Sverigedemokraterna är väl enda partiet som problematiserar Sveriges flyktingmottagande..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.